Blir mest en tävling i att skrika högst


► Om Tre Kronors missade kvartsfinal i VM 2021 var ett ”fiasko” – vad var då magplasket i Salt Lake City?
► Det finns en fara, menar jag, när vi urholkar ord på det här viset, tar bort dess värde.
► Det blir mest en tävling i att skrika högst, och det tar lätt fokus från det viktigaste, vad som verkligen behöver göras, diskuteras.
► Jag kommer till det. Om ni orkar läsa så långt ... 

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Besvikelse efter att Adam Reideborn, Johan Garpenlöv och de andra i Tre Kronor missat ´kvartsfinal i VM. Foto: SVT (skärmdump)


NÄR TRE KRONOR – fullspäckat med NHL-stjärnor och som en av de stora favoriterna – föll mot Belarus i Salt Lake City-OS 2002, då var det ett fiasko. Ett debacle. Något som bara inte skulle få hända.

När Tre Kronor VM-modell 2021, i en turnering som är jämnare än på väldigt länge, i sin grupp hamnar bakom starka hockeyländer som Ryssland, Schweiz, Tjeckien och Slovaken, då är det förstås en stor, stor besvikelse, ett misslyckande för ett landslag som alltid vill vara med och slåss om VM-guld.

Rakapuckar.com bild

Men fiasko? För att man vid ett enstaka tillfälle spelar sämre än fyra andra landslag från bra hockeyländer?

Vad kallar vi då Salt Lake City-förlusten?

Vad kallar vi då Sverige–Japan (fotboll) i OS 1936, ni vet där reserverna vid hemkomsten till blågul mark bar skyltar med texten ”Jag var inte med”?

Vad kallar vi då Björn Borgs försök till comeback med en gammal träracket?

Om man är inne och kör på fiaskospåret efter 2021-VM så tror jag det beror på:

a) Man förstår inte riktigt att det finns en jäkla massa bra hockeyspelare även i andra länder, inte ens i hockeyländer som de fyra jag nämnde ovan.
b) Man förstår inte riktigt värdet av ordet ”fiasko.”   

Jag tror, som ni säkert förstått nu, allra mest på alternativ ”b”; min känsla är att många behöver skrika av sig, skrika ur sig sin supporterfrustration (förståeligt, verkligen förståeligt, tro inget annat), och då tar man i från knäna.

Rakapuckar.com bild

Det får man självfallet göra. Och anser man att en svenskt hockeylandslag aldrig någonsin ska kunna prestera sämre än fyra andra stora hockeyländer, då kan man förstås slänga sig med F-ordet.

Jag har dock en avvikande åsikt. Tillåter mig att ha den, likt andra får ha sina. Som extraordinärt språkintresserad ogillar jag om ord urholkas, om betydelsen av dem tappar i styrka.

## Vi har sett det med ”såga” (förr brutal kritik, numera betyder det ”tycker inte hon/han är så jättebra”).

## Vi har sett det med ”peta” (förr en ordinarie spelare som togs bort ur startuppställning/trupp, nu en spelare som inte anses bra nog för att vara med).

## Vi har sett det med ”unik” (förr något som inte finns i mer än en upplaga, nu något som bara är ovanligt, som kan graderas med ”lite” eller ”mycket”).

Jag tycker det vore synd om även ”fiasko” skulle behöva läggas till den listan, vill gärna att ordet ska få ha kvar sitt värde.   

––––––––––
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig. Lättast är det med swish: 0736–854501. Tack för er förståelse.
––––––––––

Detta är bara semantik, tycker ni kanske. Fair enough. Vi är ju alla eniga om att det Tre Kronor presterade i Lettlands-VM var underkänt, ett misslyckande.

Jag är bara så där fånigt gammaldags att jag tycker att ord betyder något.

Rakapuckar.com bild

Och så har jag problem med att det mest blir en tävling i att gapa högst, som att den som säger ”fiasko” flest gånger tar det hela på störst allvar.

Läs gärna Leif Boork nedan. Eftertänksamt. Analyserande. Bra.


Jag har under VM kritiserat väldigt mycket av det Sverige presterade, till exempel:

## Laget var inte berett från start, uppträdde mjukt, tävlade inte hårt, alla spelare tycktes inte förstå allvaret, vad som krävs i tävlingsinsats för att vinna en endaste match i ett hockey-VM. Störst ansvar faller här på Johan Garpenlöv och tränarstaben, men även på en del av de namnkunniga spelarna.

