Skön tungviktsfajt – härligt att få njuta vid ringside


► Den här gången hade Rögle effektiviteten – och då var det egentligen inget snack (5–1).
► Växjö fick se ledningen krympa till 2–1 i matcher.
► Nu, mina damer och herrar, nu har vi en riktigt rafflande finalserie.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Dennis Everberg jublat efter sitt 1–0-mål för Rögle i final 3 mot Växjö. Foto: C MORE (skärmdump)


RÖGLE KOPPLADE GREPPET redan i första perioden, gjorde det i ett läge där det annars var Växjö som hade startat bäst:

Emil Pettersson ramlade i power play, två mot en Rögle och 1–0 Dennis Everberg (12.59).

Hardy Häman Aktell, Växjöhjälten från final 2, spelade fram Daniel Zaar till 2–0 (15.21) Rögle.

Rakapuckar.com bild

Tillfälligheter? Visst. Lite flyt? Absolut. Men, här är det viktiga:

Den här kvällen, till skillnad från de tidigare i finalserien, hade Rögle den effektivitet som behövs för att vinna hockeymatcher.

Därför som laget bättre höll i sitt spelmässiga övertag den här gången (man byggde sin spelmässiga dominans efter 1–0, 2–0).

Därför som Växjö inte kunde äta sig in (även om försöket i tredje var bra).

Mål förändrar matchbilder, mål skapar momentum, mål bygger energi. Rögle var piskat att vinna, gjorde det på ett övertygande sätt (andra perioden maffigt mäktig), är fortfarande under 1–2 – men nu lever i alla fall mitt hopp om en lång finalserie.

Rakapuckar.com bild

Viktiga detaljer som jag tror Rögles fans såg och gladdes av:

## Dennis Everberg och Daniel Zaar såg plötsligt ut som vanligt igen, tycktes lita på sina halvskadade kroppar på ett helt annat sätt än förut. Enorm viktigt för Cam Abbotts gäng att ha en fungerande förstakedja igen (där Simon Ryfors jobbar hårt utan att få utdelning, ett sparkapital?).

## Rögle vann insida den här gången, lyckades på ett bättre sätt ta sig in i skottsektorn framför Växjömålvakten Erik Källgren, gjorde livet jobbigare för det lag som annars skyddar sin målvakt bäst.

## Dennis Everberg stressade Hardy Häman Aktell till misstaget före Rögles 2–0. Ingen slump, Rögle hade all den energi som ett lag med den kollektiva ryggen mot väggen ska ha. Bra stress före Olli Palolas 4–1 (55.24) också, det var därför Miika Koivisto passade fel.

Rakapuckar.com bild

## Effektiviteten, jag nämner det igen, för den var absolut avgörande, även Palolas 4–1 var ett fint bevis på det. Ja, lite av ett gratisläge – men sådana ska utnyttjas också. Finländaren gjorde det.

***

Växjö kom ut med helt annat go, helt annan energi i tredje perioden, snyggt 1–3 av Marcus Sylvegård, Pontus Holmberg drev laget, hade en magnifik soloraid där Brendan Gaunce höll på att få tom kasse för 2–3.

Så nära men ändå så långt ifrån.

Den här kvällen räckte inte Växjö – men på lördag kan det se annorlunda ut.

Har Rögle fått energi nu, fått igång förstakedjan, hittat sitt sätt att vinna insida och såra Växjö?

Var det en tillfällighet att Växjö bjöd på några mål, på lördag är kanske allt som vanligt igen vilket gör allt svårare för Rögle?

Rakapuckar.com bild

Sveriges två bästa lag går en tungviktsfajt just nu.

Vi som sitter vid ringside tackar och tar emot.

––––––––––
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig. Lättast är det med swish: 0736–854501. Tack för er förståelse.
––––––––––

***
Inget snack om att Ted Brithéns comeback var viktig för Rögle. En ledargestalt.

***

Blivande Frölundamålvakten Erik Källgren släppte fyra puckar, inget mål var hans, så att säga. Det femte satte Taylor Matson i tom kasse. 

***

Kan bara hålla med Niklas Wikegård, unge Röglebacken Samuel Jonsson imponerade verkligen.

Rakapuckar.com bild

***

Rögles Adam Tambellini hade en mycket bra match. Och det här skottet – wow.

***

Det här skottet var ta mig tusan inte heller pjåkigt. Hela agerandet – vasst.

 

Rakapuckar.com bild


***

Nog håller ni med?

 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
7 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

  Går inte att ge upp ge bort två mål och insiativ i en final. Då ska man inte vinna matchen. Alldeles för enkelt. Rögle behovde inte jobba för det idag. Nya tag på lördag.

