Inget dåligt lag Frölunda kommer ha – på papperet


► Frölundas lag säsongen 21/22 kommer inte vara dåligt. På papperet.
► Den stora frågan är vad man gör med det. På isen.
► Häng med och blicka framåt.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***

Roger Rönnberg och hans tränarstab har faktiskt inget dåligt lag 21/22. Men det hänger på vad man får ut av det.  


JAG FÖRSTÅR ATT det är lätt för supportrar att vara färgade av två säsongers efter jul-misslyckanden, inte minst av årets totala soppatorsk och 3–20 mot Rögle.

Men fullt så dåligt var ju inte Frölunda. Egentligen.

Fullt så dåligt kommer inte laget vara nästa säsong heller.

Rakapuckar.com bild

Med risk för att låta som en papegoja upprepar jag att det viktigaste för Frölunda är att:

## Hitta ett (modifierat) spelsätt som fungerar, ett som tar fram det bästa ur spelarna.

## Skapa en miljö som inte kväver, som får individer att växa, därmed byggs ett bättre lag.

## Dra ner på svårighetsgraden i spelet, anpassa efter rådande verklighet, gör det lite lättare att vara målvakt i Frölunda.

… för att bara ta tre saker ur skallen. Visst, spelare ut och in är också intressant, menar inte alls att ta bort den faktorn, men hur Roger Rönnberg och tränarstaben handskas med sitt manskap, vad man får ut av varje individ, är överordnat allt annat.

Med vetskap om att en bra back och en bra forward ska in – kika på Frölundas 21/22-lag så som jag ställt upp det nedan.

Kom inte och säg att det är dåligt. Egentligen.

Kom inte och säg att det inte borde vara konkurrenskraftigt. Egentligen.

Rakapuckar.com bild

Men det handlat alltså om vad Rönnberg & Co gör med det.

Se själva, och snöa helst inte in på formationerna, mest en lek för att ge en bild:

Kedjor:
NY–Jan Mursak–Max Friberg
Patrik Carlsson–Johan Sundström–Michael Spacek
Elmer Söderblom–Karl Henriksson–Theodor Niederbach
Mats Rosseli Olsen–Nicklas Lasu–Joel Lundqvist
Joel Mustonen–Linus Nässén–Daniel Torgersson

* Kommentar:
Vi vet att Frölunda är på jakt efter en (minst) bra målskytt, på så vis skapade jag två starka förstakedjor, en superspännande ungdomsenhet som alla klubbar skulle vilja ha tillgång till, och så en hårt jobbande fjärde plus en femte för att visa på bredden.
Max Friberg ett litet frågetecken (NHL) fram till 15:e juni, återstår att se hur Joel Mustonens kropp håller, heller inte helt uteslutet (även om jag inte hört något om det) att Frölunda köper ut någon, därmed skulle det göras plats för ytterligare någon ny.
Men så här är läget just nu – och det är verkligen inte dåligt. Egentligen. På papperet.
Det är upp till Roger Rönnberg & Co att skapa något bra.
Spelare måste känna att de inte är styrda, de måste våga släppa loss, det behöver finnas en samsyn, och så massor med fokus på att lära spelarna sätta pucken högt. Inte för sig själva, på träningar, i tung trafik. Som man tränar spelar man.

Rakapuckar.com bild

Backar:
Jens Olsson–Filip Johansson
NY–Mattias Norlinder
Viktor Ekbom–Stefan Elliott

Simon Edvinsson–Anders Grönlund

* Kommentar:
Filip Johansson saknades verkligen i slutspelet, han lyfte med ökad speltid den gångna säsongen, kan sätta igång spelet, kan försvara, kan spela PP, kan göra mål. Mattias Norlinder behöver bli lite rejälare i egen zon, tog steg framåt här, hans offensiva uppsida är enorm och skadefri kan ex-modoiten stå ut 21/22.
Två unga, mycket starka kort – som gynnas än mer om Frölunda (ja, jag tjatar) drar ner på svårighetsgraden i spelet en smula, till exempel lär av mer defensivt inriktade Rögle och vågar chippa ut/lyfta ut pucken när man inte snabbt hittar ett förstapass eller får god tid på sig.
Stefan Elliott skulle gynnas av det, tror jag, i princip alla backar skulle se bättre ut, mer komma till sin rätt, och inte minst göra livet lättare för målvakterna Niklas Rubin och Erik Källgren.
Materialet är alltså inte alls dåligt – det är upp till Rönnberg & Co att göra bästa möjliga av det.
Simon Edvinsson? Mm, låt oss se vad som händer efter att han gått topp 5 i NHL-draften i sommar. Stannar Edvinsson i Frölunda behöver han få ordentligt med speltid för att få ut max av all talang, lära sig vilka bedömningar som behövs på SHL-nivå. Får supertalangen det om det blir fyra, fem tidiga förluster? Jag undrar. Det var lättare på Rasmus Dahlins tid.
Ni vet min åsikt, jag hade gått med de här sju backarna, lagt pengarna på ännu en anfallare med målskyttekapacitet, men så blir det alltså inte. Randanmärkning, bara. 
––––––––––
Det är viktigt att återkommande läsare betalar för sig. Lättast är det med swish: 0736–854501. Tack för er förståelse.
––––––––––

En annan grej: Skellefteå tvingas göra sig av med ett antal bra spelare för att få plats med dyra herrar som Pär Lindholm och Jonathan Pudas. Bland annat är backen Niclas Burström nu up for grabs. Utan att ha hört något, undrar om inte Frölunda är med och nosar här.

Rakapuckar.com bild

Målvakter:
Niklas Rubin
Erik Källgren

* Kommentar:
Goda målvakter, säkert har ni tjusats av Erik Källgren under Växjös framgångsrika slutspel, men förstå då att han inte hade sett lika bra ut i Frölunda givet att Växjös defensiva grundtänk är ett helt annat.
Igen … tja, ni börjar väl fatta nu – det handlar inte om att materialet är dåligt, det handlar om vad Frölunda gör av det, hur man hanterar det.

***

Niklas Rubin, Jesper Sellgren och Max Friberg är kvar i ”landslaget” som bygger mot VM och nu ska spela en träningsturnering kallad Czech Hockey Games. Inga spelare från Växjö och Rögle givetvis, inga från NHL – så det lär vara många som ryker ur den här truppen innan det är dags att släppa första VM-pucken.

Rakapuckar.com bild

Ni som tävlar om att såga Rubin mest kan ju ändå fundera lite över ett och annat.


***

I kväll njuter vi att SM-final 3 mellan Rögle och Växjö. Dags för Rögle att få utdelning nu – eller visar Växjå ånyo sin måsterliga förmåga att på något vis komma ut på den vinnande sidan? 

***

Jag tyckte det svenska U18-landslaget stod emot Kanada riktigt bra i 40 minuter. Sedan orkade man inte riktigt cch det rann iväg – igen. Men det är ingen skam, för det här kanadensiska laget är vansinnigt bra. Hoppas ni var vakna och lät er tjusas av underbarnet Connor Bedard.  

 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
66 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Krille, 1 månad sedanSvara

  Behövs en målskytt som kan göra runt 15-20 mål , och en back som kan styra i pp

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ingen vågad gissning att det är ungefär vad Frölunda skulle vilja få in. .)

