"Målet var alltid att komma tillbaka – ska bli väldigt kul"


► Pierre Johnsson. SHL-tränare till slut. Men i Skellefteå. Assisterande till Robert Ohlsson.
► – Det ska bli väldigt kul. Jag har alltid haft ett gott öga till ”Robban”, säger Pierre, 37.
► Vi pratade om det, de starka åsikterna, att han gärna hade velat få chansen att stå i Frölundas bås men absolut inte hyser något agg.  

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Robert Ohlsson ocb Pierre Johnsson i Skellefteås bås. Foto: SKELLEFTEAAIK.SE (skärmdump), CHRISTIAN WAHLGREN,PUCKSNACKFOTO (Johnsson)

 

LITE FRÖLUNDAKOPPLING I Skellefteås bås kommande säsong, alltså. Ungefär som det är Luleåkoppling i Frölundas (Roger Rönnberg, Kristofer Näslund, Anders Burström).

Robert Ohlsson var guldtränare ihop med Roger Rönnberg i SHL, Pierre Johnsson hade sex fina år i Frölundas juniororganisation.

Rakapuckar.com bild

Nu ska de jobba ihop i laget från norra Västerbotten.

Men det var inte Ohlsson som ringde och erbjöd jobbet.

– Jag blev kontaktad för två, två och en halv vecka sedan av Erik Forssell (GM), har även pratat med Niclas Lundkvist (sportchef, pappa till Luleå-Nils). Jag var nere i Ängelholm och träffade dem i samband med semifinalserien.  Det har varit tuffa samtal, de har verkligen synat mig, visste vad de sökte, berättar Pierre Johnsson.

** Och det var?
– Någon som arbetar hårt, som vet vad han vill. I Skellefteå är de tydliga med att de vill vinna och utveckla spelare samtidigt. Jag har varit i den miljön, trivs väldigt bra där.

Spontant säger Pierre:

– Det här ska bli väldigt kul!

Rakapuckar.com bild

Tacka tusan för det, för tränardrömmen har aldrig dött för Pierre Johnsson, trots att Frölunda inte ville ha in honom i sin SHL-stab, trots att han senare fick lämna juniororganisationen.

– Målet var alltid att komma tillbaka, men när det skulle bli visste jag inte, berättar Pierre som jobbat med skridsko- och fystränaren Andreas Larssons Hockey-PT men även startat bolag och varit med om att ta fram proteinprodukten RE:DO som bland andra Frölunda använder.

Där högg Göteborgsklubben.

Dock inte i tränarfallet.

Pierre Johnsson fick aldrig ta steget in i Frölundas tränarbås, trots att han i det läget hade erbjudit en länk mellan junior- och seniorverksamheten.

– Jag känner absolut inget agg, poängterar Pierre och tillägger:

– De har två bra assisterande coacher som dessutom är jättebra killar.

Rakapuckar.com bild

Lite smålustigt kan man ändå tycka att det är. Roger Rönnberg ville inte ha in Pierre Johnsson – men kompisen Robert Ohlsson var desto mer intresserad. Två tränare med likartad spelidé, två klubbar med ungefär samma filosofi.

** Visst hade du velat ha jobbet, Pierre?
– Ja, jag satt ju i en position där jag varit coach i fem år med hyfsade resultat, klart man hade velat det.

** Uppgifter säger att du hade lite för stark röst, för starka åsikter, för att passa in i Frölundas tränarteam. Kan du kommentera?
– Haha … jag har väl starka åsikter, absolut. Som huvudtränare för J20 Frölunda har man både krav och målsättningar själv, då kan man inte springa runt och smyga där i korridorerna. Klart man har åsikter. Sedan om det tas fel av vissa människor som inte kan ta det, då är det väl så.

Rakapuckar.com bild

På söndag flyger Pierre Johnsson och Robert Ohlsson upp till Skellefteå för att bekanta sig med omgivningarna, säga hej till några av de framtida arbetskollegerna.

