I natt är det läge att vänta med sömnen ...


► Häftig hockeykväll/-natt vi har framför oss.
► En chans att se svensk hockeys, och Frölundas, framtid när U18-landslaget ska upp i VM-semifinal mot storfavoriten Kanada.
► Värt att offra några timmars sömn för det.
► Start 23.00 i SVT play och SVT2.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Svenskt jubel efter ett av Fabian Lysells mål i VM-kvartsfinalen mot USA. Foto: SVT (skärmdump)


FRÅGAN INFÖR I afton – kan Sveriges U18-grabbar kan klara Kanada bättre än i gruppspelet?

Givet att den matchen slutade 1–12 (!) får vi innerligt hoppas på det.

Rakapuckar.com bild

Dagen efter stjärnsmällen svämmade mina sociala medier närmast över med folk som ondgjorde sig över svensk juniorhockeys brist på utveckling, det var saft och bullar hit, inga tabeller och förbud mot att vinna dit, och jag kände:

”Okej, men kanske behövs det lite mer än en match innan motorsågarna plockas fram?”

Facit sedan: 3–1 på Schweiz, 7–0 på Lettland, och framför allt – 5–2 på starka USA i kvartsfinalen.

Fullt så illa ställt är det kanske ändå inte med svensk juniorhockey?

Efter segern mot USA i kvartsfinalen sa kaptenen, Frölundajunioren Liam Dower Nilsson, så här till iihf.com:

– Det var vår klart bästa match. Så som vi kom samman som lag och hjälpte varandra, det var fantastiskt. Vi behöver samma energi och team spirit mot Kanada. Det var en riktigt dålig match (i gruppspelet) men vi har kommit samman som grupp nu och tagit steg längs vägen. Jag ser fram emot det här. De kommer få en tuff match.

Rakapuckar.com bild

Liam Dower Nilsson (#14) centrar förstakedjan med stekhete Luleå-göteborgaren Fabian Lysell (#11) och Skellefteås Simon Robertsson (#28).

Håll lite extra koll på Dower Nilsson, begåvad center som är 1+3 i turneringen, som känt på A-lagsspel med Frölunda (ni minns väl matchstraffet i Växjö?) och är en spännande spelare för framtiden.

Fler från Frölunda:

Ludwig Persson (#22), 2+1. Vass målskytt som ni sett i A-laget.

Noah Hasa (#15), 0+2, smart center som spelar i samma kedja som Isak Rosén (#19), leksingen som gjort bra med poäng (4+2).

Simon Edvinsson (#8), 0+2, backbjässen som haft problem med en skada under VM men ändå spelar.

Rakapuckar.com bild

Målvakten Viggo Andrén kom in och släppte åtta puckar i första matchen mot Kanada, sedan dess har Carl Lindbom och Hugo Hävelid vaktat kassen. Räkna med Lindbom i kväll.

I Kanada ska ni kika på underbarnet #17 Connor Bedard (3+6), 05:an som inte ens fyllt 16 (!) än och var en sväng i HV71 under vintern.

#23 Mason McTavish, #9 Francesco Pinelli och så förstås supertalangen #15 Shane Wright (04:a) är andra poängmakare att ha koll på.

Kanada är givetvis storfavorit, har släppt in ynka åtta mål på fem matcher, gjorde 10–3 på Tjeckien i kvarten. Men det ska bli kul att se hur Sverige står upp, och framför allt är det alltid en höjdare att se hockeyns framtid presentera sig, oavsett nationalitet.

Rakapuckar.com bild

Lita på att entusiastiske kommentatorn Chris Härenstam kommer göra sitt bästa för att presentera framtidsnamnen för er. Matchen sänds alltså både i SVT2 och SVT play (besked nyss).


Fabian Lysell gjorde två mål mot USA, är bäste svensk i VM med 3+4,  han sa kaxigt till hockeysverige.se inför Kanada-matchen:

– De är som vilket annat lag som helst. De har också samlat de bästa från landet. Alla lag har skickliga spelare så det gäller bara att vara förberedd på det. Det är inget speciellt mot att möta något annat lag. (…) Vi ska försöka hjälpa varandra och fortsätta utmana med bra fart. Det är inga konstigheter. Vi snackade mycket om att både Kanada och USA ville kontra. Därför var vi riktigt noggranna så att de inte kunde komma i sina överlägen. De fick det jobbigt och det var det vi tryckte på inför matchen och det är nog vad vi kommer att trycka på mot Kanada också.

