Skellefteå handplockar förre Frölundatränaren


► Inte bara Filip Roos med Frölundaförflutet som ska till Skellefteå.
► Jag hörde i går kväll att Pierre Johnsson ska in i Robert Ohlssons tränarteam. Nyheten har även nått norran.se (låst) som var först med avslöjandet.
TILLAGT 11.08: NU bekräftat av Skellefteå.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Skellefteå nästa för förre Frölundabacken och -tränaren Pierre Johnsson. Foto: CHRISTIAN WAHLGREN/PUCKSNACKFOTO


DEN 37-ÅRIGE VÄRMLÄNNINGEN Pierre Johnsson var väldigt uppskattad av spearna som J18- och J20-tränare i Frölunda 2014–2019.

Jag kände alltid att Johnsson kunde (borde?) ha varit ett bra namn för Frölundas tränarstab, ett slags röd tråd mellan junior- och seniorverksamhet.

En ”egen” tränare som kände juniorerna, som kunde ha slussat in dem i A-laget.

Rakapuckar.com bild

Men när Pär Johansson slutade kom istället Kristofer Näslund som backansvarig, Näslund som hade en historia med huvudtränaren Roger Rönnberg.

Säkert ett utmärkt val, men det kändes lite som om Frölunda gick miste om den där värdefulla kopplingen till juniorverksamheten.

Året därpå fick Johnsson inte fortsätta som juniortränare, kanske stämde hans hockeyfilosofi bara inte med Frölundaledningens, minns jag rätt fanns där ett erbjudande om att jobba med Hanhals Kings, men Johnsson tackade nej.

Istället har han funnits med i skridsko- och fystränaren Andreas Larssons Hockey-PT-team, bidragit med sina kunskaper där.

Rakapuckar.com bild

Nu får Pierre Johnsson ändå en fin chans att stå i ett SHL-bås, handplockad av Robert Ohlsson som ska ta över Skellefteå kommande säsong. Jag fick nyheten i går kväll, var mitt i SM-finalen då, hann inte verifiera, men nu ser jag att norran.se har samma uppgifter.

Ohlsson var Roger Rönnbergs parhäst i Frölunda när Pierre Johnsson var J18-tränare, här finns alltså en koppling sedan tidigare. Nu utnyttjas den, enligt norrans och mina uppgifter. 

Alla kan förstås inte platsa hos alla. Lite intressant ändå när en egen tränare som Frölunda ratade handplockas till Skellefteå. 

Johnsson är inte den enda med Frölundaförflutet som ska till Skellefteå (där redan Arvid Söderblom och Jonathan Johnson finns).

Backen Filip Roos (moderklubb Hanhals) är också klar för semifinalisten från Västerbotten.

Rakapuckar.com bild

Här, har jag fått höra, handlar det om att den 22-årige backen som gjorde succé med Bik Karlskoga i allsvenskan ska ha föredragit Skellefteå framför Frölunda.

––––––––––
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig. Lättast är det med swish: 0736–854501. Tack för er förståelse.
––––––––––

Jag talade med Fredrik Sjöström om det i går. Han sa om Roos, offensivt skicklig (6+22 i vinter):

– Vi har följt honom – men det ska finnas en plats också. Den kanske var tydligare i något annat lag. Timingen, vad vi kunde erbjuda, det var inte så att det saknades dialog, men …

** Men nog kunde han väl ha fått en rätt tydlig plats hos er?
– Jo, absolut, det kanske han kunde ha fått. Vi har varit på, varit intresserade, varit många gånger i Karlskoga. Vi har haft en dialog.

Alla spelare vill inte till Frölunda. Roos – med två juniorsäsonger i Frölunda – kände kanske att en flytt till Skellefteå i det här läget var bättre för hans karriär.

Rakapuckar.com bild

***

Såg ni att det svenska U18-landslaget slog USA med 5–2 i nattens kvartsfinal? Nu väntar en ny chans mot Kanada, laget man 1–12-föll mot i gruppspelet.

