Grauers om fans kritik: "Man ska ha respekt för det"


► Ni är många som är brutalt kritiska till den väg Frölunda valt inför nästa säsong.
► Jag frågade ordföranden Mats Grauers hur han ser på missnöjet bland supportrar.
► Häng med, som Robban Aschberg brukade säga …

Rakapuckar.com bild

Mats Grauers har förståelse för supportrars kritik, men han är trygg med hur Frölundas sportsliga lending sköter sitt jobb. Foto: TOMMY HOLL 


SJÄLVKLART ÄR DET svårt att säga om de mest högljudda kritikerna här inne är representativa för medelsupportern till Frölunda.

Ibland tiger ju hälsan till, så att säga.

Men klart är att Frölundas val att inte fullt ut ersätta flyktade målskyttar, att tro mer på utveckling hos befintliga spelare än att värva in färdig spets, skapat missnöje hos många.

Det snackas om att inte gå på matcher.

Det snackas om att inte köpa seriekort.

Det snackas rent allmänt om att protestera på det sätt man kan.

Oavsett hur många som väljer den vägen (för allt jag vet kan det vara ett fåtal) så tyckte jag det var intressant att ta del av ordföranden Mats Grauers tankar och åsikter i ämnet.

Han sa bland annat detta när jag ringde upp:

– Man ska aldrig blunda för vad fansen tycker, man ska ha respekt för det, och att inte köpa seriekort, det är ett sätt att visa sitt missnöje. Säkert är det några som funderar på det. 

– De som är riktiga fans till oss, de brukar återkomma, men det är inget vi missbrukar, vi försöker lyssna, samtidigt måste vi jobba efter vår helhet.

Rakapuckar.com bild

Den helheten är att ge spelare under kontrakt fortsatt förtroende, allt från en fans-kritiserad målvakt till dito utespelare.

En säsongsanalys som skulle vara ”hänsynslös” och ”oerhört självkritisk” landade i att unge backen Jakob Stenqvist blev kvar i Björklöven, i övrigt fick alla spelare en ny chans, däremot ska de utvecklas, träna bättre, smartare, och med ett bättre kollektivt spel ska både individer och lag lyfta.

Så är tanken inom Frölunda.

En del av er här inne har ju, milt uttryckt, vissa tvivel rörande detta.  

Inte Mats Grauers:

– Det är sportens (ledningens) bedömning, att man ska kunna utveckla spelare, man har har en tro på att kunna lyckas, och då är jag trygg med det.

– Vi lyssnar givetvis på vår omvärld, samtidigt besitter väl kanske vår sportsliga ledning en kunskap som varken jag eller omvärlden har.

Inget snack om att Grauers står bakom den linje som sportchefen Fredrik Sjöström & Co valt att hålla, alltså.

Om någon nu trodde något annat …

– Gör de den här bedömningen, då har jag förtroende för att de gör rätt.

***

Det här formuläret finner ni om
​​​​​​ni klickar på länken nedan.

Det är inte ens 400 som berättat för mig att de är beredda att betala 1 kr/dag för rakapuckar.com från och med i höst.

Jag kommer påminna igen, banka hårdare på trumman, men om ni läser detta:

a) Om ni inte fyllt i ert intresse – gör det gärna här.

b) Har ni fyllt i men inte tipsat vänner och bekanta – tacksam om ni gör det.

Tvivelsutan behöver fler betala. Det går inte att driva en sajt på luft.

Rakapuckar.com bild

*** 

Jag, som oberoende betraktare, kan se fram emot nästa säsong i ett Frölundaperspektiv, just för att det ska bli så spännande att se om klubben lyckas med det till exempel assisterande tränaren Johan Lundskog pratade om i den här artikeln i går.

Det kommer sannolikt inte bli guldsnack om Frölunda i höst.

Kanske inte så dumt? Mer av en möjlighet att slå ur underläge, jobba lite i lugn och ro.

Samtidigt förstår jag självfallet er die hard-fans som lever med ert lag, som oroas, som vill se helt andra vägval, helt andra satsningar.

All respekt för det.

Och jag inser givetvis att en dålig start, det kommer göra att det blåser förbaskat snålt runt Frölundas ledning.

För mig känns det spännande.

För en del av er … kanske mer oroande.

Men det är idrott och supporterskap, antar jag.

Rakapuckar.com bild

***

Rekapitulation för den som inte hängt med:

Backen Chay Genoway är en spetsvärvning.

Det ska in en sådan på forwardsidan också.

I övrigt är det osäkert om det händer så mycket mer med truppen före augusti/september.

Inget är skrivet i sten, dock. Rätt spelare ledig och så vidare, men det är inget ni ska räkna med, förutsatt att Fredrik Sjöström inte slagit blå dunster i ögonen på mig …   

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
48 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Guest, 2 år sedanSvara

  Föreningen Dum Dummare Dummast!

  • Kommentar avatar
   Jan Westerberg, 2 år sedanSvara

   Ut i kvartsfinal igen nu alltså, om vi ens når slutspel.

   • Kommentar avatar
    Andreas, 2 år sedanSvara

    Tycker man utvecklingsspåret är fel väg och att man ska köpa mer färdigt så kan man ju: A: spola tillbaka bandet några år och se hur det gick. B: Byta favoritlag till någon klubb som väljer att köpa sig framgång.

