Lasch: "Varför skulle jag filma i den situationen?"


► Dagen efter filmningsanklagelserna från Niklas Wikegård säger Ryan Lasch:
► – Han är en bra expert, jag gillar honom, vi kommer säkert snacka när vi ses, men det här var inte första gången han anklagade mig, det var därför jag reagerade.

Rakapuckar.com bild

NI SER HÄR bredvid vad Ryan Lasch twittrade efter att ta tagit del av snacket i C More-studion där experterna Niklas Wikegård och Johan Tornberg gick hårt åt amerikanen.

Benen föll ihop.

Lasch la sig.

Tyckte C More-gänget.


Lasch blev uppriktigt förbannad, twittrade, och ville gärna ge sin syn dagen efter.

– Det var ett annat tillfälle under min första säsong i Frölunda, och sakerna han (Wikegård) sa … jag gillade inte det. Jag tror du kan fråga vem som helst jag spelat med, i Växjö, i Frölunda, de säger inte att jag filmar. Tvärtom har jag och Roger (Rönnberg, tränaren) snackat om att jag ska vara ”playoff ready”, att jag ska kämpa mig igenom hakningar och fasthållningar, för då får jag med mig utvisningar till slut.

I situationen mot Skellefteå, när det onekligen såg ut som om benen gav vika, la sig dock Lasch ner.

** Men du menar att du inte filmade?
– Varför skulle jag filma i den situationen? Pucken var ju inte där, situationen var ju borta, jag visste ju att jag inte skulle få med mig någon utvisning. Men jag har dålig balans i det läget, han (Emil Djuse) drar mitt huvud bakåt, mina knän var redan böjda, och .. hey, jag är en liten kille, jag kommer aldrig att vinna de duellerna, så … hur skulle jag göra? 

Istället för att kämpa emot, med huvudet böjt småotäckt bakåt, valde Lasch att gå ner på isen – för att rätt snabbt studsa upp.

Sökte alltså ingen utvisning, poängterar han.

Rakapuckar.com bild

Roger Rönnberg reagerade lite som Wikegård – först:

– ”Det där såg inte bra ut”, tänkte jag. Men när jag tog upp det med Ryan, såg det från en annan vinkel, hörde hans berättelse, att hakremmen spände mot struphuvudet, då fick jag en annan bild. Vi vill inte ha filmningar i Frölunda, vi vill inte ha förstärkningar, och det vill inte Ryan heller.

Amerikanen reagerade i går, därav tweeten, men när jag pratade med honom i dag var glad, avspänd, helt utan hard feelings mot Niklas Wikegård.

– Han gör ett bra jobb som expert, jag brukar slå på TV:n och se honom. Jag har absolut inga problem med Wikegård, vi kommer säkert att prata när vi ses, men den här gången letade han efter något som inte fanns. 

** Inget du ligger sömnlös över, detta?
– Haha, nej, nej. Det är ”water under the bridge” för mig.

C Mores expert på plats, Sanny Lindström, gick emot sina kolleger i studion och tyckte inte det var filmning.

Själv hade jag oerhört svårt att bedöma utifrån TV-bilderna, reagerade inte nämnvärt initialt, för mig var det aldrig tal om någon tydlig filmning eftersom situationen kändes överspelad eller på väg att bli det.

Men visst gick Lasch i isen på eget bevåg. I texten ovan förklarar han varför.

Upp till var och en som läser detta att göra en bedömning.

Rakapuckar.com bild

***

Frölunda har frågetecken för Sebastian Stålberg inför måndagens möte med Djurgården i Stockholm. Sebastian ådrog sig en blödning efter att försökt tackla en motståndare som var fräck nog att flytta på sig …  

– Han är 50/50, rapporterade Roger Rönnberg.

Kan inte Stålberg spela ersätter en J20-spelare, kan bli Jacob Peterson, kan bli Jesper Emanuelsson, kan bli någon annan.

** Tankar inför matchen, Roger?
– Djurgården vill spela i samma tempo som vi, har samma spelidé som vi. Det kommer bli som en klassisk brottningsmatch, den som får övertaget och ligger överst, den ser starkt ut. Gäller för oss att ha tålamod. 

***

Jag har sökt Niklas Wikegård i dag för en kommentar, inte för att göra någon stor grej av detta, bygga något slags konflikt, mer för att ge Niklas chansen att utveckla sitt resonemang.