Det här målet av Fabian Lysell var inte fult.

Frölundas Liam Dower Nilsson sa till iihf.com:

– It was our best game so far, I think. The way we came together as a team and the support we gave to each other was amazing. We have to keep that energy and team spirit going to the semi-finals. It was a really bad game [against Canada], but we'e come together as a group and taken steps along the way. I'm looking forward to it. They're going to get a tough game.

Tror ni fattar utan att vara experter på engelska, va?
***

Rakapuckar.com bild

***

TILLAGT 11.08: Bekräftelse från Skellefteå.

 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
28 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Robin, 1 månad sedanSvara

  Pierre Johnsson.... av alla kandidater så trodde jag aldrig på pierre! Kanske är också en väg att våga gå. Ta in yngre tränare som har framtiden framför sig, och har nog samma tänk som junior spelarna.

   Kommentar avatar
   Stora Norrland, 1 månad sedanSvara

   Robin: vi är faktiskt tacksamma här i norr över både söderblom och nu Pierre jonsson. OCH NEJ, jag är INTE spydig eller ironisk, utan faktiskt glad , och i Pierre jonsson ' s fall, förväntansfull. En erfaren juniortränare ifrån en av de största klubbarna i shl kan bli kanonbra i AIK 's bås. En tränare som med sin erfarenhet i Frölundas organisation, kan hjälpa juniorer ta ett steg ifrån j lag till shl A lag , ett steg som många gånger kan upplevas som jättesvårt för en 18, 19 - 20 åring. Ibland blir man kanske " hemmablind" , "man ser inte kon förrän båset är tomt", är det detta som händer i Frölunda indians? Ni vet säker bättre.

 • Kommentar avatar
  Marlowe, 1 månad sedanSvara

  Frölunda känns ibland som ett slutet rum, kanske börjar det bli lågt i tak. Det finns fördelar med kontinuitet i ledningen, men det börjar kännas som om det är tid för förnyelse. Det känns som en tendens att unga spelare med bakgrund i klubben söker sig någon annanstans. Kan vara tillfälligheter, men jag undrar.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   En bra tanke. När yngre spelare söker sig till andra klubbar för att utvecklas och även ledare, då behöver man rycka i handbromsen och kanske se över vad som gör det. Blir allt fler, framförallt spelare i yngre ålder som lämnar eller går till andra föreningar. Det beror självfallet på någonting och det är djupare frågor än vilket spelsystem som existerar.

   Kommentar avatar
   Conta , 1 månad sedanSvara

   Mycket oroväckande denna utveckling, man tar inte vara på junior tränRe och ger dom en chans pp högre nivå, egna juniorer äljer bort Frölunda. När ska Frölundas ledning vakna??? Det handlar uppenbarligen inte om att vända på stenar, det handlar om att vända på ett Berg. Av självgodhet, bristande självinsikt och stor tjurskallighet.

   Kommentar avatar
   PA, 1 månad sedanSvara

   bra inlägg Marlowe-Manne-Conta.

 • Kommentar avatar
  Adam, 1 månad sedanSvara

  En annan liten kul grej att man knappt kan läsa om tacklingarna i Aftonbladet eller expressen, mer än att Seider själv säger att han är starkare än alla andra och i Lesunds fall var de att de var fem repriser på jumbotronen, inte tacklingen... Tänk om Joel hade haft den, oj oj oj, då hade Hockeysverige stängt av han resten av säsongen.. Men just de ja, han bestämmer ju i svensk hockey, men blir ändå drabbad hårdast av alla..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Nå, på sociala medier i går, även hos journalister, var det vääääldigt mycket om Lesunds tackling, även Bladet skrev stort om det på sin sajt, faktiskt även om Seider. Så det där stämmer inte riktigt.