Rakapuckar.com bild

***

U18-VM spelas i Frisco, Texas, USA. I andra semifinalen möts Finland och Ryssland. Finalen startar 03.00 natten till fredag, bronsmatchen har nedsläpp 23.00 i morgon torsdag.

––––––––––
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig. Lättast är det med swish: 0736–854501. Tack för er förståelse.
––––––––––

***

Det blir nog inget mer på sajten i dag, behöver ta tid åt några ynka vårfakturor och framför allt samla ihop alla 2020-papper så jag snart kan göra ett besök hos revisorn.

Jag vill alltid ge er så mycket valuta för pengarna som möjligt, men ibland måste jag pyssla med annat. Hoppas alla är okej med det.

Skulle Frölunda värva Aleksandr Ovetjkins lillebror, i den mån han nu har en, då lovar jag förstås att snabbt sätta mig vid datorn igen.

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
17 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

  Tycker j-18 matcher är för ojämna. Alltså att det skiljer förmycket mellan spelare så matcherna tappar lite av sitt värde.

   Kommentar avatar
   Theresa, 1 månad sedanSvara

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, släppte han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformel som skulle kunna hjälpa mig att besegra för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade trollformulären, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var klockan 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende. 1) Love Spells 2) lösning och botemedel mot all sjukdom 3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom 4) Äktenskapstavlar 5) Graviditetsförtrollning 6) Breakup Spells 7) Döden 8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor 9) vill tillfredsställa din älskare 10) Lotteri Kontakta den här fantastiska mannen om du har några problem för en hållbar lösning via {drogunduspellcaster@gmail.com}

 • Kommentar avatar
  Daniel B, 1 månad sedanSvara

  Självklart ska du ta tag i annat. Du skämmer bort oss med massa texter. Ditt fel..:)

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   :) Tack!

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Ja, och den viktiga matchen börjar ju först 20.00 imorgon. Med Växjö, men även Rögle som tydligen spelar efter en egen regelbok.

   Kommentar avatar
   RBK, 1 månad sedanSvara

   Herr Lakers har du inget Växjö forum o hänga på? Regelbok hit o dit! Du förstår väl att dom tittade på situationerna i efterhand och gjorde sen en bedömning! Sen ibland blir det fel. Kollar man exempelvis på situationen precis innan Lesunds tackling så missar de en solklar offside på Växjö spelaren och det leder ju sen till en kvittering! Så snälla sluta med ditt självgoda ensidiga tugg här inne! Jag tror de flesta här inne är måttligt intresserade av årets final ändå!

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Rolig fråga från Rögleit på vift. Det är ju det som är en egen regelbok. De kollar situation, ser att den tar klickrent i huvudet och väljer att inte lägga den på dn's bord. Vd dn gör sedan är en helt annan sak. Att det missas en offside? (Ska kolla att de stämmer? Har dy bilder?) eller att Everberg kniper klubba och sedan filmar till sig pp vid 2-1. Det är sådan som händer. Men våld mot huvudet har de tagit hårt ända till rögle kommer undan med två misstänka granskningar. Det är vad egen regelbok handlar om.

   Kommentar avatar
   Brunzine, 1 månad sedanSvara

   Rögle-supporter till Växjö-supporter: "Har du inget eget forum att hänga på", på ett Frölunda-forum. Stor humor!

   Kommentar avatar
   Christoffer , 1 månad sedanSvara

   Haha verkligen.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Den viktiga matchen börjar först 20:00 imorgon? Tycker inte den är viktig. Är ointressant.

   Kommentar avatar
   Mr X, 1 månad sedanSvara

   Ja, hur viktig matchen är ligger ju i betraktarens intresse. För mig som vare sig håller på Rögle eller Växjö så smäller ju en semifinal i ett J18-VM högre.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Visst är det så. Kan berätta hur källgren sköter sig så jag så slipper ni titta om det gör för ont efter frölundas uttåg.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Snuttat på pavan igen? :) Gör för ont efter Frölundas uttåg. Handlar absolut ingenting om det. Det finns inget intresse när laget i ens hjärta inte spelar längre. Räcker så!

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Klart du tittar manne. Hur kan du annars uttala dig :D Är inhet att skämmas för att du tittar på en spännande final.

