Nu går Pathrik Westerholm på is med Frölunda


► Tisdag förmiddag kan Pathrik Westerholm, 26, göra en Gert Fylking:
► ”Äntligen!”
► Pathrik är redo för första träningen med Frölunda efter knäoperationen.
► – Skönt, nu ser jag framåt, säger han.

Rakapuckar.com bild

Dags att gå på is igen, i vanlig träningströja, för Pathrik Westerholm. Foto: TOMMY HOLL


KNÄET GICK SÖNDER i en CHL-match mot franska Gap tidigt i oktober.

Ynka fyra SHL-matcher (1+1) hann det bli för centern Pathrik Westerholm i nya klubben Frölunda innan det var färdigspelat för en lång tid framöver.

Därmed splittrades det tvillingpaket Frölunda värvat från Brynäs, Ponthus blev ensam westerholmare kvar i laget.

– Klart det var tråkigt att det hände så snabbt. Jag har aldrig varit skadad så här länge, visste inte riktigt hur lång tid det skulle ta. Men nu börjar det ljusna, jag ser verkligen fram emot det här, säger Pathrik och syftar på tisdagens träningspass med lagkompisarna.

Men det är förstås ingen fullkontakt direkt, inget fem mot fem-spel:

– Nej, det blir när läkarna ger grönt ljus, jag är bara med på uppvärmningsövningarna. Vi får se hur det känns, jag ska skynda långsamt.

Tre månader i gymmet har varit som en försäsong, berättar Pathrik.

Rakapuckar.com bild

Nu är han redo att gå på is, sakta men säkert hitta tillbaka till känslan med klubba, puck och skridskor.

** När ser du dig själv spela igen?
– Svårt att säga, jag har ju varit på is en vecka och åkt lite, men det här är något annat. Jag hoppas vara tillbaka så fort som möjligt, men … jag vill ju kunna bidra med något också.

Kanske, kanske tränar Pathrik Westerholm fullt ut på fredag när Frölunda kommit hem från Karlskrona (där för övrigt tvillingarna Westerholm kommer ifrån), om veckans tisdag/onsdag-pass går bra.

Då är en comeback inte så jättelångt borta.

Pathrik lär knappast vara aktuell i back-to-back-mötet med Djurgården 29/1–30/1, men han bör kunna få speltid i någon av Frölundas matcher före OS-uppehållet:

  3/2: Färjestad (h)
  8/2: Skellefteå (b)
10/2: Rögle (b)

Det syns ett ljus i slutet av tunneln, kan man säga.

***

Mattias Nörstebö gjorde ett fullt pass med Frölunda i fredags, han går för fullt igen på tisdagen, och här kan det bli aktuellt med spel redan i slutet av veckan.

Rakapuckar.com bild

Om knäet känns fortsatt bra.

Om Roger Rönnberg & Co tycker han petar någon av de övriga backarna.

OS-spel för Norge? Ja, bara knäet ger bra besked i veckan så känns Nörstebö gjuten i landslaget. Så tuff är inte konkurrensen i Norge att en rutinerad SHL-back ställs åt sidan bara för att han inte spelat på ett tag. 

***

Gert Fylking? Ja, det minns ni väl; Fylking brukade närvara när Svenska Akademien skulle offentliggöra nobelpristagaren i litteratur, och just som det (ofta rätt okända) namnet lästs upp utbrast han ironiskt:

”ÄNTLIGEN!”

Dock lär ju inte Pathrik Westerholm vara ironisk i sitt utbristande. Jag lägger till det så att även "Epoe" nedan finner denna text fullt förståelig.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
6 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Epoe, 1 år sedanSvara

  Så Pathrik kan jubla ironiskt över att han är okej nu?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Det var roligt skrivet. Glad att du hittade något att anmärka på. Resten av läsekretsen förstod nog att det inte var så jag menade. Men letar man så finner man. ;)

   Kommentar avatar
   Gammelwargen , 1 år sedanSvara

   Apropå att någon alltid måste hitta något att anmärka på. Citerar fågeln Zazu i filmen Lejonkungen: "Det finns en i varje familj. Två i min, faktiskt!"