   Kommentar avatar
   Adam, 1 månad sedanSvara

   Skrev dom verkligen så mycket om tacklingen med domedagsrubriker? Med stora uppslag?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   "Uppslag" finns ju inte på nätet, men Bladet skrev mycket i går, Wennerholm hade dessutom krönika om det.

   Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Det hade blivit stora rubriker om det varit Joel. Garanterat! Wennerholm och Co hade gått ut med spaltmeter. Nu är det inte så mycket.

 • Kommentar avatar
  TT, 1 månad sedanSvara

  Handplockas inte alltid tränare?
  Och håller med andra här inne om att det börjar bli lite för många unga spelare som inte väljer Frölunda igen utan tror man utvecklas bättre på andra ställen, det är lite oroväckande och borde vara något att ta till eftertanke

  • Kommentar avatar
   Fredriksson, 1 månad sedanSvara

   Kul hur Leman så ofta vill påpeka att alla inte vill till Frölunda. Så är det givetvis, förstår inte ens varför det ska påpekas, men de facto är det så att flest SHL-spelare hade velat tillhöra Frölunda. Det enligt en undersökning tidigare under säsongen. Så finns sanning i att det är en klubb som är eftertraktad att vara i, men verkar viktigare att påtala motsatsen här inne.
   Frölunda var inte helt nöjda med Johnsson och hur han utvecklades hos juniorerna. Varför skulle man då erbjuda honom en plats i A-laget? Vore ju galenskap.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Så ofta? Den bilden delar jag inte. Jag har skrivit det ibland, detta eftersom jag märker att många supportrar liksom förutsätter att spelare ska ha just Frölunda som förstaval. Så är det inte. Givetvis inget konstigt. Men det har ibland känts viktigt att poängtera. Och nej, Frölunda ville inte lyfta in Pierre J i A-lagsorganisationen, ville inte ha kvar honom som juniortränare – då är det väl ändå rätt intressant att Robert Ohlsson och Skellefteå hugger? Nog tusan är det värt att notera, ändå, hur mycket du än stöttar Frölunda? Detta behöver på intet sätt tolkas som någon massiv kritik, alla kan inte vilja ha alla, men visst fasen är det ändå intressant?

    Kommentar avatar
    Fredriksson , 1 månad sedanSvara

    Ja, men då känns det också relevant att någon enstaka gång nämna att en del (flest i SHL) spelare vill till Frölunda. Det där om Johnsson var inte kritik mot dig (så lägg ner ”hur mycket du än stöttar Frölunda”-raljerandet), utan de många som automatiskt ser det här som ett Frölunda-problem. Vad säger att Skellefteå gör ett kap Däremot tycker jag ”handplockar” är ett märkligt ordval. Får det att låta lite spektakulärt, men så är det väl typ i 99% av fallen?

    Kommentar avatar
    Marlowe, 1 månad sedanSvara

    Ja, vi måste kunna diskutera klubbens verksamhet i stort, det är det som gör en förening bra och håller den levande. Frölunda vill stå för bra värderingar och har i stort gjort det under Grauers tid, med undantag för motståndet mot damlag. En förening som vill vara öppen tål kritik och kritik är inte i sig något dåligt. Den kan vara konstruktiv och leda framåt, till positiva förändringar. För mig är det viktigt att få information om saker som HL tar upp här, det är en tillgång för oss fans och här gör du HL ett riktigt bra jobb. Öppenhet är ett bra sätt att både få och behålla fans för en förening.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Ja, det här är viktigt att se med öppna ögon, tror jag, En självklarhet att inte alla spelare kan få plats i Frölunda, inte alla tränare heller, och bara för att en Frölundafostrad väljer/hamnar i annan klubb behöver det verkligen inte vara ett misslyckande på något vis. Naturligt att det blir så, det jag menar med att alla vill inte till Frölunda, alla platsar inte i, alla funkar inte i. Detta sagt så är ämnet förstås intressant, hur det blir efter några svaga säsonger, att det kanske inte längre blir lika självklart att gå till Frölunda som förr eftersom spelare inte alltid utvecklas optimalt. Detta är ju inget som Frölundafans behöver gå i taket för, mest en intressant diskussion, tycker jag. Säkert en som förs under Frölundas tak. Och tvivelsutan är det lite kittlande när Robert Ohlsson väljer en tränare som kompisen Roger Rönnberg inte ville ha.