     Kommentar avatar
     generalen , 2 år sedanSvara

     det handlar inte om att "köpa framgång" det handlar om att vi ska ställa upp med ett lag som kan konkurrera om guldet, och då krävs de spets utifrån, ingen tror att vi ska gå tillbaka till nubbens dårskap, men att tro att spelarna vi har nu ska utvecklas till poänggörare i högsta klass i shl är bara naivt och dumt

     Kommentar avatar
     John, 2 år sedanSvara

     Andreas... Varför inte en mix????

     Kommentar avatar
     Nolte, 2 år sedanSvara

     Precis som generalen och John skriver. Kritiken bottnar inte i att man skall slänga pengar åt höger och vänster på etablerade namn och stänga ledet neråt. Det är snarar att det man väljer att ta in ska vara av rätt kvalité. Westerholmarna/Friberg är 3 spelare som inte har någon som helst anknytning till Frölunda, men ändå ligger på ganska saftiga loner, vad är felet med att vilja dumpa dom för att ta in 2 spetsspelare och sen lyfta upp en junis? Vad är felet med att vilja kapa JG:s lön och lyfta upp en junis? Tycker snarare att folk här inne vill ha upp egna produkter än att köpa in spelare med kvalité att spela i 3-4e line.

     Kommentar avatar
     Andreas, 2 år sedanSvara

     Klart det ska vara en mix men vi måste ju lita på dom som bygger vårt lag. Dom har massor av analysverktyg att använda med information om spelarna som ger många fler parametrar än vad vi ser på isen.

     Kommentar avatar
     Nolte, 2 år sedanSvara

     Betvivlar det. Ska RR alltås gå till MRO/Stålberg/Friberg/Westerholm mfl och saga, du vi har räknat på en mega-avancerad statistik här nu som visar att du borde göra öer 10 mål, så ut och gör det nu? Vill väl hävda att precis det som levereras på isen (som vi alla kan se) är precis vad vi får?

     Kommentar avatar
     mike, 2 år sedanSvara

     Andreas; Fler verktyg? Visserligen, men där i ligger en del av problemet. Man har stirrat sig blinda på allt från corsi och fenwick till egen statistik som "han vinner matcher", och glömt av hur det de facto sett ut på isen. Almquist och Dahlin var ju bra ihop pga corsi. Att det sedan inte var så bra defensivt "glömdes" bort. Statistik i all ära, men man kan inte enbart stirra sig blind på det.

     Kommentar avatar
     Nolte, 2 år sedanSvara

     Håller med dig helt och hållet, Mike!

   • Kommentar avatar
    Joel F, 2 år sedanSvara

    Hej Henrik,
    Tråkigt att inte fler uppskattar dina texter, eller är beredda att betala för dem.
    Om du inte får ihop 1000 betalande, kan du tänka dig att höja priset för att få det att gå runt? 400 som betalar 3 kr/dag renderar ju ändå i att det skulle kunna gå runt. Eller?
    Jag kan lätt tänka mig 5 kr/dag om så behövs. Jag värdesätter det du skriver. Dina interjuver med ledare och spelare är bra. Ditt sätt att formulera dina åsikter och tankar är väldigt olikt övrig journalistkår.
    PS. Även om det nu verkar som att det kommer att gå apdåligt för Frölunda nästa säsong vill jag ju kunna läsa om hur dåligt det går av någon som kan skriva om det på en snyggt sätt.. (Skrivet av en som inte formulerar sig så väl...)
    Med vänlig Hälsning
    //
    Joel

     Kommentar avatar
     Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

     Ja! Instämmer!

     Kommentar avatar
     Mattias A, 2 år sedanSvara

     Instämmer jag med. Tror det är större chans att få 500 st som betalar mer än en krona än fler personer som vill betala 1 kr/dag.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Inget stoppar ju de som är med att betala mer än 1 kr/dag. ;) Som det ser ut nu är det nog tvunget, tyvärr.

     Kommentar avatar
     Daniel B, 2 år sedanSvara

     Jag är med på att betala mer om det behövs. Jag vill ha sajten kvar..

     Kommentar avatar
     Henrik indian i exil, 2 år sedanSvara

     Jag förskottsbetalar gärna hundra kr i månaden och även mer om det skulle behövas. Rackapuckar är ett livselixir och måste räddas kvar. Bra intervju med Grauers även om output är flat. Bedrövligt att Sveriges överlägset största hockeypublik ska behöva hålla tillgodo med ett hockeylag av allsvenskt snitt.

     Kommentar avatar
     Joel F, 2 år sedanSvara

     Vad jag tänkte på var om det skulle visa sig att det inte räcker med oss som anmält intresse för du ska kunna fortsätta blogga, kommer du lägga upp en ny förfrågan om vi kan tänka oss att betala mer, eller blir det tack och hej för kaffet? // Joel

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 2 år sedanSvara

     Jag kommer att se, om någon vecka eller två, hur många som sagt vilja betala, och det är inte skrivet i sten att det måste vara tusen. Jag vet ju att många av er är oerhört generösa och betalar mer, kanske går det också att fortsätta fylla på med lite annat. Så hoppet är inte ute om det inte är tusen, nej.