   Kommentar avatar
   Filur, 1 månad sedanSvara

   Enligt två journalister på GP så behöver vi få in en BACK som gör 15-20(!?) mål. Var hittar man en sån tro? :D

   Kommentar avatar
   Theresa, 1 månad sedanSvara

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i förhållande med Anderson i flera år, släppte han upp med mig, jag gjorde allt för att få tillbaka honom men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har till honom, Jag bad honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en trollformel som skulle kunna hjälpa mig att besegra för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde på trollformel, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade trollformulären, och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara okej före tre dagar, att mitt ex kommer att återvända till mig före tre dagar, han kastade trollformeln och överraskande den andra dagen var klockan 16.00. Mitt ex ringde mig, jag blev så förvånad, jag svarade på samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom. Det var så vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att alla jag känner som har ett förhållandeproblem, jag skulle vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda riktiga och kraftfulla trollformeln som hjälpte mig med mitt eget problem. Hans e-post: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan skicka e-post till honom om du behöver hans hjälp i ditt förhållande eller något annat ärende. 1) Love Spells 2) lösning och botemedel mot all sjukdom 3) Växtbaserade botemedel mot någon sjukdom / sjukdom 4) Äktenskapstavlar 5) Graviditetsförtrollning 6) Breakup Spells 7) Döden 8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor 9) vill tillfredsställa din älskare 10) Lotteri Kontakta den här fantastiska mannen om du har några problem för en hållbar lösning via {drogunduspellcaster@gmail.com}.

 • Kommentar avatar
  Mogge , 1 månad sedanSvara

  Jag såg två perioder av U18. Det såg ju bra ut. Henrik nu en fråga till dig som följer Frölunda. Om du var Sportchef, hur skulle du försöka att vilja bygga laget?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jättesvår, och jätteSTOR fråga. Men en hel del tycker jag besvaras i texten. Förenkla i egen zon, defensivt tryggare, gå med de skickliga backar som finns, lägg pengarna på två snarare än en forward med målskyttekvalité.

 • Kommentar avatar
  Rallyclay, 1 månad sedanSvara

  Underbart, du har ställt upp laget nästa exakt som jag :-) . Min skillnad var att jag lät Olsson och Norlinder fortsätta och satte en NY back med Filip.
  Kvällen fråga, studsar Rögle tillbaka? Jag hoppas det, inte för att jag håller på något lag men vill se sju matcher. / Claes

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Men just det där, jag la INTE ner mycket tid på det med hur laget ska se ut. Verkligen mest ett sätt att ställa upp för att ge en bild. Backsidan vet vi ju inte riktigt hur den kommer se ut, vad Frölunda tar in, så vem med vem ... det ser vi i höst. :) I kväll håller jag stenhårt på Rögle – av samma anledning som du.

   Kommentar avatar
   Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

   Connor är sjuk bra. Dessutom yngre ön de flesta. Det kommer vara en given draftetta vilket år som helst.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Det kan du ge dig på. :)

   Kommentar avatar
   Andreas, 1 månad sedanSvara

   Även jag vill ju se 7 matcher mellan Rögle och Växjö men jag hejar nog ändå på Växjö, jag har väldigt svårt för Rögle, sen känns det lite skumt att man skulle vinna SM guld i första slutspelet man har gått långt i, nej jag både tror och hoppas att Växjö tar det i år.

 • Kommentar avatar
  Hugo, 1 månad sedanSvara

  Vore Bromé rätt för Frölunda, kanske?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Bromé vore rätt för alla SHL-klubbar. :) Men blir han inte kvar i NHL lär han välja KHL eller NLA, så just det här med Bromé tror jag inte folk ska sätta sitt hopp till.

   Kommentar avatar
   Hugo, 1 månad sedanSvara

   Vänder på det: Vore Frölunda rätt för Bromé? Visst att samtliga klubbar gärna ser honom i sina egna färger, men anar att Frölunda är en av de största svenska klubbarna som kan erbjuda bäst möjligheter - om det är den spelartypen man söker? Ska sägas att jag inte har några som helst sympatier för Frölunda, så någon förhoppning finns inte hos mig. Tycker om att spekulera sillyn generellt, och gillar din blogg! :)

   Kommentar avatar
   Stora Norrland , 1 månad sedanSvara

   Hugo: helt rätt på alla punkter. Bästa hockey bloggen i Sverige, och har så varit i flera år nu, om man gillar sporten hockey dvs. Sedan är ju grunden västra Frölunda indians en anrik klubb med en glänsande historik, helt naturligt, även om jag,personligen , har mitt hjärta i Skellefteå AIK. Men sporten ishockey är min grej. Och jag sätter en slant på Timrå IK i kvalet. Det andra laget..........

 • Kommentar avatar
  Nolte, 1 månad sedanSvara

  Satt och funderade på detta här om dagen faktiskt, och kom inte riktigt till samma slutsats som dig. Jag kom fram till att jag också ville sätta Joel med Lasu/MRO och att den enbart kommer vara destruktiv. Att juniorkedjan har potential, men troligen inte kommer vara så framträdande redan nästa säsong. Så allt hänger på att Spacek eller en annan ny spelare kan skapa kemi mellan Purre/Sundström, en kemi jag inte sett på 2 säsonger. Och att den nya spetsen eller Spacek som kan gå in med Mursak/Friberg verkligen komplettera och klickar så att hela kedjan lyfter. Så jag landade i att om man träffar full pott på Spacek/mr.x så kan man få 2 hyfsat offensiva enheter, ingen toppkedja i ligan. Träffar man fel, ja då är det troligen precis lika impotent som den här säsongen. Och med en sämre start än säsongen som va.....

  • Kommentar avatar
   Johan , 1 månad sedanSvara

   Får hoppas på ett par rejäla förstärkningar under sommaren om det ska bli verklighet för kan omöjligt se att den nuvarande truppen skulle vara bättre än laget som blev förnedrade mot Rögle!
   Bara det faktum att man redan tappat 3 högst bärande spelare i Sellgren (en av de spelskickliga, offensiva "toppbackarna")
   Sigalet som skulle stå för rutin, stabilitet bakåt och vis mån av fysiskt spel samt Hjalle som skulle vara ledande i offensiven men även en ledande spelare i övrigt.
   Vet inte mycket om Spacek men känns som att det kan bli lika mycket bra som flopp...
   Källgren verkar stabil i Växjö men med ett försvar som ibland är helt obefintligt och kan släppa mängder med onödiga lägen.... ????????

    Kommentar avatar
    Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

    Ta det lugnt. Källgren täcker målet. Blor det utlandet i år så blor det nästa år. Han ör stor och lugn. Två bra egenskaper. Måste bli bättre på spelet med puck och speler runt kassen.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Johan: Sigalet är givetvis inget tapp, inte heller Hjalmarsson som vinge, och hur mkt tycker du Frölunda fick ut av Sellgren? Igen, springande punkten är hur Frölunda gör för att få ut mer av sina spelare. Spelartappen är inga tapp, om du förstår.