   Kommentar avatar
   RBK, 1 månad sedanSvara

   Haha ja jag bjuder på den, det var en klassisk sten i glashus från min sida! Till mitt försvar hänger jag mestadels på Rögleforum. Anledningen att jag tittar in här med jämna mellanrum är att jag tycker Leman är en av de bästa journalisterna med intressanta infallsvinklar som ofta skiljer sig från en del från "floskel experterna" (exempelvis Thornberg). Sen är många av kommentarerna vettiga vilket tyder på att sajten drar till sig ganska vettiga fans. Givetvis mest Frölunda fokus som sig bör men det är intressant även som supporter till en uppstickare att se vad som sägs och tycks om 2000-talets mest framgångsrika klubb. Det jag tröttnade på med Herr Lakers är att oavsett vad en Leman skrivit om (I detta fall JVM) så ska han in och lägga någon kommentar om Rögle.

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   RBK, du är mer än välkommen att skriva här. Tycker du alltid har skött dig och kommer med bra inlägg.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Du kan vara lugn om några dagar kan kommer jag inte nämna rögle. Redan på lördag kan du slippa det med lite tur. Måste vara två tunga dagar nu sedan senaste matchen. Har nämt Rögle tre gånger.

   Kommentar avatar
   RBK, 1 månad sedanSvara

   Korrekt! Otroligt tunga dagar då jag anser att Rögle kastat bort två matcher som man borde vunnit med normal utdelning! Har dock inte gett upp på långa vägar! Lite vila nu på skadade spelare så är Rögle fullt kapabla att ta 4 raka!

   Kommentar avatar
   RBK , 1 månad sedanSvara

   Tack Daniel!

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Favorittippade Rögle kan fortfarande vinna. Nu byter vi ut domherrarna till två nya så kör vi igen imorgon.

   Kommentar avatar
   Stora Norrland, 1 månad sedanSvara

   Mamne: Nisse burström får inte förnyat kontrakt med AIK Skellefteå. Många här i Skellefteå är förbannade över det. Blir tydligen för dyr för AIK. MEN Nisse är en topplack i shl, 30 år gammal,/ ung? Med fantasktisk skridskoåkning och följer med offensivt. Nåt för Frölunda?

   Kommentar avatar
   Daniel B, 1 månad sedanSvara

   Stora Norrland, det är sagt att Frölunda ska värva en back och utan att ha så stor koll på burström så tror jag att vi måste få in en bättre back. Som sagt, har inte så bra koll på honom och det är möjligt att det är en toppback i shl. I så fall så kanske det är ett alternativ.

   Kommentar avatar
   Ted, 1 månad sedanSvara

   Röggle har aldrig varit närmre ett SM-guld än nu. Kommer dock inte aldrig o få ngt:-)

   Kommentar avatar
   Saik Småland, 1 månad sedanSvara

   Ja inte nog med Burström! Även Arvid Lundberg får ju gå två mycket bra backar förstår inte hur de tänker.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Skärp dig nu, Herr Lakers :) Jag har sett kanske 5 min totalt av finalmatcherna hittills och det kallar jag inte för att titta. För mig är det totalt ointressant.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Sedan handlade det om Frölundas uttåg och ingenting annat.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Stora Norrland: Burström gillar jag. Rörlig, bra på rören. Tar ett stort defensivt ansvar, men har även en offensiv uppsida. Dock behöver vi något ännu vassare. En back som kan leverera ännu mer framåt.

   Kommentar avatar
   Pupule, 1 månad sedanSvara

   Ted; Känns ju lite grann som att om inte Rögle vinner med det lag man har nu, så kommer man aldrig vinna....

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Rögle har samtliga spelare tillgängliga. Växjö har säsongens bästa målvakt borta plus två backar. Kronwall tippade 4-1 till Rögle Wiken, Rönnqvist, Sanny och Thornberg 4-2 till Rögle. Ingen trodde på Vâxjö. Vi får se vad det slutar men Rögle skulle trodde nog fet skulle gå enkelt det här.

   Kommentar avatar
   Floyd , 1 månad sedanSvara

   Sanny tippade väl ändå 4-3 till Växjö..

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Han hade 4-2 till Rögle. Men ändrade sig som du kollar när de tippade.