––––––––––
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig. Lättast är det med swish: 0736–854501. Tack för er förståelse.
––––––––––

Inte bara jobbade de inom Frölundas organisation samtidigt, Pierre gjorde faktiskt sina två sista matcher som spelare (kroppen sa stopp) säsongen 2013/2014, den som var Robert Ohlssons och Roger Rönnbergs första i Frölunda.

– Robban har säkert haft ett finger med i spelet, säger Pierre om nya jobbet men poängterar:

– Skellefteå har haft sista ordet. Robban och jag har inte haft massor med kontakt under de här åren, mer att vi tjingsat på varandra. Vi vet var vi står, och jag har alltid haft ett gott öga till ”Robban.”

Känslan tydligen besvarad.

Rakapuckar.com bild

***

Har ni sett? Kul.


***

Både Robert Ohlsson och Pierre Johnsson har skrivit på tvåårskontrakt. Här kan ni läsa mer om deras tankar och vad GM Erik Forssell säger.

***

Unge backen Filip Roos som kommer till Skellefteå, han spelade under Pierre Johnsson i Frölundas J20. Det gjorde även målvakten Arvid Söderblom.

Rakapuckar.com bild

***

Förre Skellefteåtränaren Stefan Klockare ska – tillsammans med Stefan Nymanbacka upp Niklas Eriksson i Örebro kommande säsong.  

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
21 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Tobias , 1 månad sedanSvara

  Tycker det e sorgligt att Pierre inte fått chansen i klubben han är i utan nu går han till en av dom värsta rivalerna, kommer väl garanterat ta med ngn ung talang också..

  • Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Det sitter en stor centraldammsugare i Frölundaborg som går på högsta effekt, där talangerna sugs ut, för att sedan hamna i andra föreningar. Det vore bra om det fanns ett reglage att vrida på så att den dammsuger inåt istället.

   • Kommentar avatar
    Mackan , 1 månad sedanSvara

    Centraldammsugare suger ut med full kraft både talanger och ledare från föreningen FRÖLUNDA

    • Kommentar avatar
     Göran A, 1 månad sedanSvara

     Kommer ihåg att jag tyckte det var ett konstigt beslut när frölunda dumpade Pierre. Hade ju erfarenhetsmässigt varit ett riktigt val att ta steget från j20 till a-laget. Men detta är bara ett av många, många konstiga beslut som den sportsliga ledningen för Frölunda tagit de senaste åren.
     Men vill gratulera Pierre. Det blev rätt till slut. Är mycket bättre att tillhöra Skellefteås organisation kommande säsong än frölundas.
     Skellefteå är ett topplag. Det är inte Frölunda.

      Kommentar avatar
      Per, 1 månad sedanSvara

      Trist att Frölunda inte vill ha tränarens åsikter. Känner sig Roger hotad av det? Och tar istället in lojala polare?

      Kommentar avatar
      Manne, 1 månad sedanSvara

      Känner sig Roger hotad av det, då kan han styra skutan helt ensam och man behöver inte ta in assisterande tränare. Kan dessa pengar läggas på spets. Sedan vet du väl Göran att Frölunda är ett av de bästa lagen i Europa :) Har vunnit CHL några gånger.

    • Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Ni tycker inte att ni överdriver liiiiite grand nu, boys? ;)

      Kommentar avatar
      Mr X, 1 månad sedanSvara

      Mja, kanske. Tycker dock att agerandet lämnar en del frågor. Kopplingen med J18/J20 hade ju varit gjuten, och precis som du nämner, förmodligen ett bra sätt med kunnande när det gäller vilka som skall slussas upp samt när. Nu är väl snarare risken överhängande att flera som känner Pierre kommer att välja Skellefteå framgent istället. Sätter en peng på att Roos redan fått veta att Pierre var aktuell för Skellefteå. Att det snackas om starka åsikter bekräftar ju mer eller mindre oron man har haft över Rönnbergs styre, där man kanske har sållat bort starka röster. Lite som när Olsén försvann. Också en enormt uppskattad gubbe som inte "passade in" längre. Tråkig väg man väljer i sådana fall.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Jag tänkte på det här med dammsugaren. :=)

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      För övrigt var Roos klar sedan en lång tid tillbaka.