    Kommentar avatar
    Robin, 1 månad sedanSvara

    Precis som du säger leman! Mycket handlar om kemi, har man det inte funkar det inte.

    Kommentar avatar
    Marlowe, 1 månad sedanSvara

    Ja, och har vi inte sett en förändring i spelet sedan Robert försvann? Nu vet jag inte vilken spelfilosofi Pierre stod för, kanske annorlunda än Rogers, gissar jag, mer lik Roberts? :)

    Kommentar avatar
    Saik-Småland, 1 månad sedanSvara

    Bra skrivit Leman helt rätt!

  • Kommentar avatar
   Jan Westerberg, 1 månad sedanSvara

   Känns som att Frölundas väg att gå inte är i rätt riktning. Tråkigt om unga spelare som spelat i Frölunda söker sig till andra klubbar, likaså med tränare.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Nu är det ju inte så att Pierre J "sökt sig" till andra klubbar, det hoppas jag framgick med all önskvärd tydlighet.

    Kommentar avatar
    Göran A, 1 månad sedanSvara

    Nä, Pierre fick i princip sparken av Frölunda.

    Kommentar avatar
    Jan Westerberg , 1 månad sedanSvara

    Det var nog mer jag som uttryckte mig lite otydligt. Det jag menar är att det är synd att inte Frölunda tar tillvara på egna tränare. Vilket i sin tur leder till att de hamnar i andra klubbar.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Då är jag fullt ut med. :)

  • Kommentar avatar
   Van Zandt, 1 månad sedanSvara

   Filip Roos.... bra där Sjöström ”det ska finnas plats oxå” hade du inte skrivit kontrakt med så många medelmåttor så hade det funnits plats. Börjar bli många väldigt många som gått andra vägar nu. Frölunda har gått från att utveckla till att avveckla.

    Kommentar avatar
    Conta, 1 månad sedanSvara

    Frölundas ledning verkar inte inse allvaret alls, men det lösee sig nog bara alla spelare i Frölunda läser sina läxor flitigt under sommaren.

    Kommentar avatar
    Manne, 1 månad sedanSvara

    Och springer några hundra meter mer än förra sommaren, samt lyfter lite mer.

  • Kommentar avatar
   Göran A, 1 månad sedanSvara

   Fabian lyssel gör det bra i småkronorna.
   Ännu en spelare i raden som Frölunda fipplade iväg.
   Inte så konstigt att jag vill se ett skifte på sportchefen i Frölunda.
   Börjar bli en lång rad med misslyckande nu.
   Spelare som lämnar, felaktiga nyförvärv och några knepiga kontrakt med spelare.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Nej, det stämmer inte Göran, Lysell "fepplades" inte iväg på något sätt. Här fanns annat än hockey, vet att Frölunda gjorde närmast maximala ansträngningar för att få det att fungera, så ... i det här fallet finns inte mycket att klaga på.

  • Kommentar avatar
   Conta , 1 månad sedanSvara

   Sjöström hugger säkert på Backman, har spelat tidigare i Frölunda, har spelat i annan shl klubb samt har sitt bästa bakom sig.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Givetvis inte, Conta. Givetvis inte. Det där dröp av ironi, hoppas jag. :) Och du ska veta att om Sjöström hugger, då är det han och Rönnberg som hugger.