  • Kommentar avatar
   Mogge , 1 månad sedanSvara

   Jag tror på Murcak och Sundström blir klart bättre. Sundröm var på G innan Covid, sedan var han mindre bra.

   • Kommentar avatar
    Mr X, 1 månad sedanSvara

    Fem kedjor? Jo, jag vet att du lagt fram alla tillgängliga i truppen och även om man vill ha en bred trupp, så blir det ju även en del frågetecken över hur man skall hantera situationen. Frågan är det är optimalt med så pass många.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Med 15 forwards, om det blir så, lär ju t.ex Torgersson lånas ut efter tag om han inte tokimponerar. Men glöm inte att Henriksson är på Rangers camp ett tag.

   • Kommentar avatar
    Frippe, 1 månad sedanSvara

    Mustonen måste väl ändå köpas ut....

     Kommentar avatar
     Nolte, 1 månad sedanSvara

     Nu är jag fullt medveten om Mustonens sviter efter Corona och att han inte kunnat göra sig rättvis. Men han visade inte upp något innan det heller som gör att jag tycker han ska in på 12 forwards nästa säsong. Och att du ha en extra spelare som tjänar över 100K i månaden, helt ohållbart. Betala en junior 20K istället och lägg 80K extra på något åt 1:a/2:a-kedjan. Kommer aldrig förstå den förlängningen....

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Innan vi vet om Joel ens håller för elithockey känner jag att frågan är svår att diskutera.

   • Kommentar avatar
    Per, 1 månad sedanSvara

    Håller inte med om att Frölunda ska dra ner på svårighetsgraden i spelet. Är det något lag som spelar mer simpelt och förutsägbart än Frölunda? Man behöver verkligen ett offensivt spel utöver att dumpa och jaga. Man måste hitta ett spel så att man kommer in i offensiv zon med fart och pucken under kontroll.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Titta på (t.ex) Rögle, Per. Spelar mkt, mkt enklare, mer vuxet än Frölunda - det skapar en trygghet, en säkerhet, som gör att man kan utveckla det offensiva spelet.

     Kommentar avatar
     Per, 1 månad sedanSvara

     Har inte sett så mycket i slutspelet men det lilla jag sett tyder inte på att de andra spelar ett enklare spel, enligt mig. De har ett BÄTTRE spel, inte enklare.

     Kommentar avatar
     Manne, 1 månad sedanSvara

     Bättre lag också, skickligare. Har du hög kompetens/skicklighet i laget så kan du spela därefter. Dumpa och jaga, det klarar alla lag av om det är så. Vi behöver få en trygghet i spelet, där måste man börja.

     Kommentar avatar
     Per, 1 månad sedanSvara

     Ja, jag tror det är nyckeln till en framgångsrik säsong. Vi måste hitta ett spel över hela banan, i bp och pp, med reservplan om spelet låser sig. Det går inte att fortsätta jobba jobba jobba, Hjalle var verkligen rätt ute här tycker jag. Dock är det inte tillräckligt med att sätta ett spel. Vi måste ha in skills i laget. Ett par målskyttar, en spelfördelare, ett par stora backar och en pp-back. Med tanke på det spel som tillåts av backarna insetts slutspel MÅSTE vi ha en stora grisar på backen. Att ha fyra spelande backar, 5,6,16 och ny är helt fel. Vi kommer att bli uppkäkade i nästa slutspel med så många klena backar. Finallagens backuppsättningar talar sitt tydliga språk.

   • Kommentar avatar
    Marlowe, 1 månad sedanSvara

    Spacek och Sundström i samma kedja? Dessutom med Patrik C... Jag kan se en massa snyggt lir där, men målen, vem gör dem? Det enda utrymmet för målgörare jag ser är NY i din förstaline och det vet vi inte vem det blir. På pappereret ett OK lag, men jag tror att fler målgörare måste in, vilket inte verkar troligt. Så RR får köra skotträning och pumpa självförtroende i laget. Vi får hålla tummarna. Är jag optimistisk? Nja... Men underverk sker ibland! :)

    • Kommentar avatar
     RBK, 1 månad sedanSvara

     Frölundas forwardssida ser redan nu väldigt stark ut på papper. Med Källgren/Rubin har man ett stadigt målvaktspar. Jag kan dock tycka att backsidan just nu är den svagaste länken på papper. Men det ska väl in 1-2 förstärkningar där? Men totalt ett starkt lag som med vissa mindre justeringar kommer vara med och slåss om det!

      Kommentar avatar
      Manne, 1 månad sedanSvara

      Ja, backsidan är svag. Behövs två stycken med ordentlig spets, där en av de ska kunna styra ett PP och vara en ledande back. Vi har ingen ledande back just nu.

    • Kommentar avatar
     Glenn Glennsson, 1 månad sedanSvara

     Får vi kanske in Anton Wedin på ”ny”?

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Nej, nej. KHL.

      Kommentar avatar
      RBK, 1 månad sedanSvara

      Wedin är riktigt bra! Misstänker att även Timrå rycker där om de går upp men hörde att han va på väg till KHL?

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Precis. KHL.

    • Kommentar avatar
     Keno, 1 månad sedanSvara

     Va tror du om en återkomst för Lennström?

      Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Hade förstås varit bingo om han redan velat ge upp NHL-drömmen. Om detta har jag ingen aning.

    • Kommentar avatar
     Keno, 1 månad sedanSvara

     Va tror du om en återkomst för Lennström?

     • Kommentar avatar
      Allen , 1 månad sedanSvara

      Ska man vara ärlig så har Frölundas spel havererat när Lennström förra året var borta pågrund av skada och i år när han lämnade för NHL. Ingen annan som också tänkt på det?:)

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       En så pass bra back saknas. Tveklöst. En så pass bra back kommer också alltid att få bättre erbj.

       Kommentar avatar
       Mattias, 1 månad sedanSvara

       Men det går att få in bra backar i SHL. Se på Färjestad som behåller Virtanen och får in Wikstrand. Wow.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

       Oh, ja. Visst går det. Ibland kommer spelare hem. Som Wikstrand.

       Kommentar avatar
       Viktor, 1 månad sedanSvara

       Skulle inte säga att Wikstrand inger mycket wow känsla. Stabil absolut men bara gått utför sedan Mora/Frölunda tiden då han klassades som stortalang.

     • Kommentar avatar
      Göran A, 1 månad sedanSvara

      I princip samma lag som ifjol. Borgar inte för någon framgång precis.
      Tipset är Frölunda blir återigen ett mittenlag som får slåss på undre halvan av tabellen.