Rakapuckar.com bild

## Garpenlöv & Co hade länge en övertro på NHL-killarna, spelade ett högt spel i början, gav dem massor med istid (hoppades få effekt längre fram i turneringen) istället för att gå med presterande spelare som Pär Lindholm, Andreas Wingerli, Max Friberg med flera. Det gav förluster mot Danmark och Belarus och till slut en för brant uppförsbacke.

## Spelarna visade mot Schweiz och mot Ryssland att de mycket väl kunde spela hårt, vinna kamper, tävla, gå på mål (Challe Berglunds populistiska resonemang här köper jag inte) – men det var alldeles för sällan. Lite som Frölunda efter nyår, ett tveksamt lag utan ledarfigurer, utan riktig styrning. Även här faller ett stort ansvar på tränarstaben.

## Hur en ledartyp som Christian Folin kunde lämnas utanför truppen, speciellt när konkurrensen inte alls var mördande, övergår mitt förstånd.

Ett enstaka resultat i ett hockey-VM (inte på allvar som i andra sporter, det handlar om att ha tur med vilka spelare som är lediga/vill vara med), det säger mig oerhört lite om var svensk hockey står. Däremot är förbundskaptensfrågan något att diskutera. Såväl Rikard Grönborg som Johan Garpenlöv kom från andra uppdrag inom förbundet, saknade rutin från klubblag, och det är lätt att se:

Erfarna tränare lockas inte längre av förbundskaptensjobbet. Och det är inte svårt att förstå. Vem vill ägna säsongen åt hittepåturneringar i Euro Hockey Tour när man kan coacha ett klubblag? Varför skulle (till exempel) Sam Hallam vilja välja bort Växjö?

Rakapuckar.com bild

Jag hade gärna sett en tillbakagång till för 20 år sedan, en svensk General Manager med huvudansvar för landslaget, sedan plockar man in två, tre skickliga och erfarna klubbtränare till VM.

Om Garpenlöv ska sitta kvar? Frågan är väl snarast om det är så många toppnamn som vill ha hans jobb.  

Det blev långt, för detta ber jag om ursäkt. Men den som läste ända hit får en applåd.

***

 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
29 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 månad sedanSvara

  Bra skrivet!
  Och faktiskt bra från Boork, brukar inte hålla med honom direkt, men han twittrade kloka ord.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Leif är alltid underbyggd, så att säga. Står för något. Sedan behöver man inte alltid hålla med.

 • Kommentar avatar
  Jan Westerberg , 1 månad sedanSvara

  Vet inte om jag ska kalla det ett fiasko men helt klart en missräkning och inte gå vidare till slutspel. Tyvärr så känner jag att mitt intresse för VM minskar från år till år. Det blir lite urvattnat och köra det varje år. Hade varit mer intressant om alla de bästa kunde vara med och att man genomförde som fotbolls-VM, var fjärde år.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Det hade nog alla velat. Men NHL kommer aldrig göra uppehåll för VM, inte ens om det spelas vart åttonde år ... VM ger i vanliga fall (publik) stora inkomster för arrangerande förbund, det är en kassako, därför spelas det varje år.

 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

  Varför blanda in ett annat fiasko i detta fiasko? Två helt separata händelser som fallerade på helt olika sätt.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Du såg inte alls min poäng här? Att fiasko är ett ord som betyder något uppseendeväckande, sensationellt, chockartat i misslyckandeväg. Som Vitryssland 2002. Inte som VM 2021. Därav att jag "blandade in det", jag försökte visa hur jag menar. Andra får givetvis tycka annorlunda.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Vi har inte missat slutspel på 84 år. Det är ett fiasko. Om man inte inser det kan man inget om hockey och är djupt okunnig om ordets betydelse vilket de flesta som saknar formell utbildning är.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Hahaha ... du är så rolig, Per.

   Kommentar avatar
   Floyd , 1 månad sedanSvara

   Men är det inte uppseendeväckande och sensationellt, dvs fiasko, att Sverige förlorar både mot Danmark och Belarus inom loppet av ett par dar och därmed missar slutspel för första gången i modern tid (alldeles oavsett att laget inte är det bästa möjliga)?