    Kommentar avatar
    Conta, 1 månad sedanSvara

    Ja mycket ironi, fast en del sanning

  • Kommentar avatar
   Mr X, 1 månad sedanSvara

   Det är klart att Frölunda inte lockar på samma sätt när man verkar ha "kört ner i diket" när det gäller utveckling av spelare. Samtidigt synd att föreningen "slarvar bort" bra folk. Först Olsén, sedan Johnsson.

    Kommentar avatar
    JonasG, 1 månad sedanSvara

    Alla här verkar anse att Pierre är en supertränare, vad bygger ni den uppfattningen på? Själv har jag ingen aning om hans eventuella styrkor och svagheter trots att jag följer lager nära.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Handlar det inte mer, Jonas, om att Pierre var mycket uppskattad som juniortränare i Frölunda, att den kopplingen kunde ha varit fördelaktig, att han inte ansågs duga av Frölunda men däremot av Skellefteå? Ingen människa behöver "sågas", det finns ofta förklaringar till saker och ting i livet, men nog är det ögonbrynshöjande och värt en rad eller två, kan jag tycka.

    Kommentar avatar
    JonasG, 1 månad sedanSvara

    Absolut. Min kommentar var mera riktade till alla inlägg som fick det att låta som om Frölunda kickat ut Conny Evensson. Precis som du skrivit på flera ställen är det ju mycket som skall stämma för att det fullt ut skall fungera i EM-organisation. Gör det inte det så är det ju bättre att lyckas någon annanstans. Inläggen ovan kändes lite ensidigt ”Frölunda tappar alla talanger, på och bredvid isen...”

  • Kommentar avatar
   Marlowe, 1 månad sedanSvara

   Självklart gör alla klubbar förändringar bland tränare, spelare och annan personal och de kan vara bra eller dåliga för klubben. Det är svårt att alltid veta skälen utifrån och skälen kan vara olika. Någon passar inte in socialt, någon gör inte ett bra jobb, osv. Men det kan också handla om olika syn på spelsystem, spelarutveckling, m m. Därför är det intressant att känna till personförändringar och det är inte samma sak som kritik av Frölunda. Vi tar oss rätten att kunna diskutera dem. Det kan inte vara meningen att fansen ska betala och hålla klaffen.

   • Kommentar avatar
    Mattias, 1 månad sedanSvara

    Ska bli intressant att höra vad Filip Roos säger om valet av klubb. Gissar att Frölunda kanske inte såg killen som en topp 6-back? Vi ska ju ersätta Sellgren men där siktar klubben på mer etablerat och dyrare...?
    Vi satt - när Roos breakade - fast med gamlingarna Jens Olsson och Viktor Ekbom. Förlängde med Grönlund. Och självskrivna Norlinder-Johansson ska ju matchas hårt och har avtal, liksom Elliott. Plus Edivnsson som lär göra max ett år i A-laget innan NHL:
    Trist.

     Kommentar avatar
     Van Zandt, 1 månad sedanSvara

     Precis, det jag stör mig på! Förlängningen av Grönlund, skiter i om han är billig. Han står i vägen för utvecklingen. Hyckleri att samtidigt säga att Frölunda vill vara bäst på att förädla o utveckla....

     Kommentar avatar
     ??, 1 månad sedanSvara

     Frågan är om det är utvecklande för en junior att vara sjundeback. Att när ev. egna laget J20 har matcher/bortaturneér så ska "oftast en av de bättre juniorerna" som i det egna laget (J20) får spela stora minuter istället sitta i avbytarbåset och göra få om ens några minuter med A-laget ? Ska man ha utveckling av spelare/juniorer så ska de spela på 6 backar, få lov att göra misstag utan att supportrar sen skriver här att "de håller inte" Just nu är det Johansson/Norlinder som har dessa platser, och de är värvade från Leksand/Modo. Till nästa säsong så kommer Edvinsson att spela på tre backpar. FHC har en del på spelschemat nästa säsong och att ha en bred trupp vid skador mm är förståeligt.