      • Kommentar avatar
       Mattias, 1 månad sedanSvara

       Jag tycker tyvärr inte det här laget är bättre än ett mittenlag - känns sannolikt med play in igen.
       Många spelare som rimligen är i utförsbacken, har sin topp bakom sig: Mursak (minns att han var direkt svag under två år i Schweiz innan han kom till Frölunda), Patrik C, Joel, Lasu, Jens Olsson, Ekbom, Grönlund.
       Nye Spacek känns som en chansning. Kan bli riktigt bra. Men finns inga garantier. Gjorde ok med poäng - inte mer - i svaga finska och tjeckiska ligan.
       Juniorkedjan? Kan bli en stor tillgång om Elmer och Niederbach tar stora kliv. Men där finns ju frågetecken, tar de kliven?
       Backsidan känns medelmåttig. Kan bli bra om Johansson-Norlinder tar rejäla steg. Skulle verkligen behövas en Christian Folin-typ snarare än en spelskicklig back.
       Grönlund, Ekbom, Olsson = ordinära SHL-backar, inte mer.
       Lyssnade till utmärkta Lakerspodden igår. De talade sig varma om Erik Josefsson-kedjan som stängt ner Abols kedja i semin och nu Rögles förstakedja. Närmast totalt. Tror rollerna i Frölund behöver tydliggöras och att Lasukedjan får en sådan roll.
       Kanske är negativ men ser inte att vi är topp 6 sett till spelarmaterialet. Att vi varit svaga två år i rad beror inte bara på spelsystem.
       Som det ser ut nu rankar jag lag som Rögle, Färjestad, Luleå, Leksand, Örebro, Växjö och Skellefteå som starkare även nästa säsong.
       Rögle, Leksand och Växjö tappar en del spets men de kommer garanterat värva in bra ersättare.

        Kommentar avatar
        Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

        Hade jag varit Frölunda hade jag kollat på Lundberg istället för Burström. Stark, stabil back som alltid gör jobbet i egen zon.

        Kommentar avatar
        Manne, 1 månad sedanSvara

        Vi behöver en rejäl offensiv back, inte en defensiv.

        Kommentar avatar
        Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

        Först behöver Frölunda en stabil defensiv. Sedan kan de krydda med offensiv back.

        Kommentar avatar
        Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

        Olsson och Grönlund borde nog tacka för sig egentligen.

        Kommentar avatar
        Manne, 1 månad sedanSvara

        Återigen. Vi behöver en offensiv back, som kan styra ett PP.

        Kommentar avatar
        Micke L, 1 månad sedanSvara

        Olsson har ju vart en av dom stabilaste backarna i år? Stundtals sett riktigt riktigt bra ut

      • Kommentar avatar
       RBK, 1 månad sedanSvara

       Du åtgår man ju från att spelarna inte är bra nog. Kolla på truppen igen. Det handlar ju om att få ut mer av dessa spelare genom att justera lite hur man spelar och därmed får ut mer? Det är definitivt inte ett lag för undre halvan på papperet.

        Kommentar avatar
        Mattias, 1 månad sedanSvara

        Utgår från vad de presterat under de senaste två åren och att spelare sällan blir bättre när de är en bit över 30. Men: det kan bli bättre om de unga får en explosionsartad utveckling. Jag skulle säga att det är ett måste för att vi ska bli topp 6.

        Kommentar avatar
        ??, 1 månad sedanSvara

        Har mer att göra vilken roll man får (och accepterar).

        Kommentar avatar
        ??, 1 månad sedanSvara

        (och accepterar sin roll i laget)

        Kommentar avatar
        RBK, 1 månad sedanSvara

        Mitt svar var ämnat till Göran A. Men stämmer även in på det du skriver. Kanske kan hålla med om att det blir lite hög medelålder om vi ska åldersdiskriminera. Sen är det nog samma i alla lag gällande de yngre/lite billiga spelarna. Får man utveckling på dom är mycket vunnet men det är inte unikt för Frölunda.

      • Kommentar avatar
       Håkan, 1 månad sedanSvara

       Börja med det materialet som är tänkt ,spela fram till jul med det , komplettera sedan med det som saknas , se på Hv och Brynäs värvade stort , men fick ingen
       Framgång sedan var det tomt i kassan .Men det hoppas jag att Sjöström och co
       Redan är inne på

        Kommentar avatar
        ??, 1 månad sedanSvara

        Håkan: Håller med dig i resonemanget, som man gjorde 18/19 och vann man SM.

      • Kommentar avatar
       Marlowe, 1 månad sedanSvara

       Förra säsongen var första gången under RR som jag inte såg laget som ett topplag på papperet, inför säsongen. Det känns ännu mer osäkert i år, det ska till att de två som väntas in är riktigt starka förstärkningar, om vi ska nå topp 6. Hoppet är att förändringar i spelsystemet ger självförtroendet och spelglädjen åter. Tolkar jag Hjalmarsson rätt var våren i år närmast ångest.

       • Kommentar avatar
        Johan Spiik , 1 månad sedanSvara

        Detta laget Frölunda har idag är i nivå med de tidigare två säsongernas trupper. Så en 7-10 plats är väl rimligt, om Frölunda presterar bra.

        • Kommentar avatar
         Fredrik K, 1 månad sedanSvara

         Tycker du har både rätt och fel, laget är på pappret inget bottenlag men enligt mig inte ett lag som är givet i toppen.
         Det jag saknar (förutom en ev målskytt som skall in) är offensiv spets bland forwards.
         Sundström som är en spelare jag verkligen gillar är en bra bit ifrån nivån han hade sejouren innan. Jag tror dock han kommer lyfta nästa år om han får vara skadefri. Han har dock en topplön med shl mått och måste prestera betydligt bättre.
         Mursak som också är en tung lönepost tror jag inte kommer lyfta offensivt, tror tyvärr en del blivit lite ”lurade” av hans produktion efter hans första vända i Frölunda, Mursak är mer än hårt jobbande 2-vägsforward än en offensiv virtuos.
         Detsamma kan sägas om Friberg, Lasu, PC osv, Spacek tror jag inte heller kommer vara med i poängtoppen i SHL, hans poängsnitt sista 3 åren är i paritet med PC och Hjalmarsson i ligor som i mina ögon är svagare än shl (iaf finska och tjeckiska ligan).
         På backsidan tycker jag dock det ser bättre ut. Vi har rutin, potential, defensiv och offensiv spets. Norlinder kan och bör visa mer av sin offensiv och samtidigt jobba bort det ibland lite övermodiga spelet. Filip Johansson överraskade mig med sitt offensiva spel när han gavs mer förtroende. I övrigt en solid backsida där det skall bli kul att se hur Edvinsson utvecklas.
         På målvaktssidan så tycker jag att uppsättningen är medelbra i shl, Rubin är enligt mig ingen toppmålvakt i ligan och hade svårt att ”vinna” målvaktsmatcherna. Detta hör naturligtvis ihop med försvarsspelet men vi vann sällan (om ens någon gång) matcher för att Rubin var avgörande i målet.
         Inte ens med en stabil målskytt tycker jag att det räcker för att tippa Frölunda i topp3 utan skulle nog säga mellan plats 5-9. Om flera spelare träffar rätt och har en bra säsong så finns kapacitet för att utmana högre upp.

         • Kommentar avatar
          Mogge , 1 månad sedanSvara

          Jag slängde i en extra Femhundring till Raka puckar. Vet att många har problem med studier mm. Men vi som kan tycker jag ska bidra.

           Kommentar avatar
           Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

           Fantastiskt! Massivt stort tack för din och andras förståelse för att journalistik kostar.

           Kommentar avatar
           jan, 1 månad sedanSvara

           Henrik! Kan vi inte på något sätt få en hint om hur du ligger till med Raka Puckar? Med det menar jag då om det går ihop för dig? Om du ser att du kan/orkar driva det fabulöst viktiga och bra jobbet du gör. Jag och i princip alla uppskattar stort det du ger oss. Så en hint. Är läget rött, gult eller grönt för att göra en liknelse med trafikljus.