     Kommentar avatar
     Joel F, 2 år sedanSvara

     Bra! Är mer än villig att öka pengen! Tack för bra läsning! :-)

     Kommentar avatar
     #18, 2 år sedanSvara

     Snälla, ge oss trogna läsare en chans i alla fall att behålla rakapuckar. En hundring i månaden... inga problem, men snälla, lova att du inte bara lägger ned utan att ge oss en heads-up och en möjlighet att behålla rakapuckar även när du vet hur många som är beredda att betala.

     Kommentar avatar
     Martin K, 2 år sedanSvara

     Absolut. 5kr om dagen kan jag också tänka mig. Kanske kan man fixa en inloggningsfunktion där vi betalande kan få ta del av din journalistik. På så vis kanske fler betalar för att kunna läsa?

     Kommentar avatar
     KBA, 2 år sedanSvara

     Håller med och är bredd att betala mera för väldigt bra txter

   • Kommentar avatar
    mike, 2 år sedanSvara

    Säkerligen har Grauers rätt i att denna ledning besitter större kunskaper än vad han själv eller gemene man har. Problemet är bara att vi har hört samma saker under flera säsonger, med utebliven effekt. Vad är som gör att man tror att man skall lyckas denna gång? Vad är skillnaden? Finns ju ett lustigt talessätt ang. det här med att göra samma sak om och om igen, men förvänta sig ett annat resultat från en gång till en annan.......

     Kommentar avatar
     Jocke, 2 år sedanSvara

     Flera säsonger? Utan framgång. Så SM-guld för två år sedan räknas inte? Sedan håller jag med i vissa bitar efter SM-guldet. Ville mest belysa att många tar till lite väl stora ord och att man snabbt glömmer det som varit.

     Kommentar avatar
     Jocke, 2 år sedanSvara

     Flera säsonger? Utan framgång. Så SM-guld för två år sedan räknas inte? Sedan håller jag med i vissa bitar efter SM-guldet. Ville mest belysa att många tar till lite väl stora ord och att man snabbt glömmer det som varit.

   • Kommentar avatar
    Conta, 2 år sedanSvara

    Nej vi hart hört nog med floskler och dravel för Frölunda.Och om nu Grauers menar allvar med att man skall lyssna på supportrarna.Ja då är det dags man inför Röda matchtröjan kommande säsong.Samt dags att fundera på Sjöströms svaga åtgärder

     Kommentar avatar
     generalen , 2 år sedanSvara

     "de riktiga fansen brukar återkomma men det är inget vi missbrukar" okej Grauers min vän, vad har ni gjort för oss seriekortsinnehavare dom senaste åren? en "egen" ingång som folk skiter i (kommer de någon utan seriekort är det bara "låt gå för denna gången och lite skratt" helt meningslöst, kolla andra föreningar, hur dom behandlar sina "riktiga supportar" som Grauers så osmidigt kallar oss, vi blir tagna förgivet om någon för han vet att vi alltid kommer tillbaka

     Kommentar avatar
     Anna Agdestein , 2 år sedanSvara

     Ja, faktiskt är det lite så. De räknar med att de redan ”har” oss, så för oss behöver man inte anstränga sig något extra för... Vi kan gärna betala mer för våra platser i slutspelet än någon som bara kommer om det går bra för laget och solen skiner... Vi kan gärna få biljetter till CHL- matcherna sist... De matcherna som alltid lockar så mycket folk... not!

     Kommentar avatar
     generalen , 2 år sedanSvara

     precis, chl debaclet hade jag faktiskt glömt av men där har du ju liksom ännu ett bevis!

   • Kommentar avatar
    STEFAN JANSSON, 2 år sedanSvara

    Att man naivt tror att killar mmed cement händer som Stålberg Westerholm o div brunkare ska göra 15-20 mål är så korkat.Målskyttar har det i sig som Mursak-Kallio-Wellman för att nämna några. Att vi sedan fortsätter med en av seriens sämsta målvakter är helt offatbart,Vad ärd et man inte vill se, Är dret något korplag där ALLA ska få vara med o leka.. Jag har följt Frölunda slaviskt sedan 1973 på plats men nu är jag tveksam till att förnya mina 4 seribiljetter-troligtvis blir det 2 st istället,. För om jag vill se Juniorhockey o utvecklings spelare kan jag gå till Campus o se det gratis men det är inte intressant för mig. jag vill se spelare som man hajjar till på inför när de är på isen som Bergenheim Mursak Kallio Lash Nicklas A Ronnie mfl. Nu har vi ett beige lag utan större profiler,, Känner att man lite pissar på sina fans tyvärr o så har det varit ett par år känner jag..Sedan bör man byta till den röda tröjan igen för det är indians fäärg Dags att lägga ner retro grejen då var då nu e nu!!!!

     Kommentar avatar
     Generalen , 2 år sedanSvara

     håller med dig till punkt och prickar Stefan

     Kommentar avatar
     Nilsson, 2 år sedanSvara

     Word!

     Kommentar avatar
     Juju, 2 år sedanSvara

     Du känner alltså att man pissat på supportrarna de senaste åren, samtidigt som tre av de sex spetsspelarna du nämnde ändå var i truppen denna säsong...

     Kommentar avatar
     Epoe, 2 år sedanSvara

     Låter som riktig goja.