   Kommentar avatar
   RBK, 1 månad sedanSvara

   Du ger dig inte.. Ja ser ut som Brithen kommer till spel! Edström mer tveksam. Sen kan nog de flesta se att Everberg o Zaar är väldigt hämmade av sina skador. Om Fasth var blev spelklar tvekar jag på att man bytt ut Källgren ändå! Han tillsammans med att Rögle varit ovanligt ineffektiva är anledningen att det inte står 2-0 till Rögle! Eller åtminstone 1-1. Match 1 var spelmässigt jämn. Match 2 var Rögle det klart bättre laget, Växjö hade tur som vann den.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Möjligen lite hämmade och totalt nerstängda av josefsson, Lundberg och Stjernborg. Det är inte den första toppkedjan de har stängt ner det här slutspelet. Nu kommer Rögle ha sista byte så nu kan de spela sin toppkedja mot någon annan kedja. Vöxjö var klart bättre i första matchen. Rögle sbäppet bättre i andra. Försök inte.

   Kommentar avatar
   RBK, 1 månad sedanSvara

   Ja så olika man kan se på det! Sen att det finns statistik som xG o avslut i slottet som stödjer min syn är en annan sak. Du ser det du vill se! Ger dig rätt ang Växjös 4e dom e duktiga på att stänga ner o det hade varit tuffa oavsett. Men om du inte ser att Everberg är kraftigt hämmad då är ditt hockeyöga inte bra. Fråga vem som helst! Everberg är seriens bästa framför kassen men utan sin fysik kan han inte göra nytta! Zaar skjuter mest i serien men har knappt skjutit ett skott, när han haft bra läge har han passat, varför tror du? Första va jämn o andra klart till Rögle men Växjö vann! Märkligt att du inte ens kan medge det! Det handlar ju om o vinna i slutändan! Sen att jag o många med mig tycker att Växjö påminner mycket om Chelsea under den rike ryssens ledning är en annan sak! Noll tradition, (de flesta håller väl på HV från början) klappor o trummor på läktaren, Mourinho spelsätt. Gjort det jättebra på kort tid med bra sportchef o tränare o god ekonomi i grunden. Men, det är inte direkt positivt för hockey som publiksport/underhållning om det spelsättet blir vägvinnande!

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Everberg valid Växjö aå har bra koll på honom. Att han är skadad är en sak. Om det hemma honom är möjligt men kanske inte så mycket som du tror. Den som vet det bäst är väl Cam och han väljer att spela dem istället för någon annan så ser han att de bidrar.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 månad sedanSvara

  Naturligtvis har vi överseende, herregud, kommer ju massa texter här! :)
  Jag avstår nog nattens match. Man kan ju tycka att de borde anpassa liiite med tiderna när folk i andra tidszoner är intresserade..

   Kommentar avatar
   Mr X, 1 månad sedanSvara

   Blir ju svårt att tillfredsställa alla. Dessutom är det väl ändå något anpassat då matchen börjar 16:00 lokal tid.

 • Kommentar avatar
  Jan Håkansson , 1 månad sedanSvara

  Svenska juniorer är helt klart överskattade både vad gäller J18 och J20. Mycket beror på att vi har en liga där man snart inte får tackla och lära sig det fysiska spelat . Detta beror ju på förbundet ta på sig i form av en längre tids förbud mot ett fysiskt spel.

  • Kommentar avatar
   Maxad, 1 månad sedanSvara

   Ja SM finalen e som att välja mellan pest eller kolera....egentligen kvittar det..men pest kan få ta det i fyra raka.

    Kommentar avatar
    Christoffer, 1 månad sedanSvara

    Varje gång Växjö vunnit SM-guld så har Frölunda gjort det året efter. Klart man bör hålla på Växjö som Frölunda-fan :)

    Kommentar avatar
    Mackan , 1 månad sedanSvara

    Det lär nog inte hända med det laget Frölunda har 21/22

    Kommentar avatar
    Christoffer, 1 månad sedanSvara

    Du kan säga det om ett lagbygge som inte är klart? Mycket imponerande. Dessutom är jag ganska säker på att Växjöfansen lät på ungefär samma sätt inför i år. Då dom säsongen 18/19 slutade sjua, och säsongen 19/20 slutade tia.

    Kommentar avatar
    Manne, 1 månad sedanSvara

    Om du tittar på kontrakten så kommer vi ha nästan samma lag nästa säsong, så det är inget konstigt uttalande från Mackan. Det ska mycket till om Frölunda ska vinna guld nästa säsong. Då ska det lyftas rejält på flera håll och de enstaka, nya spelarna som kommer in måste leverera. I och med att laget är snarlikt, så kommer vi inte kunna få in den spets som krävs för att kunna vara med och kämpa om ett guld. Dock, ingenting är avgjort på förhand. Det ska spelas om det. Allt är möjligt, men det finns både stora och små berg att bestiga. I det här fallet ser jag det som stort.