         • Kommentar avatar
          Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

          Det är möjligt att min poäng inte riktigt gick fram, säkert mest mitt fel, inte ert. Låt mig försöka igen:
          Jag ville visa på att SÅ dåligt som en del tror Frölunda blir, så dåligt är verkligen inte själva materialet.
          Är ni med så långt? Bra.
          Det handlar till väldigt stor del om vad man FÅR UT av det, om RR & Co kan anpassa sitt sätt att spela, bygga bättre gruppdynamik, få spelare trygga nog att växa, känna spelglädje, prestera på högre nivå.
          Jag skrev INTE detta för att slå fast något om Frölunda som guldlag eller andra stollerier, jag ville bara visa på att det är verkligen inget dåligt material, men pucken är hos RR och ledningen som nu ska upp till bevis.
          Inse var man är som lag, som klubb, bygg en bättre defensiv, skapa trygghet som bygger framtidstro och utveckling.
          Går detta? Ingen aning. Men det är den viktiga punkten, vill jag hävda.
          Hoppas jag uttryckte mig bättre nu.
          Ha en go dag, alla! Tack för att ni läser och kommenterar.

           Kommentar avatar
           Anna Agdestein, 1 månad sedanSvara

           Glasklart! :)

           Kommentar avatar
           Nolte, 1 månad sedanSvara

           Ändå lite frågande. Laget va på ren svenska uselt från jul och framåt, sen dess har Mattsson, Sigalet, Sellgren, Ehn, Hjalle, Raymond & Alvarez (troligen) försvunnit och vi har lyft upp Torgesson/Edvinsson och värvat Spacek/Källgren. Förstår inte vad som ändrats så att truppen inte alls ser så tokig ut nu?

           Kommentar avatar
           Marlowe, 1 månad sedanSvara

           Laget är inte dåligt, på papperet. Men de spetsspelare som kunde göra det förlösande målet och ge medspelare andrum och hopp saknades under säsongen. Hur laget påverkades utan dem, det beskrev Hjalle tydligt. Jag tror att några sådana spelare måste in, det är vad som behövs för att lyfta kollektivet.

         • Kommentar avatar
          Anton, 1 månad sedanSvara

          Konstig fråga här, men är den där Berdard något för Frölunda? Kan ju skjuta och är utvecklingsbar om något

           Kommentar avatar
           Alfred, 1 månad sedanSvara

           Det är väl klart att varje SHL-klubb tackat ja till kanske världens största talang sedan Connor Mcdavid.

         • Kommentar avatar
          Kålle, 1 månad sedanSvara

          Hej, en väldigt trovärdig fågel viskade i mitt öra att Christian Folin är klar för oss nästa år. Kom ihåg var ni läste det först.

           Kommentar avatar
           Mattias, 1 månad sedanSvara

           Vore fantastiskt roligt. En ledare i försvaret vi saknat. Har varit grym i slutspelet.

           Kommentar avatar
           Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

           Skulle tro att han blickar utomlands. Känns som det var hans förstaval förra året också.

           Kommentar avatar
           Manne, 1 månad sedanSvara

           Du menar till nästa säsong, som startar i September?

           Kommentar avatar
           Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

           70000 i Växjö eller 150000 i frölunda räcker inte långt när schweiz eller khl kommer med bud.

           Kommentar avatar
           Mattias, 1 månad sedanSvara

           Sellgren hade 140 000. Vi borde kunna erbjuda Folin 200´minst.

           Kommentar avatar
           Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

           räcker ändå inte långt mot KHL och NLA. Men vad som skulle kunna locka honom kanske är ett långt kontrakt. 4-5 år. Men tror som sagt han vill utomlands.

           Kommentar avatar
           Per, 1 månad sedanSvara

           Hade Folin frikort på Ica?

           Kommentar avatar
           Mattias, 1 månad sedanSvara

           NLA-klubbarna hugger ju inte på Folins spelartyp. Lite tveksamt även i KHL. Defensiva backar inte lika attraktiva. Han vill säkert tillbaka till Nordamerika men kan bli svårt få kontrakt där.

           Kommentar avatar
           Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

           Du kanske har rätt. Jag bygger det på att stack tidigt, har blivit kvar utomlands länge och verkar gilla det. Att han väntade länge innan det blev Sverige. Det var alltså inte hans förstaval tänker jag.

           Kommentar avatar
           RBK, 1 månad sedanSvara

           Follin är ju dessutom Hanhals bördig så kopplingen finns ju där! Finns väl förvisso inga spelare i Växjö med stark koppling till klubben eller regionen eftersom dom inte precis gjort sig kända som en klubb med egna produkter. Där ligger Frölunda och Rögle långt fram!

           Kommentar avatar
           Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

           Precis, Där är det hockeyn som räknas. Dit går spelare för att utvecklas och för att vinna.

           Kommentar avatar
           Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

           Oavsett var de kommer ifrån och bakgrund.

           Kommentar avatar
           RBK, 1 månad sedanSvara

           Sa inte att det var en dålig verksamhet meriterna talar sitt tydliga språk där. Konstatera bara att man bygger olika. Men det finns en stor fördel i att ha en stark kärna med äkta hjärta för klubben som gått vägen via juniorlagen!

           Kommentar avatar
           Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

           Helt fel. Stark kärna är inte samma sak som du är född eller spelat pojkhockey i staden. Kollar runt i världen. Hur byggs vinnande grupper i idrotts och företagssammanhang. Var du är född kommer långt ner på listan. Vinnande grupper handlar om annat. regional tillhörighet är något som många fans överskattar även om det såklart är roligt med lokal förankring och det får att slå sig för bröstet men när det kommer till kritan så handlar det om att vinna.

           Kommentar avatar
           Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

           enda fördelen är att det kan vara lättare att få hem bra spelare innan de lägger grillerna på hyllan, samt en lite nhlpengar.

           Kommentar avatar
           Kålle , 1 månad sedanSvara

           Folin har ju varit outstanding i slutspelet och har ett oväntat men jäkla fint spelsinne. Jag betraktar källan i detta fall som väldigt trovärdig så jag räknar med att det blir så.

           Kommentar avatar
           Kålle , 1 månad sedanSvara

           Och rätt Manne, nästa säsong menar jag naturligtvis.

           Kommentar avatar
           Floyd , 1 månad sedanSvara

           Hoppas det stämmer! Sen ytterligare en pp-back och några spetsforwards så börjar det arta sig..;)

         • Kommentar avatar
          Jan Håkansson , 1 månad sedanSvara

          Detta laget är på tok för klent. Måste in med mist 2 bra tyngre backar och Nässen och Henriksson håller bara inte måttet så där behövs också in med tyngd. Pinsamt att tror att detta laget skulle räcka till top 6 till att börja med. ??

          • Kommentar avatar
           November , 1 månad sedanSvara

           Anze Kopitar gjorde nyligen sin 1000 poäng i NHL och blev därmed första sloven att nå denna milstolpe
           Näst bäste sloven är allas våran egen Jan Mursak på gedigna 4 poäng

            Kommentar avatar
            Pupule, 1 månad sedanSvara

            Inte riktigt den bästa jämförelsen kanske....