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Självklart är det ett fiasko. Helt i linje med Vitryssland. Att förlora en enstaka match kan alltid hända. Men som nu, att ha sju matcher på sig och ändå misslyckas, det är minst lika illa. Tycker jag.

   Kommentar avatar
   MG, 1 månad sedanSvara

   Tycker du ja. Bra att du avslutar med det medskicket. Det är ingen absolut sanning detta. Alla har olika åsikter.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   2021 är ju just sensationellt. Uppseendeväckande. Börjar den här typen av resultat bli standard för tre kronor kommande år då kan vi vänja oss och använda or som misslyckande. Men tillsvidare förväntas sverige prestera bättre med laget de jar i förhållande till hur övriga lag i gruppen ser ut.

   Kommentar avatar
   Marlowe, 1 månad sedanSvara

   Håller med Herr Lakers.

   Kommentar avatar
   LarsL, 1 månad sedanSvara

   Per: varför är du så dryg och osympatisk? Brukar vara mycket, mycket små människor som är det.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Det är ju inte jag som anklagar meningsfränder för att sakna kunskaper. Jag är av övertygelsen att alla har rätt till en åsikt utan att få höra att man saknar kunskaper. Varför är det drygt, tycker du?

   Kommentar avatar
   Marlowe, 1 månad sedanSvara

   Att alla har sina åsikter och att de kan vara olika är väl skälet till att vi diskuterar här?

 • Kommentar avatar
  AG, 1 månad sedanSvara

  Men herregud! Fiasko är väl inte bara det absolut värsta som specefikt hänt inom 100 år i en speciell sport mm. Det kan väl även vara nyanser av fiasko precis som misslyckanden??? Skall man avfärda alla fiaskon inom sporten företagsvärlden mm som en missräkning större eller mindre??? Nä fiasko är ett bra ord på en riktigt bedrövlig insatts oavsett en gamal förlust mot Vitryssland mm. Möjligt att du HL tycker anorlunda med full respekt men du är på inget vis facit i detta

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Inte någonstans hävdade jag att jag är facit. Det var en krönikamed blott mina åsikter. Jag är alltså så där gammaldags att jag tycker man ska vara försiktig med ord. Så gammaldags behöver givetvis inte andra vara.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Om man inte håller med Leman är man a) okunnig inom sporten och b) okunnig i det svenska språket.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ingenstans har jag skrivit detta. Jag brukar försöka negligera dig, Per, men om du fortsätter så här, att ljuga, att sprida dålig stämning, att inte kunna diskutera utan att håna - då kommer jag att tvingas ta bort dig från sajten. Inget jag gör med glädje, men jag kommer göra det. Typ 99 procent av läsarna är fantastiska, kan debattera, kan undra "Men hur fan menar du, Leman?`", tycka tvärtom, och så har vi bra snack. Sedan så har vi dig, och möjligen någon till. Jag ber dig så vänligt jag kan att försöka bete dig lite bättre. Tack!

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Hur vill du att detta ska tolkas då? a) Man förstår inte riktigt att det finns en jäkla massa bra hockeyspelare även i andra länder, inte ens i hockeyländer som de fyra jag nämnde ovan. b) Man förstår inte riktigt värdet av ordet ”fiasko.” Jag kan inte tolka det på annat sätt än att du anser att man varken förstår hockey eller ordets innebörd om man inte håller med dig.

   Kommentar avatar
   Maxad, 1 månad sedanSvara

   Jag tolkade det likadant som du Per.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Då blir du portad.

   Kommentar avatar
   MG, 1 månad sedanSvara

   Och jag tolkar det tvärtom. Herregud Per, du sitter ju bara och hittar på saker som du tror Leman har sagt? Förhåll dig till ämnet sakligt istället. Det mår alla bra av. Gå ut och ta en promenad i solen i stället.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Förklara gärna vad Leman menar eftersom jag inte förstår. Och fler med mig.