    • Kommentar avatar
     Göran A, 1 månad sedanSvara

     "Hyser inget agg". Tacka f-n för att Pierre svarar så när en journalist frågar.

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      I en intervju kan jag väl ändå inget göra än att citera personen korrekt, Göran? Sedan upp till dig och andra att dra egna slutsatser.

      Kommentar avatar
      Marlowe, 1 månad sedanSvara

      Pierre kanske inte känner något agg, men om allt varit toppen, hade han nog sagt något annat, som kanske att våra relationer är bra.

    • Kommentar avatar
     Petey, 1 månad sedanSvara

     Känner att Frölunda som Föreningen har tagit många konstiga beslut efter det senast Guldet! Tycker klubben har fastnat i utvecklingen och blivit bekväma, och känslan är tuppkammen har vuxit lite för högt.
     Detta tror jag har smittat av sig på spelarna som har överskattat sig själv, och med detta kört fast! Mitt i detta skall juniorer in och prestera med massa förväntningar på sig!
     Raymond är ett exempel på en stor begåvning som inte fick ut mycket det senaste säsongerna!
     Känner att Frölunda skulle behöva en Reset! Och låta kvasten gå rejält både uppe och nere, klubben har hamnat i en stagnation och behöver nytt blod för allt har sin tid, och känner att den tiden har gått för många i klubben! För framgång är färskvara och just nu känns den väldigt avlägsen om inte något drastiskt som skakar om händer nu!

     • Kommentar avatar
      #18, 1 månad sedanSvara

      Alldeles oavsett vilka som kommer och går/stannar//söker sig vidare så är min bestämda uppfattning att Frölunda behöver vara öppna med sin analys av de två gångna säsongerna. Alla vi utanför föreningen står som starholkar och begriper inte ett dyft. Ett lag som vid 2 jular i rad såg ut som mästarkandidat 1 och föreföll hopplöst svårslagna imploderade totalt för andra vårsäsongen i rad. Att låta detta passera utan att kommunicera en ärlig analys publikt tror jag kan vara förödande för klubben på sikt. Vi som följer föreningen behöver få svar och förhoppningsvis finns det i dessa svar en strategi som gör att man kan börja hoppas på bättring och framgångar.

       Kommentar avatar
       Per, 1 månad sedanSvara

       Kloka ord.

     • Kommentar avatar
      Tobba TBS, 1 månad sedanSvara

      Väldigt starka känslor här inne. Jag tänker att precis som på jobbet så vill man ha in viss person, men just då klaffar det inte med allt runt omkring. Gäller båda parter.
      Gällande yngre lovande spelare så kan man se det som att regionen får fram väldigt många talanger. Betydligt fler än förr. Precis som ovan gäller det att det finns en plats ledig i exakt rätt position vid tillfället som den yngre spelare skall välja nästa steg för sin framtid.
      Jag tycker inte vi skall dra allt för stora växlar på det.
      Däremot skall det undersökas och ifrågasättas varför laget gått ner sig från december till vårkanten två år i rad.

      • Kommentar avatar
       Gary, 1 månad sedanSvara

       Käns väldigt konstigt när framgångsrika
       ungdomstränare inte får chansen, uppenbarligen är dom duktiga eftersom andra föreningar plockar in dem i sina Alags organisationer, hur går det med den totala reoveringen och analysen som jag uppfattar det så verkar det lunka på, känns faktiskt som att RR har för stor makt, blåser ju inga nya friska vindar i VF känns det som, rör om i grytan på riktigt annars får vi nog samma tråkiga gröt till livs nästa säsong också.

        Kommentar avatar
        Hansb, 1 månad sedanSvara

        Håller med dig Gary! Har tyvärr tappat hoppet om att Frölunda ska kunna vända detta. Mycket tror jag hänger på RR. Tack Roger för allt du gjort men nu är det färdigt här hos vårt älskade Västra Frölunda Hockey!