Ni som tror han gick på Lasch för att det finns något slags antipati gentemot Frölunda – bara lägg av, känner jag.

Niklas är skicklig, ett proffs, och alla behöver inte alltid hålla med honom. 

Återkommer och uppdaterar eventuellt texten då.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
25 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Epoe, 2 år sedanSvara

  Wiken ÄLSKAR när det går att såga Frölunda. Det tror jag de flesta håller med om.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Det där är rent trams, känner jag. Men det står dig förstås fritt att känna så.

   Kommentar avatar
   EDWARD 51, 2 år sedanSvara

   Nej, det tror jag verkligen inte att "de flesta håller med om", Epoe! Har i tidigare sändningar i C More sett hur Wikegård har suttit ner tillsammans med RR, varvid där som de hade ett mycket gott prat och samförstånd om Ishockeyn´s alla "labyrinter". Här sällar jag mig med HL till 100% om denna sak!

   Kommentar avatar
   mike, 2 år sedanSvara

   Håller inte heller med. Däremot kan jag till viss del förstå Wikegårds resonemang, då det kan se lite billigt ut ibland med Lasch, lite spratteldocka. Inga direkta filmningar a' la Clark, men det kan se "halt ut" ibland :).

 • Kommentar avatar
  Kristoffer/KdeV , 2 år sedanSvara

  Tror att Wikegård säger vad han verkligen tycker, oavsett lag. Bäst i cmore studion tycker jag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 2 år sedanSvara

   Precis så.

 • Kommentar avatar
  Andreas, 2 år sedanSvara

  Wiken har ett ont öga till Lasch men att börja skrika filmning vid varje tveksam situation hjälper ju inte till. Gå på dom klockrena exemplen.

  • Kommentar avatar
   Johan L , 2 år sedanSvara

   Jag gillar Wikegård. Jag gillar Frölunda. Jag gillar Sanny. Jag gillar INTE filmningar. Tycker dock inte att detta var någon speciellt stor grej. Brukar vara fler situationer i alla matcher som är mer filmning än detta i så fall. Ibland tycker man olika. Jag regerade inte på att det skulle vara något framför tv:n när jag såg det. Skrek dock när Ortio ramlade tidigare i matchen. Färgad, javisst. Men tycker detta blev en höna av en fjäder.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Ja, jag är på din linje här, reagerade inte direkt över denna situation, men ... helt klart ser man ju saker olika.

  • Kommentar avatar
   Mattias, 2 år sedanSvara

   Kan omöjligt säga att Wikegård sågar Frölunda ofta alls....han snarare hyllar dom då han ÄLSKAR Joel Lundqvist.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Han ogillar inget lag på det sättet. Det finns nog supportrar till ALLA lag som tror att den och den experten och den och den journalisten ogillar just deras lag.

  • Kommentar avatar
   Andreas Öberg, 2 år sedanSvara

   Som jag ser det blandar folk in alldeles för mycket lagsympatier och låter det färga gur man ser på allt som sker i sporten. Jag tycker att man måste våga gå ur det och våga vara mer objektiv. Älskar sporten hockey och ser sällan spelare filma i något lag. Lasch allra minst. Men det finns ingen journalist/expert som har agg mot enskilda lag. Det står vi supportrar för och det påverkar hur folk diskuterar sådant här. Synd för tror vi kan mer hockey än vad vi ibland ger sken av.

    Kommentar avatar
    Jock, 2 år sedanSvara

    Precis så. Bra formulerat!

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Utmärkt skrivet!

  • Kommentar avatar
   Tim, 2 år sedanSvara

   Bra text som vanligt. Jag är dock lite förundrad varför man inte ställer sig tveksam till Ortio (precis som Fasth) som har en tendens att falla oerhört lätt!?Experterna gapar om rutin, lika motsägelsefullt när de så bestämt vill ha bort alla filmningar.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Vem sa att Ortio var rutinerad? Det hörde inte jag.

    Kommentar avatar
    John, 2 år sedanSvara

    Håller med. Löjligt att inte Ortio och Fast får löpa gatlopp som Lasch. Men de spelar ju inte i Frölunda.

