Osäkerheten stör inte Lennström – lever i nuet


► Theodor Lennström sitter i en jäkla märklig sits, han vet var han börjat säsongen men är högst osäker på hur, var och när den fortsätter.
► Jobbigt? Tydligen tvärtom. Frölundabacken säger:
► – Jag ser det som en perfekt möjlighet att utvecklas varje dag. Då finns det inget bättre än att vara här.
► Apropå osäkerhet: i dag får vi kanske veta vad Henrik Lundqvist vill göra efter att han köpts ut av New York Rangers.

Rakapuckar.com bild

Theodor Lennström har mer att få ut på hockeyrinken, menar han. Och det faktum att säsongen rätt mycket är ett stort frågetecken, det tycks inte bekomma honom. 


STORYN ÄR SÄKERT bekant vid det här laget, Theodor Lennström (skrev på för Edmonton Oilers i våras) är en av de som tillåts spela SHL-hockey i väntan på att nästa NHL-säsong ska komma igång eftersom han hade tid kvar på sitt gamla SHL-kontrakt med Frölunda (se nedan listan på de andra).

Skönt, förstås. Lennström kan göra annat än bara träna, får spela matcher, hålla igång.

Men det är också en jäkla ovisshet. Se här:

a) NHL:s ursprungstanke är att komma igång början av december, då ska Lennström & Co över på träningsläger 15:e november.

b) Långt ifrån säkert att NHL startar före årsskiftet, dock. Det blir ju inget hubb-spel nu, coronasituationen i Nordamerika avgör, resor mellan Kanada och USA ett problem. Kan bli NHL-start först en bit in i januari. 

c) Kommer farmarligan AHL (mer beroende av publik) någonsin i gång? I så fall när? Om Lennström inte tar en plats i Edmonton, finns det då en farmarliga att spela i eller kommer han tillbaka till Frölunda? 

Det enda Theodor Lennström vet är vad den närmaste tiden innebär, att han börjat säsongen i Frölunda, att han ska fortsätta där ett tag. Resten är omgärdat av ett enda stort frågetecken.

Rakapuckar.com bild

Den här stockholmaren är dock rätt skönt laid back och säger:  

– Jag försöker bara leva i nuet. Komma hit varje dag, se det som en möjlighet att utvecklas, bli en ännu bättre spelare. Jag tycker inte jag fått ut min potential på långa vägar. Så att … jag ser det bara som en perfekt möjlighet att få utvecklas varje dag. Då finns det inget bättre, i alla fall inte som jag sett, än att vara här (i Frölunda).

** Du menar att ovissheten inte stör alls?
– Nej. Jag trivs så bra i stan och i föreningen (Frölunda). Kul så länge det varar. Så känner jag.

** Om det skulle dröja med NHL ända in i januari?
– Bara positivt. Direkt efter sommaren är det alltid tufft att komma igång, tar alltid någon vecka. Nu är man inne i det, har matchtempo i benen. Det skiljer väldigt mycket mellan att vara på is på sommaren och vara i matchtempot.

Alltså: ju mer Lennström spelar SHL-hockey i höst desto bättre förberedd är han när Edmontons camp väl drar igång, må det bli senare än tänkt.    

– När det (NHL) väl kommer igång, då är jag förberedd när jag får vara här, det vet jag, slår Lennström fast. 

Frölunda skulle kunna spela in en reklamfilm med den 26-årige backen med AIK som moderklubb. Inte bara den här gången som han öser beröm över utvecklingsmöjligheterna under Roger Rönnbergs ledarskap.

Lennström – som alltså känner att han inte fått ut sin potential ”på långa vägar” – berättar om vad han vill förbättra:

– Allt. Vara effektivare framåt, bli ännu starkare, känna att jag vinner varje närkamp. Smådetaljer där jag vet att jag kan vara bättre. Jag får verkligen chansen att utveckla de här grejorna.

Rakapuckar.com bild

Lennström och Rönnberg var något av en perfect match redan förra säsongen, den sistnämnde pratade ofta om hur mycket bättre Frölunda blev när den förstnämnde var hel och kunde spela (bara 31 matcher).

Då, 19/20, skulle Lennström stå för närmast all spelskicklighet i backbesättningen. Nu finns lirare som Stefan Elliott, Jesper Sellgren och Mattias Norlinder. Det betyder att Lennström hamnar lite i bakvattnet, spelar mindre, inte har en plats i power play-uppställningarna.

Dock inte bara en tuffare konkurrens-grej. Frölunda räknar ju med att Lennström lämnar, därför spelas andra backar in i PP, därför matchas de som ska stanna hårdare.