        Kommentar avatar
        PA, 1 månad sedanSvara

        Gary och Hansb. Bra inlägg och klockrent

        Kommentar avatar
        Fredriksson , 1 månad sedanSvara

        ”Som jag uppfattar det så verkar det lunka på”. Vad är det för dumheter tagit ur luften? Man är ju fan inte ens i närheten av klara med sin utvärdering av säsongen och vad som ska ske nu. Har redan hintats om justeringar i hur man ska spela. Sluta med sådant där trams som du bara slänger ur dig.

        Kommentar avatar
        Manne, 1 månad sedanSvara

        Hur vet du det, att man är långt ifrån klara med sin utvärdering?

      • Kommentar avatar
       Marlowe, 1 månad sedanSvara

       Glömde säga att det var verkligen snabbt jobbat HL, intervjun med Pierre J. Den blev lite av ett facit och en intressant fortsättning på förra tråden. :)

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

        Tack! Kul när saker uppskattas. :)

      • Kommentar avatar
       Molly, 1 månad sedanSvara

       Lyssnade, när du var gäst hos frölundabladet.
       Intressant samtal , de jämförde med blåvitt.
       Mycket öppnare ,mer kommunikation med fansen på många sätt.
       Frölunda kanske har lite att lära där.
       Lät mycket spännande.

       • Kommentar avatar
        Molly, 1 månad sedanSvara

        Menar förstås Henrik LeMans snack med dom.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

         Jag tyckte det var intressant att höra. Om fler supportrar känner så här är det något för Frölunda att ta tag i, tror jag. Men jag medger viss okunskap i ämnet.

         Kommentar avatar
         Anna Agdestein , 1 månad sedanSvara

         Är ju fler som upplever att det är dålig kommunikation från Frölunda.

         Kommentar avatar
         Manne, 1 månad sedanSvara

         Vilken kommunikation pratar ni om? Kommunikationen överlag är undermålig. De kör sitt eget race och "struntar" i supportrarna. De vet bäst.

       • Kommentar avatar
        Jan, 1 månad sedanSvara

        Svårt att vinna varje år. De senaste 20-åren är det inget lag som vunnit 3-år i följd. Vore ju trist om samma lag vann varje år förutom Frölunda då..... ????

        • Kommentar avatar
         Van Zandt, 1 månad sedanSvara

         Det ligger något och ruttnar i katakomberna hos Frölunda. Den saken är klar

          Kommentar avatar
          Per, 1 månad sedanSvara

          Du tänker på Lule-gängets surströmming?

        • Kommentar avatar
         Mackan , 1 månad sedanSvara

         Vad är det som säger att Pierre inte har agg mot Frölunda

          Kommentar avatar
          Fredriksson , 1 månad sedanSvara

          Kanske att han jobbat för Frölunda, bland annat med TV, ett bra tag. Kanske att han säger som det är (jag vet det). Finns inget agg.

        • Kommentar avatar
         Mackan , 1 månad sedanSvara

         Surströmming är gött morgon middag kväll

         • Kommentar avatar
          Fredriksson, 1 månad sedanSvara

          Alltså vad fan är detta?
          Plötsligt tror alla här inne att Pierre Johnsson är något jättenamn som Frölunda slarvat bort? Vad vet ni om det? Frölunda valde Näslund och innan vi vet hur det går för Pierre i Skellefteå ska man nog ta det lugnt med att hans icke-existerande i Frölundas bås är tecken på att saker och ting är ruttet (och en del annat dumt som skrivs här) hos Rönnberg och gänget.
          Lugna er, för Guds skull.

          • Kommentar avatar
           HL, 1 månad sedanSvara

           När vi ändå är inne på spåret med ”egna” tränare. Hur har det gått för de tränarna i den där tränar akademin man slog sig för bröstet om för några år sedan? Som skulle ge fler göteborgare i a-lags och juniorbåsen?

           • Kommentar avatar
            Shailen, 1 månad sedanSvara

            Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, lån utan säkerhet, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital osv! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

            • Kommentar avatar
             Robban 08, 1 månad sedanSvara

             Synd på Pierre. Vaniljsås funkar inte i topphockeyn. Frölundas totalkollaps måste undersökas, innan SHL drar igång. Detta händer varje säsong, i år var den konstant från December. Ingen tar tag i nånting. Spelare och ledare står handfallna.


             Lämna en kommentar