  • Kommentar avatar
   Marlowe, 1 månad sedanSvara

   Bra att du tar en liten paus, HL, annars hinner vi inte med att kommentera! :)
   Håller tummarna för att småkronorna chockar Kanada ikväll, men det blir nog tufft.

   • Kommentar avatar
    PA, 1 månad sedanSvara

    Först SVT play och sedan Rangers-Capitals.

    • Kommentar avatar
     Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

     HL. har du läst stubbens krönika om vilka som sitter i nämnden? verkar en riktigt skum samling. Trodde det var mer etablerat hockeyfolk. Dags att förnya den kanske.

     • Kommentar avatar
      Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

      In med Johan Davidsson där, sedan fylla på med Joel när han slutar. Perfekta namn som gillar att bestämma i svenska hockey.

      • Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

       In med Johan Davidsson där, sedan fylla på med Joel när han slutar. Perfekta namn som gillar att bestämma i svenska hockey.

        Kommentar avatar
        Manne, 1 månad sedanSvara

        Bestämma? Nu cyklar du ordentligt. :)

      • Kommentar avatar
       Matte, 1 månad sedanSvara

       Fattade jag det rätt i SKE AIK ? Att man slänger ut Burström och Arvid Lundberg och tar in FHC juniorer? Eller vart det ett inspel för att man som FHC fan skall må riktigt dåligt? Om så är fallet så bör både Roger R och Sjöström ta en titt på varandra och fråga vad håller vi på med?

        Kommentar avatar
        Matte, 1 månad sedanSvara

        FHC nya logga - istället för Indianen "Pensionärsklubben - vi får sprutan först"?

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

        "Juniorer"? Du tänker på Roos, som väl är 21, 22 nu? Skellefteå har sajnat upp Pär Lindholm (dyrt), har fått hem Jonathan Pudas (dyr), har inte möjlighet att behålla alla spelare man skulle vilja.

        Kommentar avatar
        Robin, 1 månad sedanSvara

        Skellefteå har redan 6 backar som ex Roos,Nilsson,Wilsby,Pudas,Granberg,Kapla. Finns helt enkelt inge utrymme för burström eller arvid. Sen är det såklart ekonomin som styr också

        Kommentar avatar
        Stora norrland, 1 månad sedanSvara

        Matte: Lundberg har varit bort länge, har ju varit mkt bra hela säsongen vilket drar till sig intresse. Att Nisse får gå är mkt ifrågasatt här i norr. Har föreslagit honom till Frölunda,som är en stor,resursstark klubb som kommer att gå långt nästa säsong i shl. En skridskostark,offensiv back som dessutom har en lite lömsk sida ( kan jag väl erkänna, nu när Nisse inte blir kvar i AIK ).Nisses sorti upprör känslor här i Skellefteå.

        Kommentar avatar
        Stora norrland, 1 månad sedanSvara

        Matte: Lundberg har varit bort länge, har ju varit mkt bra hela säsongen vilket drar till sig intresse. Att Nisse får gå är mkt ifrågasatt här i norr. Har föreslagit honom till Frölunda,som är en stor,resursstark klubb som kommer att gå långt nästa säsong i shl. En skridskostark,offensiv back som dessutom har en lite lömsk sida ( kan jag väl erkänna, nu när Nisse inte blir kvar i AIK ).Nisses sorti upprör känslor här i Skellefteå.

      • Kommentar avatar
       Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

       Chris Drury verka ta över Rangers. Kometkarriär. När slutade han? 2010?

        Kommentar avatar
        Pupule, 1 månad sedanSvara

        Har ju varit GM i Hartford samt Ass. GM i Rangers under 6 års tid.

        Kommentar avatar
        Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

        Fast nu blor han ju president vilket är ett snäpp högre än GM även om de verkar sitta på båda rollerna.

        Kommentar avatar
        Pupule, 1 månad sedanSvara

        Jo, men inget han "råkat" få bara sådär. Gjort sin tid.

        Kommentar avatar
        Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

        Kanske. Men i usa brukar de gilla att ha äldre personer på höga poster.

        Kommentar avatar
        Pupule, 1 månad sedanSvara

        Det är blandat. Två av lagen har yngre GM än Drury, tio har GM i likvärdig ålder medan övriga äldre.