   • Kommentar avatar
    Robin, 1 månad sedanSvara

    Jag tror det är viktigt att man också tar in nya röster. En farlighet är att leva på är gamla meriter och tror den tunga merit listan skall leda till framgång. Roger och company har gjort det fantastiskt över tid. Men nu har dom varit över 7 års period. Det blir lite samma stuk, samma idéer, samma konstellationer. Man ska inte vara rädd för att pröva något nytt. Vi alla ser att frölunda börja gå neråt och inte uppåt. Att göra förändringar i ledarstaben ska inte ses som ett misslyckande, utan mera som en förnyelse. Tror Roger Rönberg skulle behöva ett nytt äventyr. Tänk vad roger skulle förvandla t:ex brynäs till?

     Kommentar avatar
     Robin, 1 månad sedanSvara

     Tar man Skellefteå t:ex så gjorde man förändringar kring ordförande, Pär Nordlund avgick, nya tränare som stefan hedlund, falk, ny sportchef erik forsell tillsammans med niclas lundkvist. Skellefteå gick åt fel håll när man hade bert robertsson kvar, fel val av sportchef, ordförande Pär Nordlund var kvar, man gjorde felrekryteringar ex trötta spelare som var på väg neråt i karriären. Då gjorde skellefteå dessa ändringar för att hoppa tillbaks som ett lag som utvecklade och låg i toppen.

     Kommentar avatar
     Marlowe, 1 månad sedanSvara

     Carl Barks, mannen som skapade Joakim von Anka, Björnligan, Oppfinnar Jocke, Magica de Hex... Han besökte Sverige vid 91 års ålder, (första utlandsresan och sista), på frågan om han hade någon livserfarenhet han ville förmedla, sa han: Jag har upptäckt att livet går i 7 årsperioder. :)

     Kommentar avatar
     Stora Norrland, 1 månad sedanSvara

     Godafton Robin: micke lindgren var sportchefen bakom värvningarna av trötta spelare med passerat bäst före datum Micke ,en jättetrevlig person, men saknade brinnet, drivet och de ack så viktiga tålamodet och satsningarna på junisar. Micke var ifrågasatt i Skellefteå i princip båda sina två år i AIK som sportchef. 2 bortkastade år för bygden och AIK. Men nu ser vi framåt med the professor Erik Forsell . Lasse Johansson tänk, när lasse var som bäst. Men Frölunda är en stor klubb med otroligt mycket historik och kommer att bli starka även till hösten. Ser fram emot drabbningarna mellan Frölunda och AIK.

   • Kommentar avatar
    Göran A, 1 månad sedanSvara

    Skellefteå går mot en ny storhetstid.
    Tror de flesta juniorer har Skellefteå som förstahandsval, långt före Frölunda.
    Undrar hur många juniorer som lämnar Frölunda inför nästa säsong.
    Lägg därtill en stark stomme av kontrakterade spelare.
    Tåger går och Frölunda står kvar på perrongen......

     Kommentar avatar
     Göran A, 1 månad sedanSvara

     Tåget......

   • Kommentar avatar
    Marlowe, 1 månad sedanSvara

    Jag vill påminna om en sak vi tidigare diskuterat i annan tråd: Niclas Högberg, Hanhals f d tränare, som arbetade nära Frölunda under sin tid där, tog upp den i en intervju i Norra Halland, 23/4. Han ställde frågan om sex olika spelare i Hanhals som han tyckte Frölunda missat. En av dem var Filip Roos, som då var en junior som lånats ut till Hanhals från... Frölunda.

    • Kommentar avatar
     Julius, 1 månad sedanSvara

     VF börjar likna blåvitt mer och mer, känns som ett slutet rum där alla skall behaga Rönnberg och är du stark med ambitioner så åker du

      Kommentar avatar
      Per, 1 månad sedanSvara

      Och så är båda lagen fyllda med gamla gamla spelare.