   Kommentar avatar
   LarsL, 1 månad sedanSvara

   Per: du sa just det själv i ett inlägg ovan, dvs att andra är okunniga. Vilken clown du är.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   LarsL: Varför skrev han det tror du? För att det är så han tolkar det hela när Leman skriver: Om man är inne och kör på fiaskospåret efter 2021-VM så tror jag det beror på: Man förstår inte riktigt att det finns en jäkla massa bra hockeyspelare även i andra länder, inte ens i hockeyländer som de fyra jag nämnde ovan.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Det var inte mina ord. Det var ett citat från Lemans text.

   Kommentar avatar
   Marlowe, 1 månad sedanSvara

   Per, du måste sätta ut citattecken, annars kan du bli missförstådd. Särskilt av dem som inte följt hela tråden.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Jag vet. Var lite stressad när jag skickade. Skulle självklart varit citationstecken. Mitt misstag.

   Kommentar avatar
   LarsL, 1 månad sedanSvara

   Per och Manne: avser ett inlägg längre upp. ”Vi har inte missat slutspel på 84 år. Det är ett fiasko. Om man inte inser det kan man inget om hockey och är djupt okunnig om ordets betydelse vilket de flesta som saknar formell utbildning är.”

   Kommentar avatar
   LarsL, 1 månad sedanSvara

   Marlowe: jag har läst krönikan och följt hela tråden.

   Kommentar avatar
   Marlowe, 1 månad sedanSvara

   Men vad du inte insett är att Per travesterar Leman, i ett inlägg där Per är lite frustrerad. Per kunde varit mer tydlig med detta, och använt citattecken, vilket han själv sagt. Men vi måste läsa inläggen i dess sammanhang, annars blir det missförstånd. Vad du än anser om det, så använder Per en retorisk figur, där han sätter in Lemans ord. Han blev varnad.

   Kommentar avatar
   Marlowe, 1 månad sedanSvara

   "Om man är inne och kör på fiaskospåret...", så förstår "man inte att inte RIKTIGT (min kursivering) att det finns en jäkla massa bra hockeyspelare i andra länder..." och man "förstår inte RIKTIGT (min kursivering) värdet av ordet "fiasko" ". Ett magnifikt underkännande av läsarna, Leman. Här handlar det inte om olika åsikter, här handlar det om något annat. Efter den nedsablingen av läsarna, tackar jag för mig.

   Kommentar avatar
   Per, 1 månad sedanSvara

   Marlowe, du är en synnerligen begåvad att klartänkt person och jag kommer att sakna dina inlägg.

 • Kommentar avatar
  Bengan, 1 månad sedanSvara

  Håller helt med dig att när man använder kraft uttryck för ofta så blir det urholkat. Ett misslyckande var det helt klart, trist att de inte var redo när turneringen startade vilket faller på ledarstaben och som du skriver, de spelare som skall vara ledande.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Verkligen ett misslyckande, framför allt det du beskriver.

 • Kommentar avatar
  Crille, 1 månad sedanSvara

  Hade vi skickat det bästa svensk hockey har att erbjuda så hade jag varit orolig, men ytters få av spelarna som var med i vm skulle ens ta en plats i ett lag där dom bästa går att tillgå. Fan vi fick inte ens hit dom bästa som hade åkt ut/missar NHL slutspelet. Ja man kan ifrågasätta hur laget var ihopsatt och om dom var mentalt förberedda på uppgiften. Uppenbarligen var dom inte det, men vem sitter med kristallkula och kan se in i framtiden? Det är idrott och allt kan hända, ibland vinner man och ibland förlorar man, det är bara att leva med det och komma igen starkare. (Alla som har utövat idrott på någorlunda hög nivå vet detta). Det kommer ett nytt VM nästa år. Revansch är en stark morot så låt oss se om Johan tar lärdom av detta och sätter ihop en bättre trupp och ger spelarna förutsättningar att vinna! Alla som har börjat på ett nytt jobb vet att det inte alltid går som en dans i början, det är tufft och man lär sig av sina misstag! Vilka ord man beskriver något med har mindre betydelse, hur svensk hockey agerar nu för att ge laget bästa förutsättningarna att gå vidare och bli starkare det är viktigt! Heja Sverige !!!

  • Kommentar avatar
   Rikard S, 1 månad sedanSvara

   Tack för att du delade med dig av loggan. Gömde sig bakom en betalvägg.
   Den var riktigt snygg!