     Kommentar avatar
     Matte, 2 år sedanSvara

     Stefan - mycket klokt

     Kommentar avatar
     Matte, 2 år sedanSvara

     Men jag vill gärna se egna juniorer som kommer fram i den röda dräkten. Sjöström har visat tydligt att en sak är han inte lika bra på som sina konkurrenter och det är att hitta bra spelare till rätt pris - så den delen kan de lägga ner tills en ny person är tillsatt.

   • Kommentar avatar
    Obbi, 2 år sedanSvara

    Hade hellre sett att egna produkter får chansen än att värva t ex paketdealstvillingar den en är bra den andre ”medelmåttlig” feån konkurrerande föreningar.
    Visar fullt ut att man inte tror på sin egen academi
    Kasst Frölunda
    Kvalserien nästa

    • Kommentar avatar
     Nilsson, 2 år sedanSvara

     Riktiga fans brukar återkomma.-Sicket dravel. Föreningen är bara en avelskossa åt utlandet. Ätit sovit och levt med VF i 40 år-men nu lägger jag ner. Allt bara business. Och du står på första parkett på Landvetter när spelarna drar mot Staterna å jublar,Lehman... Tack å godnatt!

      Kommentar avatar
      ER, 2 år sedanSvara

      ...godnatt, godnatt!

    • Kommentar avatar
     Guest, 2 år sedanSvara

     Grauers pratar om respekt
     Respekt har inte Frölunda
     mot sina supportrar
     Håll dig till sanningen Grauers

     • Kommentar avatar
      Conta, 2 år sedanSvara

      Grauers kör dravel precis som många andra i Frölundas ledning.Respekt för supportrarna har man ej.Nej man vill kunna vis upp vilken fin campus man har när nhl-gubbarna är på besök.Men att ge oss supportrar ett slagkraftigt lag det skiter man i.
      Och tillbaka med Röda matchtröjan nu.
      Kommer bli dyster säsong.Hoppas Frölunda slipper kvalspel.
      Något slutspel blir det ej med denna svaga bleka trupp.Finns inte mycket offensiv kvar i laget.

      • Kommentar avatar
       John, 2 år sedanSvara

       Hade varit intressant att höra grauers om målsättningen. Är det guld? Intressant att veta hur många kvartar vi kan torska innan han ställer krav på den sportsliga ledningen.
       Grauers saknar kunska säger han. Hoppas dock han har tillräckligt mycket kunskap för att förstå vilken oerhört riskabel väg man valt till nästa säsong.

       • Kommentar avatar
        Håkan G, 2 år sedanSvara

        Att det inte kommer att pratas om guld för Frölunda i höst är väl ett misslyckande av ledningen. Bygger man framgångsrikt ett lag långsiktigt skall det ju vara med i guldsnacket. Nu är det bara Frölunda själva som tror på framgång? Vet övriga hockeyvärlden mindre ön Frölundas sportsliga ledning? Visst, det finns en chans att skrälla men det finns en minst lika stor risk att floppa. Frölunda verkar beredda på att ta den risken. De måste göra det med tanke på dåliga värvningar. Ingen tar ansvar utan spelar idioter och tycker att de har byggt laget bra...

        • Kommentar avatar
         Håkan G, 2 år sedanSvara

         Vi som är kritiska härinne har synat ledningens ”bluff”. Låt oss se vem som får rätt och vilka konsekvenser det får nästa år efter en ”hänsynslös” analys...

          Kommentar avatar
          ER, 2 år sedanSvara

          ...de blir spännande de!

        • Kommentar avatar
         Nilsson, 2 år sedanSvara

         Älskat klubben sedan barnsben fastän man levt i fiendeland och njutit varje sekund när laget i hjärtat kommit på bortamatch i mina hemmakrokar. Stoltserat med sjalen å mössan i arenan när hemmalagssupportrarna tittat snett på en kändes underbart. Respekt till Lasch och Lundqvist-som tyvärr ej ser lagets bästa med åldern,och lägger krutet på landslagsspel tillsammans med osynlige backen Nörstebö och Dahlin. Laget i mitt hjärta är uppenbarligen bara en symbol för Göteborg och bara en avelskossa till utlandet för att tjäna pengar. Med en klump i mitt VFhjärta-tackar jag för alla år... -03-05-16❤️

          Kommentar avatar
          Epoe, 2 år sedanSvara

          Hejdå!

        • Kommentar avatar
         Max, 2 år sedanSvara

         Problemet är ju att signalen som går ut till fansen är att vi på sin höjd är ett mitten-lag i år. Inget som gör en supertaggad på en ny säsong liksom: Även om många av oss står bakom laget oavsett om det går bra eller dåligt vill man ju känna att det finns en ambition. Man har under många år byggt upp Frölunda till att alltid vara guldkandidat, ett förhandstippat topplag. Känns konstigt att bara lämna den linjen. För helt ärligt, oavsett om det kommer in en "stjärnforward" till så är truppen långt ifrån att tillhöra dom andra topplagen i SHL. Och den utvecklingen tycker jag är oroväckande.

         • Kommentar avatar
          Peter, 2 år sedanSvara

          Ja glasklart! denna intervju säger väl allt!
          Godnatt alla Frölunda fans, vi lyssnar men vi är nöjda????????

          • Kommentar avatar
           Nilsson, 2 år sedanSvara

           Gäller ju iofs hela elitserien. Bara pengar som gäller och spela med ett Kalle Anka-klubbmärke på bröstet. Inga profiler. Ingen klubbkänsla något mer..Helgalet spelschema. Lena Sundqvist i C-more-Bort med Patrik-bara därför att...