    Kommentar avatar
    Tim, 2 år sedanSvara

    Drog parallellen till hur man skrek om rutin när Fasth slängde sig som en vante i Scandinavium senast. Sorry, framkom lite otydligt :)

  • Kommentar avatar
   Pelle, 2 år sedanSvara

   Djuse åkte väl ut ? Alltså att glida ner gav resultat , oavsett vad avsikten var från Ryan , så i mitt tycke böter för både ortio och Ryan i den matchen , enda sättet att få bort det och kanske ännu bättre om både spelare och klubb får böter

    Kommentar avatar
    Jock, 2 år sedanSvara

    Du kan ju inte mena att Djuse skulle klara sig ifrån en utvisning här?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Djuse kanske åkt ut ändå, det vet vi inte. Men visst, kanske "lönade sig" fallet. Det vet vi inte heller.

  • Kommentar avatar
   Perra, 2 år sedanSvara

   Låter som att Roger också ogillar filmningar, och inte drar sig för att kritisera egna spelare, utmärkt! Angående den aktuella situationen så tror att det beror på vilken vinkel man ser situationen från, "tv-vinkeln" ger sken av filmning/förstärkning/etc men från en annan vinkel kanske det ser mer OK ut.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Ja, kan mycket väl vara så, kanske därför Sanny Lindström inte allas reagerade som de i studion.

  • Kommentar avatar
   Conta, 2 år sedanSvara

   Ja märkligt att Ortio ej orsakade upprörda känslor i cmore studion? Och var är disciplinnämnden nu??? Ortio kastade sig som en klubbad säl efter att Lasch åkte och nuddade Ortios plockhandske.Ej första gången Ortio filmar Kevin Clark i Brynäs straffades men disciplinnämnden sover när det gäller Ortio??? Vad är logiken här?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Vet ej. Kanske att målvakter alltid får göra lite som de vill?

  • Kommentar avatar
   tomson, 2 år sedanSvara

   Undrar bara om ni som tycker att det inte va nåt speciellt när Lasch la sig. På bilderna ser man Djuse bryta Laschs huvud bakåt med sån kraft att han själv lättar från isen. Förstår Ryan som väljer att vika sig i det läget. Att sen Wikegård inte svarar upp dagen efter är bara tramsigt. Men är man alfahane så är det svårt att backa.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    På det viset ligger det inte alls till med Wikegård. Finns text nu. Alla kan inte alltid ha tid att svara när jag ringer.

  • Kommentar avatar
   N, 2 år sedanSvara

   Men domarnivån Leman, sex pp till Skellefteå, klagar inte nämnvärt på utvisningarna emot, men hur kan man blunda för dessa hakningar trippingar vi får på oss och bara få med oss ett enda pp? Här är ju det största bekymret , att våra kära domare inte håller en jämn och konsekvent nivå genom matcherna.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Men du tror väl inte de tycker illa om just Frölunda? Alla domare?

    Kommentar avatar
    Ante, 2 år sedanSvara

    Det är ett allvarligt problem att domarna håller låg kvalitet.

    Kommentar avatar
    N, 2 år sedanSvara

    Nej? Jag undrade bara var konsekvensen var, varför det ena sekunden är okej att haka spelare oavsett lag för att nästa sekund inte vara de.

  • Kommentar avatar
   Niklas, 2 år sedanSvara

   När Wikegård reagerar på nåt så säger han det rakt ut. Lite olyckligt ibland. Sanny är alltid klockren i sina analyser.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Jag gillar när folk säger vad de tycker. Tar de före motsatsen åtta dagar i veckan.

  • Kommentar avatar
   Göran , 2 år sedanSvara

   Wikegård säger vad han tycker - på gott och ont. Men det att Granqvist i direktsändning läste upp Lasch twitt till Wikegård är uruselt beteende av en programledare. Då tände Wikegård och vräkte ur sig en harang ovärdigt en sk expert. Nu bör Wikegård be Lasch om ursäkt för det han vräkte ur sig.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Jag såg inte det. Sorry.

  • Kommentar avatar
   Göran , 2 år sedanSvara

   Annars tycker jag Wikegård är småkul.
   Men expert - nja. Kommer ihåg vad Foppa svarade då han fick höra att Wikegård kritiserade Modo. Jaha och vad f-n har Wikegård vunnit då?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Det kan man ju skratta åt. Samtidigt var Svennis inte mycket till fotbollsspelare - men en jäkla vass tränare. Man måste inte alltid ha gjort allt själv för att kunna analysera och ha bra åsikter.