    • Kommentar avatar
     Laol, 1 månad sedanSvara

     Orkar snart inte läsa allt negativt som skrivs om Frölunda ! Experterna är många ! Tänk om allt vore så enkelt som flera anser , ekonomi, juniorer som inte har tålamod,pandemi ,ingen publik spelare hit och dit. De flesta verkar ha glömt alla framgångar under senare år.

      Kommentar avatar
      Marlowe, 1 månad sedanSvara

      Det är bäst vi är tysta då?

      Kommentar avatar
      JE, 1 månad sedanSvara

      Jag håller med. Men det är tyvärr oftast en negativ inställning här i kommentarerna. Det här snacket om att man behöver nya röster i ledningen har ju Frölunda bytt assisterande tränare flera gånger, så det kan inte vara problemet. Det är samma kommentarer nu som för 10 år sen bland Frölunda supporters. Gör si, gör så. Men när ska folk lära sig hur svårt det är att lyckas i SHL, och lyckas att ta guld. Om det hade varit så enkelt som att plocka in en spelare, eller att kicka en ledare, då hade man gjort det. Poängen, och tjusningen med idrott, är att det inte finns ett sådant recept.

      Kommentar avatar
      Julius, 1 månad sedanSvara

      Vem kan leva på gamla meriter

    • Kommentar avatar
     Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

     Verkar som ansvariga för bedömningarna helt plötsligt tycker att en tvåa är ett rimligt straffa för att hoppa in en huvudtackling. Vad händer? Inte ens anmält?

      Kommentar avatar
      Per, 1 månad sedanSvara

      Du kan väl inte bli förvånad över lotterinämnden?

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Disciplinnämnden kan inget göra om situationer inte anmäls dit. Bra att ha lite faktakoll innan man uttrycker sig på dylikt vis.

      Kommentar avatar
      Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

      Har inte tykt att det varit så illa innan. Mer hit eller dit med några match. Men att inte anmäls alls är svagt av domare och videorum. Besviken på deras agerande.

    • Kommentar avatar
     Mr X, 1 månad sedanSvara

     Helt klart får man en del funderingar när man inte nyttjar en sådan resurs som Pierre Johnsson. Att han sedan handplockas av Robban gör ju inte funderingarna kring varför inte Frölunda lyfte upp honom mindre direkt. Roger är nöjd med sina val av assisterande och han kanske har rätt. Utifrån sett tycker jag dock att det finns en del frågetecken. I min mening spelade vi som bäst när Roger och Robban kamperade ihop. När Lundskog tog över så tog det rätt lång tid innan anfallsspelet satt ihop hyfsat. Stråhle fick inte till det alls, och vad Burström har lyckats att uträtta vet jag inte. Finns stora frågetecken här med. Näslund har inte lyckats med att sätta ett gediget försvarsspel. Kribba har inte lyckats med någon större utveckling på målvaktssidan sedan Lasses dagar. Frågan är ju då gällande alla dessa coacher om det är brister hos coacherna eller hos materialet, eller både och?

      Kommentar avatar
      Per, 1 månad sedanSvara

      Har ställt mig samma fråga. Hade varit mycket intressant att höra Rogers och Sjöströms funderingar kring dessa frågor.

    • Kommentar avatar
     Mattias L, 1 månad sedanSvara

     På tal om finalen igår. Situationen med Sieder tycker jag är märklig , vad var Martin Lundbergs intention i attacken på Sieder? För han är ju tydligare i sittande med att proppa Sieder mer än vad Lundqvist var att proppa Chelarik. Smällen i ansiktet var inte snygg men satsningen borde faktiskt ränderat i 2 min för Lundberg också i mina ögon då han kommer in sent som 2 gubbe på en icke puckförande spelare. Vad tycker du Leman

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Full förståelse för att Seider försvarar sig, Lundberg kom in som tredje man med sen satsning. Hade Seider satt upp klubban säkert matchstraff, nu en tvåa – kändes korrekt. Att folk ville ha det till mer kändes svårbegripligt för mig.