           • Kommentar avatar
            Mats Emanuelsson, 2 år sedanSvara

            Hur kan man INTE vara beredd att betala för sig om man är inne här och läser? Obegripligt! Men folk tror ju att musik, film, tidningar numera är gratis och protesterar högljutt om de måste betala för något som finns på nätet. Hur tänker folk?
            OM du inte får tillräckligt många som betalar är jag övertygad om att de flesta av oss är beredda att betala en hundring eller mer för att du skall fortsätta leverera underbara texter åt oss.
            Jag är en teknisk idiot men det måste väl gå att låsa sidan så att bara de som är beredda att göra rätt för sig kan läsa?
            Jag utgår från att ”Rakapuckar” lever vidare. Kämpa Leman!

             Kommentar avatar
             Erik, 2 år sedanSvara

             Håller med mats. Gör så bara vi som betalar kan läsa raka puckar. Kan också tänka mig betala mer, dock inte betala för de som tjuvläser.

           • Kommentar avatar
            Christoffer, 2 år sedanSvara

            Även i min bekantskap är vi 3-4 som funderar pånatt hoppa seriekortet iår, kanske året efter, om man släpperndom här togigheterna, får bli tvn nästa säsong.

            • Kommentar avatar
             Peter Smögen, 2 år sedanSvara

             Återigen floskler och struntprat. Liksom intervjun med Lundeskog, VF 18/19 känns totalt ointressant. Jag följer det på TV, sen när dom harvar runt plats 6-7 vid nyår så dör väl intresset totalt. Jag vill se stjärnor på isen, inte Max Friberg eller JG... sånt kan jag se på Lionshov i Skee

             • Kommentar avatar
              Bengan, 2 år sedanSvara

              Tycker det blir spännande att se om de lyckas med att utveckla spelare, tycker detta är en mycket bättre modell än köp och släng. Jag lägger en hundring per månad, kan öka en del till, skulle vara grymt tomt utan dig HL.

              • Kommentar avatar
               Pp, 2 år sedanSvara

               Så roligt att läsa detta. Man har blivit kallad en medgångssupporter och gud vet vad under säsongen bara för att man direkt har fattat var det barkar hän. Grauers måste väl fatta att det är lite spektakulära spelare man vill se. Då blir det genast prat om guldet. Ska bli intressant att se om sargbrunkarna "vågar" bryta sig in på mål denna säsong. Men, det blir väl som vanligt. En Lasch som inte avlossar, en Joel som ser trött ut. Nä..in med några kvicka som kan väcka resten.

               • Kommentar avatar
                Lövet , 2 år sedanSvara

                100 kr/månad är taget

                • Kommentar avatar
                 Gummi, 2 år sedanSvara

                 Hej Henrik
                 Har missat de här med att betala för blogg totalt... skäms lite :(
                 Men jag är också beredd på att betala lite mer om de så krävs
                 Älskar dina texter!!!!!!

                 • Kommentar avatar
                  Gummi, 2 år sedanSvara

                  Hej Henrik
                  Har missat de här med att betala för blogg totalt... skäms lite :(
                  Men jag är också beredd på att betala lite mer om de så krävs
                  Älskar dina texter!!!!!!

                  • Kommentar avatar
                   Mikael , 2 år sedanSvara

                   Henrik. Jag är ju också med och slänger in en bonus lite då och då....
                   Vi lyssnar på och respekterar våra supportrar..... jasså?? Kymmer skulle "prata med spelarna" angående deras sätt gentemot sin klack........ ??? Shure. Tyst som i graven. Men det är väl också nåt man tar internt!!?? Pissa på era supportrar bara, och gny sen när folk stannar hemma. VAD FAN är det som ska få oss att tro att I ÅR visar vi hjärta?
                   Hörde en intervju igår med en av nykomlingarna "kommer inte ihåg tror det var Tim" varför väljer du Frölunda? Jo det är många som utvecklats här och det är en bra väg mot NHL. Så jag ska lägga mina pengar på att se spelare som vars enda mål är att lämna???? DET är spelare med hjärta det!

                    Kommentar avatar
                    Epoe, 2 år sedanSvara

                    Antar att du vill åka tillbaka till 2002 och sparka Henrik Lundqvist? Han ville ju utvecklas och lämna för NHL.

                    Kommentar avatar
                    Mikael , 2 år sedanSvara

                    Jag tror inte du fattade poängen!!

                    Kommentar avatar
                    generalen , 2 år sedanSvara

                    vad är det som hänt mellan spelare och klack? har missat helt och hållet, vilka är inblandade?

                  • Kommentar avatar
                   Conta, 2 år sedanSvara

                   Ja att spelarna ej tackar publiken/klacken är oacceptabelt.men som sagt inget har hänt där.Frölundas ledning är otroligt fega.

                    Kommentar avatar
                    Mikael , 2 år sedanSvara

                    Fega och oooootroligt flata. Förmodligen tror dom att man kan tiga bort det obekväma. Det är ruskigt dåligt! Jag reagerade starkt på en av matcherna under seriespelet mot Malmö borta...... det står 5-1 till Malmö och Johan lundskog står och skrattar i en intervju på tv......... HAN ska få våra spelare att bli målsprutor av rang och offervilja som förvånar.. .....