    Kommentar avatar
    Göran , 2 år sedanSvara

    Dålig jämförelse med Svennis. Wikegård var ingen framgångsrik spelare ( endast ett dussintal matcher med Brynäs ). Dessutom var Wikegård ej heller framgångsrik under sin korta tränarkarriär. Alltså varken framgångar som spelare eller tränare. Han gick vidare till TV där han bl a kommenterade lekprogrammet Gladiatorerna.

  • Kommentar avatar
   Göran , 2 år sedanSvara

   Bättre att lyssna på den riktiga experten Sanny, som dessutom var på plats ich även hade tillgång till alla repriser som de i studion hade.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Sanny såg dessutom det hela live och det ger en annan dimension till det hela.

  • Kommentar avatar
   Benny S, 2 år sedanSvara

   Märkligt att folk inte ser att Lasch är i obalans och i det läget blir dragen i hjälmen.
   Sanslöst lågt av Wikegård med flera.
   Tyvärr, för oftast är han mycket bra.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Så lågt vet jag inte, han är i studion – precis som Tornberg – för att tycka saker. Det är hans jobb. Upp till folk att tycka han har rätt eller fel.

  • Kommentar avatar
   Göran , 2 år sedanSvara

   Wikegård är hockeyns svar på musikens Magnus Uggla.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    ... vilket betyder?

  • Kommentar avatar
   Tommy, 2 år sedanSvara

   Vad jag reagerar på var ju Ortio i någon eller några sekvenser innan. Han ramlar handlöst när någon åker på hans ena handske. Samma handske åker upp i ansiktet på honom, och vips böjde sig benen i sidleds. Ledde inte till något. Men ska man ta upp något så löst som Lasch filma eller inte, så borde man också ta upp de. Lika dumt.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Men även Ortio diskuterades väl? Kanske inte lika mycket, dock..

  • Kommentar avatar
   Rallyclay, 2 år sedanSvara

   Tycker nog att den gode Wikegård har passerat ”bäst före datum” som expert.
   Bättre med Sanny och framförallt Petter som jag tycker är grym./ Claes

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Alla gillar olika. Har jag hört.

  • Kommentar avatar
   Johan Carlander, 2 år sedanSvara

   Får instämma med de s om försvarar Wikegård här, om han skulle vara färgad så döljer han det i.s.f. väl. Tycker tvärt om att han ofta talar väl om Frölunda! Han och Sanny Lindström hör till mina favoriter bland experterna på Cmore.

    Kommentar avatar
    EDWARD 51, 2 år sedanSvara

    Tycker faktiskt som Du(JC) att Wikegård, "...ofta talar väl om Frölunda!"

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Blir ju helt befängt det här när folk tror att experter och mediefolk tycker om eller inte om vissa lag. Ibland måste fans tänka efter lite.

    Kommentar avatar
    EDWARD 51, 2 år sedanSvara

    JC, vet att NW en gång vid ett tillfälle kallade Frölundaborg för "Drömfabriken" med glimten i ögat. Inte som Zlatan, när han sist var ute i Torslanda o besökte Volvo och kallade den för "This Fabric". ;-) P.S. Nej, nu får jag allt titta på handbollen!

  • Kommentar avatar
   John, 2 år sedanSvara

   Wikegård har verkligen sågat Clarke och tidigare Järnkrok i sitt älskade Brynäs. Verkligen.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Han gillar inte filmningar. Punkt. Oavsett vem. Precis som jag.

  • Kommentar avatar
   Peter Smögen, 2 år sedanSvara

   Börja med att byta ut dom trötta o värdelösa ”experterna” samma tugg vecka ut o vecka in från Sanny o Wikegård. Petter Rönnqvist däremot saklig och briljant

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 2 år sedanSvara

    Smaken som baken ...

    Kommentar avatar
    Peter Smögen, 2 år sedanSvara

    Så är det ju, men att gå utanför boxen och hitta nån expert som KAN hockey vore väl inte fel? Viasat lyckades ju med Granqvist o Wallin

  • Kommentar avatar
   Moa, 2 år sedanSvara

   Skrikegård är helt talanglös, c more borde ge han sparken. Allt han "tycker" är bara ren dynga för att skapa rubriker. Han är mest bara pinsam, och patetisk.

   • Kommentar avatar
    JT, 2 år sedanSvara

    Det är ju Wikegård som håller ångan uppe i C-More's hockey sändningar. Älskar hans kommentarer och vinklingar och han säger som han tycker. På gott och ont !


    Lämna en kommentar