          • Kommentar avatar
           Conta , 1 månad sedanSvara

           Baksidan imponerar inte, Norrlinder och Eliot dräller för mycket med puck.
           Det gav många baklänges mål under säsongen. Eliot ingen ledande back.

            Kommentar avatar
            Manne, 1 månad sedanSvara

            Ja, både Norlinder och Elliott behöver lyfta. Många behöver lyfta. Behövs en ledare på backsidan.

            Kommentar avatar
            Molly, 1 månad sedanSvara

            Folin personlig favorit i Växjö . Skulle passa bra släng upp vad som behövs.

            Kommentar avatar
            Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

            En fråga? är det inte hitta en billig spelare som kan växa än Folin som det kommer bli budkrig om?

            Kommentar avatar
            Manne, 1 månad sedanSvara

            Folin är ingen back som ska styra ett PP.

            Kommentar avatar
            Mattias, 1 månad sedanSvara

            Norlinder bör kunna styra pp nästa säsong.

          • Kommentar avatar
           Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

           Rögle med full trupp kan ju spela ut målvaktskortet. At byta målvakt kan ibland förändra dynamiken. Om inte Rögle får kraftig utdelning först 20 med inledande forcering med mer 2-0 tror jag Växjö kan jobba sig in i matchen och bryta ner Rögle som visat tecken på svaghet över 60 min.

           • Kommentar avatar
            Maxad, 1 månad sedanSvara

            Spelar ju ingen roll vilka som står på pappret om dom inte kan göra det väsentligaste...dvs....MÅL!

            • Kommentar avatar
             E23, 1 månad sedanSvara

             Man måste ha ett bra spelsystem OCH bra spelare utifrån spelsystemet. Med tanke på att spelarna, i jämförelse med andra lag, inte imponerar måste spelsystemet vara en revolution.
             Ja, det är bara maj, allt kan hända, men den "totala översynen" känns alltmer att bara bli "vi justerar lite i spelsystem". Det är inte en "total översyn".
             Men, sjöström och RR är kloka, så jag väljer fortfarande att tro att det kommer bli spelaromsättning så småningom.

              Kommentar avatar
              Marlowe, 1 månad sedanSvara

              Ja, E23, det hoppas jag med, för jag kan inte se hur äldre allroundspelare helt plötsligt ska bli snipers och att lägga alla förhoppningar på juniorerna, kan bli för tufft för dem. Sjöström har sagt att det bara blir en back och en forward till, men Hjalle sa ju att RR och Sjöström är kloka, så vi får väl hoppas. En spelande pp-back, en tuff defensiv back och två målgörare, står på min önskelista. Kanske till jul? :)

            • Kommentar avatar
             HL, 1 månad sedanSvara

             Sant, inget dåligt lag, men inte heller tillräckligt bra för att konkurrera om sm-guldet. För många brunkare och överbetalda underpresterare.

             • Kommentar avatar
              Jan Westerberg , 1 månad sedanSvara

              Tycker att Frölunda borde knyta upp Andreas Borgman. Tuff tvåvägsback som säkert kan ”käka istid” som det så populärt heter.

              • Kommentar avatar
               David, 1 månad sedanSvara

               Alldeles för många trubbiga spelare i truppen, behöver byta ut 3 FW å in med offensiv skill.

               • Kommentar avatar
                David, 1 månad sedanSvara

                Alldeles för många trubbiga spelare i truppen, behöver byta ut 3 FW å in med offensiv skill.

                 Kommentar avatar
                 Manne, 1 månad sedanSvara

                 Huvudet på spiken.

               • Kommentar avatar
                E23, 1 månad sedanSvara

                Lustigt att de man bara säger att det krävs "offensiv spets" när backarna är minst lika undermåliga. När jag ser på backlinjen ser jag bara en habil jämngrå massa utan toppar. Okej, inte mer. Definitivt inte en backlinje bland översta halvan av SHL idag.

                 Kommentar avatar
                 Pupule, 1 månad sedanSvara

                 Enig. Backsidan är direkt svag. Undermålig scouting? Man undrar ju när man värvade Elliott som stjärnback. Finns väl sparkapital i Johansson och Norlinder, men det känns väl som att de skulle behöva lite bättre backar bredvid sig för att blomstra. Ekbom och Grönlund duger inte i den rollen.

                 Kommentar avatar
                 Pupule, 1 månad sedanSvara

                 Skulle behöva krydda med en riktigt spelskicklig back, med bra spelförståelse och skott, samt en tuff, småelak jävel med en släpper ingen jävel över bron-attityd. När det kommer till fysiskt spel så såg vårat lag ut som en blöt hund, något av det mjukaste och mesigaste jag sett.

                 Kommentar avatar
                 Manne, 1 månad sedanSvara

                 Sedan förlängde man med Grönlund, två år. Märkligt värre. Visst billig, men kan ha en junior där istället.

                 Kommentar avatar
                 Mattias, 1 månad sedanSvara

                 Vi har två sportchefer (Sjöström och Liljander) men sätter också frågetecken för scoutingen. Vi tappade Genoway och tog in Stollery. Otroligt. Vi är också sämst på att fynda i allsvenskan.

                 Kommentar avatar
                 Manne, 1 månad sedanSvara

                 Jajamen! En spelare som man skulle hugga på ifrån Hockeyallsvenskan är Franzén. Dock tillhör han Oskarshamn, men man kan alltid höra sig för. Det kanske de gjort.

               • Kommentar avatar
                Mackan , 1 månad sedanSvara

                Pappers hockey

                • Kommentar avatar
                 Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

                 Rögle har ett riktigt bra lag. Alla är med. Klar fördel för Rögle idag med hemmaplan

                 • Kommentar avatar
                  Julius, 1 månad sedanSvara

                  Skulle snarare säga att laget är direkt svagt.
                  Norlinder, Ekbom,Elliott,Grönlund. Lasu,Rosse,Joel,Musteno, Nässen, Torgesson alla dessa är högst medelmåttiga spelare som jag inte tror har så mycket mer. Att säga att truppen är stark är löjligt max plats 7-10 oavsett spelsätt så är även en sminkad gris en gris

                  • Kommentar avatar
                   Håkan G , 1 månad sedanSvara

                   Hur kan man tycka att det här laget inte är dåligt när det uppenbarligen är sämre än förra säsongen? Inte nog med att laget är för svagt, det verkar dessutom vara dålig sammanhållning? Jag vet inte mellan vilka det skaver men med stor sannolikhet försvinner det inte över natt. 1-2 forwards kommer inte göra detta Frölunda till ett topplag. Som bäst är vi ett mittenlag och det finns stor risk att vi blir indragna i nedflyttningsdramatik. Jag har fortfarande inte sett någon analys från Frölunda värt namnet.

                    Kommentar avatar
                    Pupule, 1 månad sedanSvara

                    Delar de tankarna, Håkan. Verkar inte som om man spelar för varandra. Ingen passion.