        Kommentar avatar
        Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

        Rangers slog tillbaka och startade flera slagsmål direkt när pucken släpptes. Samtidigt förlorarde och missar slutspel. Hoppas hamburgare kungen vill spela vm.

        Kommentar avatar
        Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

        Finns inte riktigt i Sverige. Tänk om Växjö skulle plocka Lesum och Seider direkt vid matchstart.

      • Kommentar avatar
       Mackan , 1 månad sedanSvara

       Blev inte mycket till match 8-1 röven!!

        Kommentar avatar
        RBK , 1 månad sedanSvara

        Nej synd dom hängde med bra ganska länge men Kanada imponerande stort!

        Kommentar avatar
        RBK , 1 månad sedanSvara

        Nej synd dom hängde med bra ganska länge men Kanada imponerande stort!

      • Kommentar avatar
       Mackan , 1 månad sedanSvara

       Vad händer i Frölunda? Sjöström semester? Sjöström avgått

        Kommentar avatar
        Manne, 1 månad sedanSvara

        Ingenting.

        Kommentar avatar
        Gustav, 1 månad sedanSvara

        Alla andra lag gasar.

        Kommentar avatar
        Christoffer, 1 månad sedanSvara

        Jag förstår verkligen inte detta... Alla skriker ju efter att man skall göra stora förändringar ta sig en lång funderare, dra lärdom av dessa två säsongerna etc. Då behöver man väl spendera tid med att analysera innan man börjar anställa nya spelerare? eller? Hur kan man å ena sidan klaga på att dom inte kommer göra stora ändringar, och sen klaga på att dom inte är snabba nog?

        Kommentar avatar
        Manne, 1 månad sedanSvara

        Det tar tid att analysera det som gått åt helsikes under två säsonger. Det är mycket som ska undersökas och diskuteras. Ska ta lång tid, men det måste ske parallellt med jagandet av nyförvärv.

        Kommentar avatar
        Manne, 1 månad sedanSvara

        Snabba nog? Tror folk generellt menar att man kan gå ut med spelare som ska lämna. Varför vänta med det? En förvåning/oro över att Alle kanske blir kvar, kan ha börjat sprida sig hos en del.

        Kommentar avatar
        Manne, 1 månad sedanSvara

        helsike*

        Kommentar avatar
        Mr X, 1 månad sedanSvara

        En längre utvärdering lär vara nödvändig, och den innefattar förodligen även diskussionen om vem och/eller vilka man tänker behålla eller köpa ut. Förhastade beslut är aldrig bra.

        Kommentar avatar
        Manne, 1 månad sedanSvara

        Precis.

        Kommentar avatar
        Conta, 1 månad sedanSvara

        Frölunda kom sjua även föregående säsongen, vad lärde man sig av det? Inte så mycket direkt, några offensiva backar som leverade svagt?

        Kommentar avatar
        Marlowe, 1 månad sedanSvara

        Sjöström uttryckte väl att en, bara en, forward ska in, i HL:s intervju, alldeles nyligen. Kanske också en back, vill jag minnas. Så förändringar måste då främst bli i spelssystem, träningssätt, osv. och inte i spelarmaterial. Om Sjöström inte mörkade något, finns det inte många nya spelare att vänta på.

        Kommentar avatar
        Manne, 1 månad sedanSvara

        En forward räcker inte, men det är en annan sak.

      • Kommentar avatar
       Allen, 1 månad sedanSvara

       Verkligen ingenting.. Borde dom inte gå ut med om Alvarez ska lämna eller signa nytt kontrakt snart? Nyförvärv har dom väl inget mer än Källgren klart? Så han tar väl in någon/några när han vet vilka som får kontrakt borta i NHL och KHL och tar resterna:).. Eller vad tror ni?:)

        Kommentar avatar
        ??, 1 månad sedanSvara

        Spacek är ju presenterad.

      • Kommentar avatar
       Mackan , 1 månad sedanSvara

       Gör Källgren ett bra avslut på SM finalen vad är då som säger att han tar ett beslut att spela någon annan stans för mer pengar i plånboken

        Kommentar avatar
        ??, 1 månad sedanSvara

        Svar kommer nog när Växjö spelat klart.

      • Kommentar avatar
       Jack, 1 månad sedanSvara

       Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, lån utan säkerhet, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital osv! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com


       Lämna en kommentar