   • Kommentar avatar
    Pupule, 1 månad sedanSvara

    Fiaskot bestod väl mer av hur Garpenlöv byggde laget, snarare än hur de presterade, även om de två första matcherna är under all kritik.

     Kommentar avatar
     Pupule, 1 månad sedanSvara

     Snygg logo förresten. Gillar den skarpt. Ren samt inslag av det gamla från -84 utan att se konstigt ut.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Ja, inledningen var bedrövlig, framför allt sättet, att man inte var beredd, allt det där jag tidigare tagit upp.

   • Kommentar avatar
    Maxad, 1 månad sedanSvara

    Kunde emblemet se tråkigare ut än som ovan. Typiskt designer blääää :0)

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Tyckte du det? Där ser man. Mm, smaken är som baken. Kommer nog bli svårt för Frölunda att göra alla nöjda.

     Kommentar avatar
     Maxad, 1 månad sedanSvara

     Ja, jag tycker ofta att designers inte har tillräckligt med fantasi för att gå till nånting häftigt. Blir som nu oftast bara tråkigt.

     Kommentar avatar
     Maxad, 1 månad sedanSvara

     * få

   • Kommentar avatar
    Per, 1 månad sedanSvara

    Att Boorken vill tona ner sitt eget fiasko har jag inga problem med. Betydligt värre att alla inte inser hans syfte.

    • Kommentar avatar
     Andy, 1 månad sedanSvara

     Fiasko är väl hur man gör det och inte vilka som kommer förre? Hade man vunnit mot Belarus och Danmark men förlorat mot dom 4 du nämner Leman så hade det varit annorlunda. Iaf i mina ögon.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Ja, man kan givetvis hävda att SÄTTET som tränarstaben misslyckades med att göra laget redo för spel, sättet man uppträdde framför allt mot Danmark, är fiaskobetonat. Jag är med på det. Lite annat resonemang i så fall. Men debatten som gått nu är ju att själva kvartsfinalmissen är ett fiasko, man struntar i att nyansera, sätter mest händerna för öronen och skriker "fiasko." Tycker jag. :) Sedan ska man nog minnas, tjeckerna fick slita enormt för att straffbesegra ett Mikkel Bödker-löst Danmark i går. Lagen ÄR mycket jämnare i år.

      Kommentar avatar
      AG, 1 månad sedanSvara

      Exakt så! Fiasko är ett bra ord om det nyanseras. Och förklaras vad som stämplats

    • Kommentar avatar
     Andy, 1 månad sedanSvara

     Ja det håller jag med dig om, men är det inte just på grund av det som det skriks om fiasko. Man räknar ju med slutspel i VM, men som du skriver så är det jämnare mellan lagen.

     • Kommentar avatar
      E23 , 1 månad sedanSvara

      Förlorar man mot Danmark är det fiasko i min värld. Sedan vems fel fiaskot är kan diskuteras.

      • Kommentar avatar
       Mogge , 1 månad sedanSvara

       Jag tycker inte det är så stor skillnad mellan misslyckande och fiasko. Sedan kanske inte vi läsare ska vara så J känsliga. Det är inte konstigt att vi tycker lite olika om saker. Emblemet tycker jag är snyggt för Frölunda. När jag tittar på det noga, så kan jag tycka, att det är lite av en boll som jag ser, men inget störande iofs.

       • Kommentar avatar
        Marlowe, 1 månad sedanSvara

        Jag respekterar din åsikt Leman. För mig är det endå ett fiasko och jag menar mig ha en god språklig förmåga, såväl som god omdömesförmåga. Senast jag använde ordet fiasko om Tre Kronor var just 2002, innan dess 1985, om Boorks misslyckande då. Jag skojade förövrigt i en tråd om just 2002, inför matchen mot f d Vitryssland, alltså nuvarande Belarus. Den matchen var... äh... ett misslyckande. Jag ser det inte som ett skrikande att vara frustrerad över Tre Kronor och Garpenlövs insats. Som jag skrev i förra tråden, det är lika för alla lagen och vi förväntar oss professionalitet. Dessutom finns det givetvis nyanser av fiasko, liksom det mesta annat. Men att med detta laget, missa slutspel, för första gången någonsin, främst beroende på inställning, det är ett litet fiasko och att använda ordet för första gången på 19 år kan inte kallas missbruk av det.