                    Kommentar avatar
                    Manne, 1 månad sedanSvara

                    Det kommer ta tid att bli ett topplag igen, samt för att kunna vara med och utmana om ett guld. Det är för många spelare under kontrakt för att man ska kunna göra några större förändringar på spelarsidan, eftersom man inte bryter några kontrakt. Som enda lag i hela hockeyvärlden, typ... Men det är fortsatt Coronatider och det ska man ha i åtanke också, dock finns det pengar att ta av.

                    Kommentar avatar
                    Pupule, 1 månad sedanSvara

                    Lär nog ta ett tag tills man fått byta ut större delar av laget. Känns som vi har/hade en värdelös sammanhållning. Man rasar inte ihop så fullständigt som lag om det inte skaver någonstans.

                    Kommentar avatar
                    Manne, 1 månad sedanSvara

                    Nej. Någon enstaka gång, fine. Men när det sker gång på gång med rejäla käftsmällar, då är det något som inte stämmer.

                    Kommentar avatar
                    Conta, 1 månad sedanSvara

                    Tror fan att det gnisslar i truppen när Rönnberg kör namncoachning. Samma spelare i powerplay match efter match, hur uselt det än är. Juniorer går stå åt sidan, de etablerade spelarna har Rönnberg övertro på

                  • Kommentar avatar
                   Smurf, 1 månad sedanSvara

                   såg två 40 minuter av Kanada Sverige. tyckte Sverige stod upp bra tills de ramla in lite mål. jag slog över till boxningsmatchen mellan NYR och Washington. tråkigt att Tom Wilson utgick i slutet av första. undra om de verkligen var en skada?

                   • Kommentar avatar
                    Daniel B, 1 månad sedanSvara

                    Rögle har många ”restauranggäster”..

                     Kommentar avatar
                     Stora Norrland, 1 månad sedanSvara

                     Daniel B: så är det. Tycker föreningen Rögle BK borde ha skämskudden för det. Corona borde man ha betydligt större respekt för än så. Ishockey Laget har min respekt, men snålvattnet har tydligen droppat i klubbansvariga i styrelse rummet.

                     Kommentar avatar
                     Daniel B, 1 månad sedanSvara

                     Håller med. Men nu har klacken bakom mål lämnat men på långsidan i glasbåsen sitter det fortfarande folk... Sjukt!!

                   • Kommentar avatar
                    Bosse, 1 månad sedanSvara

                    Tror Frölunda kommer överraska oss positivt nästa säsong. Finns mycket potential att få ut i flera av spelarna. Till hösten faller pusselbitarna på plats.....med publik tillbaka i Scandinavium

                    • Kommentar avatar
                     Crille, 1 månad sedanSvara

                     Vi är i början av en ombyggnation och Lundqvist eran är tyvärr över. Men man måste skynda långsamt. Börjar man köpa ut kontrakt och satsa på dyra så kallade spets spelare utan en långsiktig tanke bakom så är vi snart i samma sits som HV71. Vi får acceptera att inte utmana om SM guld just nu, för att bygga nytt och starkt med en ny stomme spelare fostrade i dom egna leden, kryddat med stjärnglans sen så har vi snart ett par SM guld till. Försöker vi ta genvägar så riskerar vi ekonomi och det kan bli otroligt kostsamt på sikt. Så ha tålamod Frölunda kommer vara på toppen igen, men det får ta den tid det tar. <3 P.s Det är en minusaffär att gå långt i slutspelet under pandemi tider, skulle inte förvåna mig om framförallt Rögle får betala ett allt för dyrt pris för den här finalplatsen längre fram i tiden.

                      Kommentar avatar
                      Stora Norrland, 1 månad sedanSvara

                      Crille: kloka tankar. Frölunda är en anrik storklubb som kommer att möts AIK ifrån Skellefteå i SM final om , ska vi säga 2- 3 år. Det ser vi verkligen fram emot. Då är bägge lagen som nu är under uppbyggnad ,förmodligen redo.

                      Kommentar avatar
                      Benji, 1 månad sedanSvara

                      Håller med dig i mycket! Samtidigt en viktig balans att ha ett attraktivt lag som drar folk till Scandinavium och det gör inte detra låg! Sedan självklart kan man inte vinna varje år men jag tycker Sjöström skrev för långa kontrakt med spelare som skall slussas ut!

                    • Kommentar avatar
                     Bosse, 1 månad sedanSvara

                     Oj, vilka bjudningar från Växjö.

                     • Kommentar avatar
                      Mackan , 1 månad sedanSvara

                      Rögle leder med 2-0

                      • Kommentar avatar
                       Janne6 , 1 månad sedanSvara

                       Sothöna? Hallå? Sothöna? Hallå?

                        Kommentar avatar
                        Manne, 1 månad sedanSvara

                        Han vet att han var ute och cyklade rejält med sina inlägg om att Frölunda är ett cuplag deluxe. Att flera spelare växer ordentligt och börjar producera när det roliga börjar, slutspelet. Att det skulle bli så roligt att höra Kappvändarnas HC efter att vi slagit ut Rögle i kvartsfinalen osv... Han kom alltid tillbaka hit, men nu är han som bortblåst. Undrar varför, hmm...

                        Kommentar avatar
                        Janne6 , 1 månad sedanSvara

                        Inte lätt att vara kaxig med brallorna nere. Hade varit kul att höra hans analys. Eller inte.

                        Kommentar avatar
                        Pupule, 1 månad sedanSvara

                        Han var så fel ute att brallorna kommer inte hålla sig uppe ens med bälte, hängslen och silvertejp.

                        Kommentar avatar
                        Marlowe , 1 månad sedanSvara

                        Hönan blev portad av HL, efter ett antal trista inlägg och många varningar.

                      • Kommentar avatar
                       Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

                       Säsongens slarvigaste period. Tur att den är slut.

                       • Kommentar avatar
                        Mattias, 1 månad sedanSvara

                        Färjestad verkar få hem även Linus Johansson och kanske Joakim Nygårds.
                        Blir ju ett Real Färjestad.
                        Men lite veka killar, verkar inte riktigt palla Ryssland, Nordamerika eller ens Schweiz. Ala vill hem till sega Karlstad efter nåt år. Säger väl också något.

                         Kommentar avatar
                         VF, 1 månad sedanSvara

                         Färjestad kommer inte lyckas ändå, de har alltid bra spelare på pappret. Men något är fel i föreningen...

                         Kommentar avatar
                         Manne, 1 månad sedanSvara

                         Linus Johansson är riktigt bra. Allround. Nygård har speed och kan åka ifrån vem som helst. Kan göra bra med poäng. Färjestad har haft väldigt bra lag på papperet tidigare, men misslyckats så ingenting är givet.

                         Kommentar avatar
                         R@Y, 1 månad sedanSvara

                         Det är spelarna frå Färjestad kända för. Veka utanför Sveriges gränser. Lex Dicken/NHL

                         Kommentar avatar
                         Kalle, 1 månad sedanSvara

                         Allmänt många som verkar vara för veka för att kämpa sig till en plats i NHL/KHL just nu. Skellefteå har väl fått hem 4-5 spelare, Luleå en överhajpad målvakt, Färjestad kommer bli fullproppat med misslyckade utomlandsproffs, Sen har väl några fler fått "hem" spelare! Endast dom med Frölunda bakgrund som inte kommer hem känns det lite som! Kan det vara för ingen vill spela "dumpa åka hockey"?