 • Kommentar avatar
  N, 1 år sedanSvara

  En Lasu fråga Henke. Har sett att det skrivits i kommentarsfältet om att han möjligen med lite flyt kan komma hemåt nästa säsong.
  Men skrev inte han 2 år i Finland? Har för mig att han i någon text innan han drog till Finland sa att han skulle spela sina två säsonger där, sen fick han se om det blev någon mer säsong utomlands eller inte.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Lasu skrev ettårskontrakt. Sedan hur han ser sin hockeyframtid har jag ingen aning om.

   Kommentar avatar
   N, 1 år sedanSvara

   https://www.expressen.se/gt/sport/lamnar-frolunda--efter-tio-sasonger/ Okej, var denna jag blev lurad av en gång i tiden då :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   http://www.eliteprospects.com/player.php?player=5016

 • Kommentar avatar
  Laine, 1 år sedanSvara

  Skönt!
  Kan behövas när vi får centerkris under OS.
  Sen ska han ju som han själv säger kunna bidra med något också.
  Hoppas vi så småningom ser vad tvillingpaketet går för på riktigt nu. Jag var lite skeptisk till tvillingvärvningen inför men dom får gärna motbevisa nu när Pathrik snart är tillbaka :)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 år sedanSvara

   Tvillingfaktorn gör det onekligen extra intressant.

   Kommentar avatar
   Daniel , 1 år sedanSvara

   Pathrik skulle vara bättre än Pontus om så Pathrik spelade med gipsat knä! Såg Brynäs mycket förra året då flera av mina vänner följer dom. Ingen, verkligen ingen saknar Pontus hos Brynäs supportrar. Pathrik däremot, ville dom verkligen ha kvar. Men men, nu är det som det är. Kul för Pathrik att han kan börja träna igen.

   Kommentar avatar
   Putte, 1 år sedanSvara

   Jag tycker ändå att Pontus har tagit flera kliv framåt i frånvaron av Patrik Är det så, kan ju tvillingarna bli otroligt vassa i slutspelet.

 • Kommentar avatar
  Göran , 1 år sedanSvara

  Härligt, Patrik känns som ett nyförvärv. Blir bra att få se tvillingarna spela ihop igen. Blir Pardy den defensiva klippa han är tänkt att bli sp ser det genast lite ljusare ut. Nörstebö har jag aldrig gillat men med tanke på konkurrensen på backsidan så lär han ta en plats.
  Väldigt synd med Sean, mest för honom själv men även för laget. Håller alla tummar för att Sean blir fullt frisk och kan leva ett normalt liv framöver. Sean hade varit den klippa som laget kunde luta sig emot denna säsong där vi kommer att åka ut med dunder och brak i play-in eller vad det nu kallas iår.

  • Kommentar avatar
   Göran , 1 år sedanSvara

   Nästa år vill hag se att vi har en backsida värdig SHL, årets uoplaga är helt under isen..... Men ser man till vilka backar som spelar i SHL så inser man att bra backar är en bristvara. Därför skulle Frölunda varit mer rädd om sina bra backar och inte släppt iväg dem så lätt. Tänker på Emil Ljuse, Crister Persson och Oliver Bohm. Har säkert glömt några namn där.

    Kommentar avatar
    Göran , 1 år sedanSvara

    Djuse skall det vara.

    Kommentar avatar
    Philip Lindberg, 1 år sedanSvara

    Fast När Christofer Persson lämnade var det ingen som var ledsen. Han spelade i 3:e backpar var inte särdeles utmärkande i sina minuter och bidrag på isen men hade en lön runt 60 000kr i månaden vill jag minnas. Just där och då var det rätt att inte signa nyttt kontrakt i samma nivå. Dock hoppas jag på att VF likt Växjö inser vad som saknas när de tog Rahimi, Martin Lundberg m.fl för att stärka upp den fysiska sidan tillsammans med Welch etc.

  • Kommentar avatar
   Putte, 1 år sedanSvara

   Jag tycker ändå att Pontus har tagit flera kliv framåt i frånvaron av Patrik
   Är det så, kan ju tvillingarna bli otroligt vassa i slutspelet.


   Lämna en kommentar