      Kommentar avatar
      Mattias L, 1 månad sedanSvara

      Då har vi samma syn. Det jag blev så förvånad över är att ingen i studion eller expertkommentator sa något om det utan bara tyckte synd om Lundberg.

    • Kommentar avatar
     BENGT ANDERSSON, 1 månad sedanSvara

     Väst -Derby mot FBK i höst kan bli något extra 12 044 !
     Nu har klubben klart med "Lilliz" / Wikstrand och nära klart med Linus och några till enl. NWT. Är det SM guld på gång mon tro ? Och Åslund ger sig aldrig. för att inte tala om den övriga tunga stommen som var nära mot Växjö i avgörande match, och kanske bästa laget. så är det i marginalsporten Hockey....

     • Kommentar avatar
      Robert L, 1 månad sedanSvara

      Ok, en helt annan fråga. Är det nån som vet om Cmore kan mäta hur många som ser Växjö-Rögle? Skulle va intressant att jämföra, kanske med 3e avgörande mellan Frölunda och DIF?

       Kommentar avatar
       Pippo, 1 månad sedanSvara

       Tror inte de går ut med tittarsiffror, kan användas mot dem för att räkna på konkurrerande anbud...

     • Kommentar avatar
      Mogge , 1 månad sedanSvara

      Jag håller helt och hållet med att han kom in i situationen sent. Du är den första som nämner detta. Inte ens Cmore tog upp det, vilket jag förvånades över.

      • Kommentar avatar
       Anders, 1 månad sedanSvara

       Pierre Johnsson borde kanske fått assisterande i Frölunda får längesedan!

       • Kommentar avatar
        Manne, 1 månad sedanSvara

        Fan, plocka in Magnus Johansson som sportchef. Locka med både det ena och andra. Kanske JJ också.

        • Kommentar avatar
         Stefan. J., 1 månad sedanSvara

         Nummer 24,30 och 71 kan stå i båset.

         • Kommentar avatar
          A, 1 månad sedanSvara

          Pierre borde vara i Frölunda, han är grym! Grattis Skellefteå.

          • Kommentar avatar
           Anders, 1 månad sedanSvara

           Känslan är väl att Frölunda fortfarande står o drömmer o pratar om "gamla meriter" mm. Vi blev totalt mosade av Rögle och resultaten de senaste två åren tyder inte på att vi är på rätt väg. Frölunda har misslyckats kapitalt med sina värvningar, de är ett ganska grått o tråkigt lag. Känslan är att det till nästa säsong inte kommer bli så stora förändringar i truppen utan RR och övriga ledare fortfarande tror att deras sönderlästa spelidé ska ta klubben tillbaka till toppen. Älskar Roger för allt han gjort men 7 år är evighet i samma klubb. I mina ögon så är vi på väg att bli lämnade kvar när övriga klubbar åker iväg. Särskilt när man har kört fast som Frölunda har gjort. Säsongen som gick borde föranleda en total rensning i truppen av ledare o spelare.
           Vad gick fel denna säsongen?? Allt vi har hört är att "sammanhållningen i truppen var för dålig pga att man inte har kunnat träffas utanför hockeyn". Detta kan ju inte vara unikt i Frölunda?? Ärligt talat så känns klubben rätt vilse o gammalmodig, vi hör fortfarande dom rätt skrattretande kommentarerna om att "vi ska träna hårdare, vi ska åka mer skridskor mm" Dessa saker är rätt menlösa om du inte har rätt material. Herregud inte ens RR kan göra guld av koskit.
           Nej dags att vakna Frölunda och dags att se sig själv jäkligt noga i spegeln för tåget har gått och Frölunda har inte ens lämnat taxin som ska ta dom till stationen...


           Lämna en kommentar