                  • Kommentar avatar
                   Strömslund, 2 år sedanSvara

                   100 kr/mån är ett helt OK pris för en unik Frölundasajt. Med tanke på stämningen här inne så kommer du ha mycket att skriva om i höst. :)

                   • Kommentar avatar
                    Manne , 2 år sedanSvara

                    Snacka om att det kommer bli många bottennapp kommande säsong. HV borta 1-6. FBK borta 0-5. Skellefteå borta 1-8. Så mörkt kommer det bli. Tre-fyra förluster i rad, sedan en vinst. Tre-fyra förluster igen och sedan en vinst. Att de inte inser allvaret i ledningen är skrämmande, så fruktansvärt skrämmande. Lyssna på Notan i hockey-VM tex. Man ska vara den spelaren man är och spela efter sina resurser, göra det man är bra på. Inte leka tekniker om man är en defensiv back eller målskytt om man är en grovjobbare. Alla har sina roller. Det har ledningen helt blundat för och mycket mer. En mer ointressant säsong att se fram emot har jag sällan varit med om.

                     Kommentar avatar
                     ER, 2 år sedanSvara

                     ...vad bra att du vet hur de kommer gå nästa år, till och med resultaten! Spela på oddset så blir du rik.

                     Kommentar avatar
                     Manne , 2 år sedanSvara

                     Haha! Nästa år? Säsongen drar igång i September.

                     Kommentar avatar
                     Matte, 2 år sedanSvara

                     Kul att se knattarna mot MIF, Sylvegård, Händemark och Bryggman alla runt 100 kg - tre fyra runt 70 kg, som har spelat slut?

                   • Kommentar avatar
                    Daniel B, 2 år sedanSvara

                    Jag förstår att vi är många som är tveksamma till säsongen som kommer. Jag hade velat få in 2 toppforwards. Då hade jag känt mig nöjd med truppen. Men jag sa tidigare att jag kommer ge det 10-15 matcher i serien innan jag dömer laget/truppen. Jag har ju också klagat på truppen och har svårt att se att en del ska plötsligt leverera men som sagt jag väntar till en bit in i serien. Vem vet, bröderna, Joel och resten av gänget kanske kommer leverera...:)

                     Kommentar avatar
                     Lövet, 2 år sedanSvara

                     Med från mig Daniel ett väl sammansvetsat lag där alla står upp för varandra och krigar i varje byte räcker långt. Se bara på Djurgården....

                     Kommentar avatar
                     Daniel B, 2 år sedanSvara

                     Lövet, absolut kan det räcker det långt. Men jag tror inte det är fel att ha lite spets och hårt jobb. Bra mix.Som sagt, vi får se när serien drar igång.

                     Kommentar avatar
                     Henrik indian i exil, 2 år sedanSvara

                     Ligger mkt i vad du säger Lövet, men du glömde en ”detalj”. Djurgården har Reideborn i mål och vi vet ju vilken statistik vår förstemålvakt har...

                     Kommentar avatar
                     Matte, 2 år sedanSvara

                     Det stora ekonomiska tappet är om man trillar ned i HA ( inte om det kommer 1000 mindre på matcherna). Det har visat sig utomordentligt svårt att komma upp igen - kolla MoDo Leksand och AIK tex tidigare har DIF stora problem att komma tillbaka. I FHC har man inte alls den juniorgrunden som både DIF MoDo och Leksand har. Det har slarvats med juniorsidan under flera år - men det är inte många som ser....

                   • Kommentar avatar
                    Mikael , 2 år sedanSvara

                    Henrik..
                    Har du tröttnat på att kommentera oss eller tar du en öl i solen?

                     Kommentar avatar
                     Daniel B, 2 år sedanSvara

                     Tror på det senare..;) Det hade jag gjort i alls fall

                     Kommentar avatar
                     Daniel B, 2 år sedanSvara

                     Tror på det senare..;) Det hade jag gjort i alls fall

                   • Kommentar avatar
                    Mattias C, 2 år sedanSvara

                    Får vi in Anton Blidh och en spetsfw ser det rätt bra ut framåt. Blidh vore perfekt. Tyngd, tuffhet och kommer göra minst tio mål (böttre stats än Johan Sundström hade i AHL).
                    Frölunda försökte med Wellman men fick nobben. Det är dent typen de söker i första hand. Men skulle även Blidh vilja vända hem kommer Frölunda ge plats.

                    • Kommentar avatar
                     Mattias C, 2 år sedanSvara

                     Får vi in Anton Blidh och en spetsfw ser det rätt bra ut framåt. Blidh vore perfekt. Tyngd, tuffhet och kommer göra minst tio mål (böttre stats än Johan Sundström hade i AHL).
                     Frölunda försökte med Wellman men fick nobben. Det är dent typen de söker i första hand. Men skulle även Blidh vilja vända hem kommer Frölunda ge plats.

                     • Kommentar avatar
                      Jonny Andersson, 2 år sedanSvara

                      Ledningen måste bytas ut. Som det är nu så är deras agerande 2 stora långfingret rätt i ansiktet på de som betalar deras löner fansen... Grauers uttalande klingar falskt och känns mer som han pissar på oss som följt VF länge och väl. Själv har man varit med på tåget över 30 år. Bh:ar du som ordförande ingen kunskap så avgå å lämna plats för en som har den kunskap som behövs.