        • Kommentar avatar
         Marlowe, 1 månad sedanSvara

         Kanske vore leftaren Liam Kirk, f d Hanhals, något för Frölunda? Sju mål i VM. Blir han sedan lagkapten, så har vi
         Kapten Kirk!

          Kommentar avatar
          Floyd , 1 månad sedanSvara

          Underbart ;) gäller bara att hitta Spock på högerkanten och kanske Scotty på backen så är lagbygget klart! Beam me up;)

        • Kommentar avatar
         Molly, 1 månad sedanSvara

         Har Frölunda inget stöd från Göteborg?
         Sälj ut reklam platsen till stan.
         Skulle vilja ha in ”Göteborg” i också.

         • Kommentar avatar
          Tobias , 1 månad sedanSvara

          Denna loggan föll inte mig i smak … skall man byta skall den gamla in o inget annat, annars blir det som Häcken i fotboll o den ser ju ut som någon Buster tidning logga…
          Nej den gamla den skall det va

          • Kommentar avatar
           Conta, 1 månad sedanSvara

           Det som stör mig mest är att Garpenlöv borde fått ut mer av det befintliga laget.
           Bättre fördelning av speltid till de spelare med bäst prestationer på isen istället för namncoachning tack. Rakell och Sörensen fick mycket speltid men svagt resultat. Samma fel som Rönnberg gjort säsongen som gick. Vissa namn får förtur. Tycker även det var märkligt coachning från Garpenlöv de 2 första matcherna mot Danmark och Belarus, varför bytte han inte ut Fasth??
           Fasth var inte i form, spelade darrigt.
           Men Garpenlöv agerade inte,lät det bara rulla på. För många gånger under matcher det bara rullat på, timeout kan rädda matcher.

           • Kommentar avatar
            Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

            Loggan är ju en "kopia" av växjö lakers fast i grönt och vitt istället för blått och orange. Good artists copy, Great artists steal.

             Kommentar avatar
             Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

             Men nu när frölunda betalar överpriser för alla vinnare i Växjö kan de lika gärna ta loggan också ;)

             Kommentar avatar
             Manne, 1 månad sedanSvara

             Att du orkar! Överpriser? Nej då! Bitter för att Växjö inte satsar inför kommande säsong? Verkar så.

             Kommentar avatar
             Allen , 1 månad sedanSvara

             Fajkers loggan utan historia, nej tack:)

             Kommentar avatar
             Marlowe, 1 månad sedanSvara

             "Man ska stjäla allt som är bra, man får bara inte stjäla av sig själv." Picasso

             Kommentar avatar
             Pupule, 1 månad sedanSvara

             Inte ett dugg likt....

             Kommentar avatar
             Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

             Manne, ska du ha en växjö kopia på bröstet kan du lika gärna köpa en växjötröja direkt. Är inte första juni klubbarna ska se bra ut. Det är runt jul mam ska hitta den kompletterande spetsen. Men just nu ser det tunt ut. 0 målvakter, 5 backar, 9 forwards.

             Kommentar avatar
             Manne, 1 månad sedanSvara

             Vad är det du inte förstår, Herr Lakers? Igen? Jag håller INTE på Växjö och skulle aldrig någonsin sätta på mig en sådan tröja eller någonting. Det är 100% Frölunda som gäller för min del. Inte som du, som verkar ha ett hjärta för alla lag i ligan :)

             Kommentar avatar
             Subzero, 1 månad sedanSvara

             Nu utgår ju den här loggan från Frölundas historiska logotyper. Bland annat skölden, som fanns på Frölundas bröst bra många år innan Lakers ens var en glipa i Öhmans plånbok... Finns för övrigt en utförlig presentation av konceptet på vislagraphics websida för den som är intresserad.

           • Kommentar avatar
            Conta , 1 månad sedanSvara

            Sedan 2 saker till, Danmarks målvakt riktigt bra.
            Förslaget till klubbmärke är snyggt tycker jag, stilrent och enkelt.
            Men klubbmärke med Poseidon Älvsborgs bron på, vore det inte häftigt?