   Kommentar avatar
   RBK, 1 månad sedanSvara

   Idag kände man igen Rögle! Everberg va Everberg o Zaar va Zaar! Kan Rögle komma upp i den nivån i fortsättningen så spelar det ingen roll om vi släpper någon enkel! Det är upp till Rögle att bestämma hur detta slutar! Växjö är stabila o svårspelade men Rögle har en högre högstanivå! Rutinen o smartheten talar för Växjö, allt annat talar för Rögle!

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Mål ger momentum och att få två förhållandevis enkla mål gör det mycket enklare att spela. Så det är klart att Rögle såg bra ut efter det och vann fälförtjänt. Växjö har tagit sig till final främst genom fjärde och tredje kedjan Men att finna finalen utan att topkedja eller powerplay producerar blir svårt. Joel Persson har inte varit Joel Persson bra i slutspelet. i topp kedjorna är det ju bara Gaunce och Gynge som varit bra. En spelare som Claof försvunnit sista omgångarna i SHL och hela slutspelet. Misstänker att just han drabbats av Covid. Ser trött och seg ut mot tidigare då han vara överlägsen. Sedan har vi Rosen, Emil P, Drury som också måste höja sig annars vinner nog Rögle finalspelet.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Intressant, jag undrade lite det samma med Calof, tanken slog mig härom dagen, kan det vara så att det är covid som satt ner Calofs krafter? Han är närmast osynlig nu.

   Kommentar avatar
   Theresa, 1 månad sedanSvara

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, släppte han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformel som skulle kunna hjälpa mig att besegra för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade trollformulären, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var klockan 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende. 1) Love Spells 2) lösning och botemedel mot all sjukdom 3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom 4) Äktenskapstavlar 5) Graviditetsförtrollning 6) Breakup Spells 7) Döden 8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor 9) vill tillfredsställa din älskare 10) Lotteri Kontakta den här fantastiska mannen om du har några problem för en hållbar lösning via {drogunduspellcaster@gmail.com}

 • Kommentar avatar
  Marlowe , 1 månad sedanSvara

  Man är väl så bra som motståndarna tillåter?

  • Kommentar avatar
   HV71 Supporter, 1 månad sedanSvara

   Den mest underhållande matchen än I finalserien det här var annat än Växjös sömnpiller till hockey tack för det Rögle så får vi hoppas underhållningen fortsätter nu på lördag också.

   • Kommentar avatar
    Gustav, 1 månad sedanSvara

    Tänk vad man kan åstadkomma med lite spets…

    • Kommentar avatar
     Sothöna, 1 månad sedanSvara

     Leman aka röglefanet: En fråga; nästa säsong är det då Rögle vi kommer läsa om här till största delen? Lite blandning av medgångssupporter och sportjournalist..
     Frölunda gjorde smart som höll i plånboken denna skitsäsong... nästa säsong kommer de tillbaka med besked!

      Kommentar avatar
      RBK , 1 månad sedanSvara

      Vilken loser du är sothöna! Leman är seriös journalist! Jag är röglefan och jag är jätteglad för HD (Rooth med flera) de följer Rögle huvudsakligen men dom är inte sena med att berömma andra lag, kritisera Rögle när befogat osv. Leman e likadan fast hans uppdrag är Frölunda! Du måste förstå att vi fans kan göra o säga vad vi vill! Bra journalister har en etisk kod att följa! De berättar vad de ser! Det är äkta!

      Kommentar avatar
      Manne, 1 månad sedanSvara

      Sothöna trollar vidare. Det är ganska underhållande!

      Kommentar avatar
      VF1944_Robin, 1 månad sedanSvara

      Söthöna, du du du, jäklar vad fel du hade om slutspelet. Helt otroligt fel du hade. Trodde inte man kunde ha så fel som du hade, men tydligen kan man det. Kryp tillbaka under din sten igen :) Hej Manne! :)

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Ta inte dårpippin på allvar, boys. Han har det inte så lätt i livet, tyvärr.

      Kommentar avatar
      Manne, 1 månad sedanSvara

      Hej VF1944_Robin :)

    • Kommentar avatar
     Mogge , 1 månad sedanSvara

     Jag gillade det jag såg av Rögle. Vill ha en lång finalserie.

      Kommentar avatar
      Marlowe , 1 månad sedanSvara

      Femte matchen, i Växjö, blir avgörande. Nu känns det som momentum för Rögle, som inte verkar ha fallit samman! :)

    • Kommentar avatar
     Jack, 1 månad sedanSvara

     Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, lån utan säkerhet, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital osv! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com


     Lämna en kommentar