                      • Kommentar avatar
                       Henrik Leman, 2 år sedanSvara

                       Har absolut inte tröttnat på att svara er, men ... många skriver liknande saker, det mesta är mörkt som en kolkällare, och det blir rätt jobbigt att svara var och en på ungefär samma tema. Återkommer textvis i morgon istället. Har inte tagit någon öl i solen, däremot tagit ut "min" lilla Carola på middag, en del av er vet vem jag menar.

                        Kommentar avatar
                        Matte, 2 år sedanSvara

                        HL - Dina intervjuer och journalistik är mycket intressant och välgjorda. Det är uppenbart för många efter Sjöströms Roger R, Lundskog och nu Grauers uttalande att man vill ha sin lön så länge som möjligt. Tycker inte Du skall vara nedslagen över detta. Vi är många som tycker FHC satt sig själv i detta läge. Kanske den riktiga kritiken skulle kommit fram tidigare under förra våren då många blev dissade. Eller under hösten då det verkligen inte gick bra. Hörde själv bara att JG skulle fixa allt när det blev mer allvar. Varför inte fråga om dessa saker? Varför slutar Pär J egentligen ? Varför försvinner de finska junior stjärnorna? Varför finns det inga juniorer i egna leden i FHC? Varför försöker de bluffa med statistik? Grauers menar att man ledningen vet mer än alla andra - det är nog inte ett bra förhållningssätt tycker jag. HL Du behöver inte vara ledsen över det. Det ör dom sagt vi supportrar med olika egna professioner som blir lite tveksamma ju mer konstigheter som uttalas. Trodde på något sätt Grauers var stabil och handfast. När börjar huvuden rulla? I sommar? Eller i november 18?

                      • Kommentar avatar
                       Guest, 2 år sedanSvara

                       Christian Lechtaler skrev i GP att det blev 50 sidor
                       haverirapport för Frölunda

                        Kommentar avatar
                        Matte , 2 år sedanSvara

                        Det i sig är ett haveri.... låt några av fansen granska det - jag är gärna med...

                      • Kommentar avatar
                       Rulle Räv, 2 år sedanSvara

                       Inga Guldambitioner är fel inställning.
                       Skärpning Max

                       • Kommentar avatar
                        Jocke Sjöö, 2 år sedanSvara

                        Laget som hellre utvecklar spelare och säljer dem för några ynkliga miljoner och skiter i att slåss om sm-guld. Är inte intresserad av det.

                        • Kommentar avatar
                         Conta, 2 år sedanSvara

                         Om man nu skriver 50 sidor haveri rapport så är det jävligt märkligt att man inte inser bristerna.Är ju ingen ide utvärdera en säsong om man ej förbättrar något.
                         Nej det kommer lalla på i samma stil som säsongen.Hur dåligt man än presterar på isen så skall alla få spela.Saft och bulle till alla.
                         Ingen kommer bänkas och ersättas med junior för att förstå att skall man få istid i Frölunda så måste man prestera.
                         JG kan göra dåliga matcher men han vinner ju matcher.
                         JG håller ej SHL klass längre.
                         Westerholm bröderna kommer snurra i sarghörnen denna säsongen också.någon gång måste ju målburen stå i sarghörnet?
                         Frölundas ledning har agerat otroligt fegt dumdristigt och naivt.Man skyddar sina egna jobb.
                         Behöver rensas i truppen.Men Frölundas ledning vägrar se detta.

                          Kommentar avatar
                          Matte, 2 år sedanSvara

                          Kan bara hålla med Conta

                        • Kommentar avatar
                         Richard, 2 år sedanSvara

                         HL, spännande intervju. Jag kommer alltid följa mitt lag.Helst live men allt som oftast genom TV. Vi har blivit lite bortskämda på 2000talet, med starka säsonger. Jag känner mig trygg med att vi kommer spela mindre huvudlöst iår. Där i princip alla fem anföll/pucktapp på linjerna. Sen tycker jag att vi inte har riktig rätt mix bland forwards. Vi får se vem som ansluter? Hoppas att lagets trupp sätts tidigt den här säsongen

                         • Kommentar avatar
                          Håkan G, 2 år sedanSvara

                          Kan det vara så att ledningen vet att det kommer hemvändare säsongen 19/20 och därför håller i pengarna?

                           Kommentar avatar
                           Conta, 2 år sedanSvara

                           Vilken.vilka hemvändare skulle det så vara? Fredrik Pettersson har ju skrivit på för några säsonger till i Schweiz. Johan Sundström tjänar bättre i khl. Kasus kontrakt går väl ut.bra nyttig spelare.Ser gärna honom i Frölunda igen.Han kan bli kapten efter Joel. Men denna säsong blir dyster. JG håller ej.Backsidan sådär.Forwards nästan bara brunkare.Mycket svag offensiv.

                           Kommentar avatar
                           Bäckmörten, 2 år sedanSvara

                           Finns säkert en långsiktig plan också, men om det läggs undan pengar specifikt för hemvändare är kanske mer tveksamt, men ett betydligt mer offensivt agerande från Frölunda raknar jag kallt med. (Utgående kontrakt på JG, Mattsson, Sigalet, Nörstebö och bröderna Westerholm mfl.) Om det nu finns kvar några pengar då, kommande säsong kan bli dyr..