26-åringen med nummer 34 har inga problem med det, vet att han finns där som en blåslampa i häcken på Norlinder & Co, triggar dem att vara bra.

Själv gillar han läget, får spela hockey, får utvecklas, får förbereda sig på bästa sätt inför det stundande NHL-äventyret:

– Det ska bli väldigt kul att åka över, något jag drömt om hela livet.

Men inga fokusproblem, lovar Lennström. Han ligger inte sömnlös på nätterna och längtar efter vintern:

– Verkligen inte, det blir inte bra om man ligger och tänker på det som ska komma.

Rakapuckar.com bild

***

Att Henrik Lundqvist (bilden) skulle köpas ut av New York Rangers har varit mer eller mindre känt länge. Nu skriver New York Post att det hela kommer göras offentligt i dag.

Frågan: får vi kanske också veta vad Henrik vill med sin framtid? Berättar han om ett beslut att lägga av? Säger han istället att han har kontakt med andra klubbar, att det blir en spännande fortsättning?

Vi får se. En sak är dock säker och kan slås fast redan nu: Henrik Lundqvist är en av Sveriges största hockeyspelare någonsin, den karriären han haft, det han gjort … wow! Jag tycker det bör överskugga det faktum att slutet inte blev som han ville. I alla fall slutet i Rangers.


Ni minns väl att brorsan Joel i söndags slog fast att Henriks dörr till Frölunda är stängd?

***

I tider av pandemi är jag mycket tacksam om ni tänker på detta:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften. Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

***

Theodor Lennström har ännu inga poäng efter två matcher, känns lite bortglömd i snacket när de nya Frölundabackarna tagit stora roller. Men jag måste säga att jag gillar hur Lennström sett ut, alltid modig med pucken, betydligt fler bra än dåliga beslut.

Istiden mot HV71 var 14.57, mot Djurgården 15.09. Jämför vi med de tre offensiva toppbackarna ser det ut så här:

Stefan Elliott:  18.38/21.33.

Jesper Sellgren: 20.49/21.14.

Mattias Norlinder: 17.47/18.36.

Intressant, kanske, att se hur mycket Jens Olsson spelat, han som fick en del supporterkritik när värvningen blev klar i våras: 18.46/18.47. Skåningen har dessutom skött sig med den äran.  

Rakapuckar.com bild

***

Här är ”kryphålsspelarna” i SHL, de med kontraktstid kvar och som därför fick lov att starta säsongen i den liga som annars inte tillåter korttidskontrakt:

Djurgården – Tobias Björnfot

Frölunda – Theodor Lennström 

Färjestad – Joakim Nygård

HV71 – Linus Sandin

Malmö – Fredrik Händemark

Rögle – Nils Höglander

Örebro – Rodrigo AbolsMathias Bromé

* Jesper Sellgren i Frölunda, det är med honom som Lias Andersson i HV71 – lån som gäller hela säsongen. Luleås Filip Hållander blev nyligen bortbytt av Pittsburgh till Toronto, men som det verkar får han fortfarande stanna hela säsongen.

      

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
9 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 2 veckor sedanSvara

  Blir märkligt med ett Rangers utan Henke. Blir intressant att se vad han hittar på, blir det spel någon annanstans eller inte? Kanske arbetar han kvar i Rangers organisation, vem vet? / Claes

  • Kommentar avatar
   Rikard S, 2 veckor sedanSvara

   Tråkigt att inte Lennström stannar hela säsongen. Känns som han står med ett ben i Frölunda och ett i NHL och det märks ju i istiden han får. Hade varit kul att se han få större ansvar, lira PP osv men förstår varför man hellre satsar på de andra backarna.

   • Kommentar avatar
    Munkebäck, 2 veckor sedanSvara

    Inom överskådlig framtid är Henke tillbaka i Götet. Tänk vad mycket han kan uträtta här.

    • Kommentar avatar
     Philip Glücksman, 2 veckor sedanSvara

     Hade varit ett uppsving för hela ligan om Henke kom till SHL. Skulle vara intressant att se hur intresset hade varit för en "Beckham MLS" lösning där alla lag går in och betalar för en spelare för att höja värdet på ligan, tror ljumet men ändå. Vad tror du Leman?
     Hade jag varit Lundqvist hade jag signat ett billigt kontrakt med Dallas. En rejäl utmanare även nästa säsong till titeln där han kan få säkert 30matcher bakom Bishop.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

      MLS och Beckham tror jag inte på. SHL alldeles för bra för det, 13 övriga klubbar och dess fans skiter rätt mkt i om Henrik, 38, kommer tillbaka. Tror jag. Ska Chudobin lämna Dallas, är det klart?