             Kommentar avatar
             EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

             Okej, till en viss del i sin enkelhet ganska så sober - men ändå alldeles för "blodfattig" för min smak i alla fall. En halvt beskuren Poseidon med sin lugna och behärskande blick tittande till vänster och lite nedåt, samtidigt med därtill två helt upptagna händer - absolut inte helt fel, Conta! :)

             Kommentar avatar
             Conta, 1 månad sedanSvara

             Tack Edward51, Poseidon Guldplatsen, och Älvsborgs bron det fina riktmärket på väg in i Göteborgs hamn.

           • Kommentar avatar
            Dave, 1 månad sedanSvara

            Det största misslyckandet är väl att Frölunda ska byta sin logga? Många som tappar intresset för Frölunda pga det vilket är riktigt trist , styrelsefolk som har för lite att göra och som måste skicka någon slags politisk signal? Om något är indianen en hyllning

             Kommentar avatar
             Marlowe, 1 månad sedanSvara

             Visst är den en hyllning, den anknyter till att Västra Frölunda på, 60-talet kallades "Vilda väster'n" och innan matcherna spelades "Deep in the heart of Texas".

             Kommentar avatar
             E23, 1 månad sedanSvara

             Indianen skriker ängslig amerikansk trend i sportsverige under 90-talet. Den var orelevant då, ännu mer nu.

             Kommentar avatar
             Ponken, 1 månad sedanSvara

             Hejdå låtsas-supportar :) Hoppas ni inte kommer tillbaka!

             Kommentar avatar
             Pupule, 1 månad sedanSvara

             Vi har ju bytt logo förr utan problem. Tappar folk intresset för ett lag över en logo så har man inte rätt inställning till vad det betyder att vara supporter från första början.

             Kommentar avatar
             Marlowe, 1 månad sedanSvara

             Håller med E 23, men då var det en 60-talstrend... :) Tycker ändå att när trenden med amerikanska namn kom, var Indianen, den roligaste och den som verkligen hade någon som helst anknytning till klubbens historia.

           • Kommentar avatar
            Marlowe, 1 månad sedanSvara

            Eller logga med Gustav II Adolf, "Här skall pucken ligga" :)

             Kommentar avatar
             Marlowe, 1 månad sedanSvara

             Å så en bild på Växjös mål, Herr Lakers! :)

           • Kommentar avatar
            Olsson, 1 månad sedanSvara

            Var väl egentligen bara en tidfråga innan även Sverige skulle missa slutspel. Alla andra större lag, utom möjligen ryssarna, har väl missat det nån gång i nåt mästerskap senaste 10-15 åren (eller haft en likvärdig genomusel prestation)?
            Bara att bryta ihop och komma igen, vi hade väl ändå åkt i kvarten. Nästa större mästerskap är ju OS och då lär ingen ur detta B/C-landslag vara påtänkt.

            • Kommentar avatar
             Adam, 1 månad sedanSvara

             Känns det inte som att många förbundskaptener har svårt att ta ut rollspelare. Truppen i år bestod ju av 2:a- och 3:e-kedje forwards och hyfsat skridskoskickliga tvåvägsbackar. Jag saknar en fjärdecenter som tar alla tekningar i egen zon, en tydlig leading line och som du säger ett granitblock som Folin på backen tillsammans med en offensiv PP-back.

             • Kommentar avatar
              robert ström, 1 månad sedanSvara

              Är ju mkt märkligt..när Garpen tog över var alla eniga om att Garpen var rätt person och var mkt mkt omtyckt av spelarna..nu blev det skit och då kommer direkt kritik...

              • Kommentar avatar
               Conta, 1 månad sedanSvara

               Jag har varit tveksam till Garpenlöv hela tiden..

               • Kommentar avatar
                Stora Norrland, 1 månad sedanSvara

                Conta: samma här. Men om man tänker i de banorna att garpen borde få kicken( vilket jag tycker), så dyker ,direkt, nästa fråga upp: vem ska isåfall ta över. Utökar det med Vilka ska ta över?
                Sedan tog micke renberg bladet ifrån munnen igår i svt: "shl är för mesiga"!!
                Kontentan av det är att vi tappat/tappar internationellt både i juniorleden och i a landslags turneringar. Framhöll Rögle BK . Hm.......

                • Kommentar avatar
                 Adam, 1 månad sedanSvara

                 Gillar loggan i stort men spontant tycker jag det ser ut att stå FHL och inte FHC.


                 Lämna en kommentar