                           Kommentar avatar
                           John, 2 år sedanSvara

                           Men de håller ju inte i pengarna!!! De betalar JG och Friberg ca 10 mille per år ink sociala avgifter! MRO, Stålberg och tvillingarna har nästan dubbelt så mycket som snittlönen i SHL. Vi kan inte anklaga dem för att snåla. Däremot ska de ha kritik för HUR de spenderar pengarna.

                         • Kommentar avatar
                          E23, 2 år sedanSvara

                          De hemvändarna som är så desperata att de redan nu kan säga att man spelar i frölunda om över ett år känns inte så attraktiva.

                          • Kommentar avatar
                           generalen , 2 år sedanSvara

                           den där 50 sidors rapporten hade jag betalat mycket för att få läsa

                           • Kommentar avatar
                            Stina , 2 år sedanSvara

                            Det där med att sparka spelare som inte presterar... Tror vi verkligen att det lockar andra spelare att vilja spela i Frölunda om de vet att kontraktet kan brytas när som helst? Om Frölunda inte respekterar skrivna kontrakt är det inget bra sätt att värva spelare. Och det är ju inte alltid bara en spelare som det handlar om. Det kan finnas en respektive som ordnat jobb här. Barn som går i förskola eller skolan. Finns säkert fler saker än "bara" utveckling som spelar in när en spelare väljer vilket lag de vill spela i. Vill de riskera att barnen behöver ryckas upp från sina vänner under säsongen?
                            Gick det inte något rykte om att Mursaks flickvän inte gillade skitsnacket på läktaren? Kan ha inverkat i val av fortsatt spel.... "Happy wife, happy life"
                            Skulle gärna se att vi får in lite spets och tyngd i laget, men med ett lag som spelat ihop sig under året som gått och litar på varandra kan det förhoppningsvis bara bli bättre.
                            Vi har ju klagat på den stora spelaromsättningen varje år. Nu har vi inte det i år och då klagar vi...
                            Bara en tanke i majvärmen...

                            • Kommentar avatar
                             Thomasi, 2 år sedanSvara

                             Orkar inte läsa alla inlägg så någon har kanske redan skrivit detta.
                             Heller satsa som vi gör nu än som vi gjorde säsongerna efter senaste guldet. Dyrt men inget hjärta. Å man sparkar ut spelare med kontrakt måste man väl ändå betala hans lön plus den nya spelarens lön ?
                             Och en sak till HL är värt var enda krona. Så ett tips betala 365kr idag å sedan 100 kr i månaden så karn kan äta sig mätt. För det är han värd.

                              Kommentar avatar
                              mike, 2 år sedanSvara

                              Det är ingen som vill att man skall gå tillbaks till "köp allt som är dyrt-modellen". Scoutingen måste bli bättre. Rejält mycket bättre. Vilket Westerholmarna är ett ypperligt exempel på. Föreningens IQ måste bli bättre. Rejält mycket bättre. Vilket Fribergs månadslön är ett ypperligt exempel på. Lägg pengarna på några klasspelare, och plocka upp våra egna killar. Angående att riva konrakt, så finns det ju olika sätt att lösa det, utan att man för den sakens skull blir stående kvar med lön att betala. Tror snarare att den "satsning" man gör nu, blir mer kostsam för föreningen på det stora hela.

                              Kommentar avatar
                              John, 2 år sedanSvara

                              Instämmer. Jag ser det som ett mycket riskabelt agerande av Frölunda. Ponera svag inledning, fallande publikintäkter, vansinniga fans, dyra panikvärvningar, få slutspels/kvalmatcher. Då går vi back kraftigt och får skära ännu mer på spelarlöner. Och ännu sämre lag. Osv. Tanken på vad nedflyttning skulle innebära vågar jag inte ta i.

                            • Kommentar avatar
                             Elf, 2 år sedanSvara

                             Alltid det här obefogade gnället. Det ordnar sig Frölunda styr upp det. Folk glömmer snabbt vad Frölunda gjort med lekhonen, Janmark och Olofsson. Så sjukt trött på alla som skriker efter värvningar. Kolla på Fribergs form han tränar stenhårt och kommer vara mer redo det här året likaså Mattson & Westerholmarna.

                              Kommentar avatar
                              mike, 2 år sedanSvara

                              Hoppas självklart att du har rätt, men det är hård "gambling" från Frölundas sida. Att kalla kritiken obefogad känns världsfrånvänt.

                              Kommentar avatar
                              John, 2 år sedanSvara

                              Elf: menar du att Lehkonen, Wennberg, Janis och Olofsson mm kom till Frölunda som anonyma medelålders brunkare och lämnade som unga snipers och gjorde succé i NHL? Vilka tror du kommer bli de nya snipers efter denna försäsong?

                              Kommentar avatar
                              Manne , 2 år sedanSvara

                              Friberg blir vår nya snipers. Han som knappt skulle träffa ett fotbollsmål, om jag tar i lite.

                            • Kommentar avatar
                             GöranA , 2 år sedanSvara

                             Först och främst måste man ha en kvalitetsmässig produkt som står sig i konkurrensen med övriga produkter. Därefter kan man försöka saluföra sin produkt och se om köparna vill ha den. Är produkten attraktiv nog för att säljas?
                             Tyvärr tycker jag inte att frölundas produkt inför nästa säsong är det.


                             Lämna en kommentar