      Kommentar avatar
      Philip Glücksman, 2 veckor sedanSvara

      Tror inte CMore och ledningarna i de olika SHL klubbarna "skiter i" om ett så stort affichnamn som Lundqvist kommer men vi tycker olika här. Nej men han har inget kontrakt. Tror hellre de kör med Lundqvist plus att det har lite space mot lönetaket.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

      Nja, C More skulle säkert jubla. :) Och "skiter i" kanske är att ta i, men att övriga klubbar, utöver Frölunda, skulle sitta sitta och hoppas på att Lundqvist kommer hem för att ligan behöver publicitet, det tror jag faktiskt inte. Men jag kan ha fel. Okej, Chudobin är free agent, hade inte hängt med där. Då finns förstås möjligheten du beskriver.

    • Kommentar avatar
     Håkan G, 2 veckor sedanSvara

     Konstigt att inte Lennström får mer istid ändå. Att han ska vara redo för NHL och inte tar mer tid från Norlinder är lite märkligt

      Kommentar avatar
      Manne, 2 veckor sedanSvara

      Du får den istid du förtjänar. Norlinder har enligt coacherna förtjänat mer istid. Bara för att han ska spela i NHL Lennström, eller i alla fall försöka slå sig in så innebär inte det per automatik att han ska spela mycket hos oss. Allt är en färskvara.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

      Håkan: Tycker inte det är så konstigt, Frölunda vet ju att han ska lämna.

    • Kommentar avatar
     Håkan G, 2 veckor sedanSvara

     Nr 10 har chockat mig de första matcherna. Killen har en enorm inställning och är ju fasen skicklig också. Vilket fynd!!! Jag var väldigt kritisk men nu får man skämmas rejält. Tror han kan bli en publikfavorit

      Kommentar avatar
      Daniel B, 2 veckor sedanSvara

      Kan säga att du inte var ensam om att känna så när han värvades.

      Kommentar avatar
      Manne, 2 veckor sedanSvara

      Jag var inne på motsatsen, att han skulle vara en bra värvning. Dessutom tillsammans med ałla yngre i laget. Joel behöver inte vara ensam "pappa". Jensa har potential att utvecklas fortfarande och med den skridskoåkningen så kan karln lösa de flesta situationer.

      Kommentar avatar
      Daniel B, 2 veckor sedanSvara

      Vill minnas att du sa det manne.

    • Kommentar avatar
     Mogge, 2 veckor sedanSvara

     Vi vet inte vad Henke vill. Inte alls. Vad skulle Joel svara, även om han nu skulle veta? Dessutom tror jag att du har fel här Leman. Det skulle vara grymt stort om Henke kom hem. Han är inte den målvakten som han en gång var. Men det skulle öka trycket här iaf.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

      Öka trycket i Göteborg med omnejd. Men jag tror faktiskt inte fans i Skellefteå, Linköping, Växjö etc skulle bry sig nämnvärt. Men som jag svarade Philip, jag kanske har fel.

    • Kommentar avatar
     Vik, 2 veckor sedanSvara

     Väljer att tro det jag hoppas på idag.
     Dvs. 1. Osäkerheten kring ligastarten får EDM att låna ut Lennström hela säsongen, besked om det i november kanske? Då har dom ju även möjlighet att plocka tillbaka honom efter SHL-slutspelet till sista halvan av NHL + ev. slutspel.
     2. Henke, som redan tjänat bra på att bli utköpt, tar ett billigt kontrakt hos en contender som behöver stabilitet på målvaktsposten. Varför inte Colorado, San Jose (vägrar tro att dom är så dåliga som denna säsongen) eller för den delen Washington nu när Holtby verkar flytta på sig. Handlar nog bara om vad han själv vill, könns som om nästan vilken klubb som helst skulle kunna plocka in honom.
     Så, va lite negativ och realistisk nu någon så jag kommer ner på jorden igen.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 2 veckor sedanSvara

      Haha ... inget av det du tar upp är omöjligt. Så jag tar inte ner. :)

    • Kommentar avatar
     Bosse, 2 veckor sedanSvara

     Frölunda har många spännande och bra backar i år. Inte givet att Teddan får spela alla matcher i Frölunda? Elliot, Sellgren, Norlinder, Ekbom, Johansson, Ekbom och Olson. Många bra backar att konkurrera med i år


     Lämna en kommentar