                         Kommentar avatar
                         Allen, 1 månad sedanSvara

                         Eller för att spelarna som lämnat Frölunda klarar sig och levererar bra i dom andra ligorna. Tyvärr för oss Frölunda fans...

                       • Kommentar avatar
                        Daniel B, 1 månad sedanSvara

                        Varför är det fortfarande folk kvar i arenan? Jaha, dom har gjort om en del av arenan till en Ica.. Öppet till 23.

                         Kommentar avatar
                         Manne, 1 månad sedanSvara

                         Haha. Loger...

                       • Kommentar avatar
                        Bosse, 1 månad sedanSvara

                        Skulle stått 1-1 nu om inte Rögle gett bort två mål i period 1

                         Kommentar avatar
                         Bosse, 1 månad sedanSvara

                         Växjö såklart :)

                       • Kommentar avatar
                        Alfred, 1 månad sedanSvara

                        Skulle gärna vilja sa två offensiva forwards till. Då skulle man nog behöva bryta med Mustonen om det skall bli aktuellt. Vi får se vad som sker. Tar hellre in en backgeneral typ Folin för att sedan krydda om man ser att det behövs mer runt februari.

                        • Kommentar avatar
                         Bosse, 1 månad sedanSvara

                         Oj, en bjudning till.....men Rögle hugger som kobror på alla gratischanser

                         • Kommentar avatar
                          Anders, 1 månad sedanSvara

                          Får inte Simon Edvinsson en plats i laget blir jag riktigt besviken, han har allt men behöver spela in sig.

                           Kommentar avatar
                           ??, 1 månad sedanSvara

                           Jag tror du kan vara lugn.

                         • Kommentar avatar
                          Richard , 1 månad sedanSvara

                          Är inte lika säker på att vi får ett bra lag. Allt har ett bäst före datum, och vi har många som sett sina bästa år.
                          Tror vi måste vara obekväma med några spelare, som vi inte ser förbättring i. Tänker på Ekbom, Olsson (bra säsong, men nästa?, Mustonen, Grönlund, Nänsén (utlåning ett år, beslut kan tas sent pga hans ålder).
                          Lundqvist kan även bli ett frågetecken. Men det är Mr. Frölunda som måste bestämma själv när det är slut.
                          Carlsson, Mursak är ff i bra slag. De är väl ca 33-34år tror jag.
                          På något sätt bör vi släppa fram Söderblom, Niederbach, Torgersson, Dower, Persson kanske också och få dem att växa annars går det inte att få ett bra lag.
                          Vi måste ha fler spelare som har sina bästa år framför sig eller är i zenit av sin karriär likt Friberg eller de som kan lyfta nästa år (Sundström, Lasu, Mursak).
                          Mest att göra på backsidan om ni frågar mig. Visst måste vi ha spets
                          Målvaktssidan ok om Källgren ansluter.
                          VI har hållt laget ganska intakt senaste två år vilket gjort att vi startat bra men när de andra laget satt sig har Frölunda dalat...

                          • Kommentar avatar
                           Gustav, 1 månad sedanSvara

                           Roger har alltid varit förtjust i Niclas Burström. När vi hade våra duster med Skellefteå var det spelaren i SAIK som han helst ville ha till Frölunda. Ett annat namn som jag funderat på är Christian Djoos. Lär väl kanske inte få nytt NHL-kontrakt och Roger hade Djoos i JVM 2013. Eller så blir det KHL/Schweiz för honom.

                           • Kommentar avatar
                            robert ström, 1 månad sedanSvara

                            Vi behöver en back som kan skjuta och träffa mål..enklare spel från backar och dom behöver en grundlig genomgång vad en backs huvuduppgift är...vi behöver forwards med split vision...spelare som vågar skjuta och träffa mål...sedan undrar man om dom verkligen har någon som kan pp i laget..samma passningar runt runt och sedan ett skott i fel läge...det räcker ibland bara med några få spelare som har DET så kan det lyfta laget enormt..vi får dom enkla målen och vi lär oss spela rätt i defensiven och jämnare målvaktsspel så är vi toppen..

                            • Kommentar avatar
                             Errra, 1 månad sedanSvara

                             Elmer Söderblom – Karl Henriksson – Theodor Niederbach
                             Jag får lite 2003-vibbar på den, bästa ungdomskedjan sedan Tolsa-Joel-Kahnberg

                              Kommentar avatar
                              Gustav, 1 månad sedanSvara

                              Gör de ens 20 poäng tillsammans?

                              Kommentar avatar
                              Nolte, 1 månad sedanSvara

                              Är nog mer inne på Gustavs linje här.

                              Kommentar avatar
                              Gustav, 1 månad sedanSvara

                              Verkligen! Svag och oprövad tredjekedja. Sätt Purre (inte tillräckligt bra för en andrakedja) som center mellan Niederbach och Söderblom, och värva in ytterligare spets till andrakedjan.

                            • Kommentar avatar
                             Henke, 1 månad sedanSvara

                             Pär Lindholm sitter inte på så dyrt kontrakt, Pudas dyrare.
                             Skellefteås problem är lilla stads problemet mindre pengar mycket tack vare pandemin.
                             Skellefteå ska ha en in en bra forward till efter att Melker förlänger och det verkar som han gör det. Skellefteås lycka bra juniorer i Salomonsson,Robertsson och Forsfjäll.
                             Burström& Lundberg kikar på utlandet ,så Frölunda får skynda på i så fall....
                             Dock ej billiga.
                             Sorry blev mycket Skellefteå,ord om Frölunda jo ser oki ut på papperet.
                             Men....
                             Upp till bevis
                             Sundtröm,Lasu i första hand
                             Lite för mycket brunkare kanske?
                             3 kedjan med ungdomarna
                             Plus ungdomsbackarna Edvinsson, härlig lirare och Johansson&Norlinder är de som är mest intressanta i mina ögon.
                             Trevlig helg!

                             • Kommentar avatar
                              Henke, 1 månad sedanSvara

                              Pär Lindholm sitter inte på så dyrt kontrakt, Pudas dyrare.
                              Skellefteås problem är lilla stads problemet mindre pengar mycket tack vare pandemin.
                              Skellefteå ska ha en in en bra forward till efter att Melker förlänger och det verkar som han gör det. Skellefteås lycka bra juniorer i Salomonsson,Robertsson och Forsfjäll.
                              Burström& Lundberg kikar på utlandet ,så Frölunda får skynda på i så fall....
                              Dock ej billiga.
                              Sorry blev mycket Skellefteå,ord om Frölunda jo ser oki ut på papperet.
                              Men....
                              Upp till bevis
                              Sundtröm,Lasu i första hand
                              Lite för mycket brunkare kanske?
                              3 kedjan med ungdomarna
                              Plus ungdomsbackarna Edvinsson, härlig lirare och Johansson&Norlinder är de som är mest intressanta i mina ögon.
                              Trevlig helg!

                              • Kommentar avatar
                               Henke , 1 månad sedanSvara

                               Fråga om en ungdom spelare om det är ok?
                               Edvin Ahlstrand var med Göteborgs Tv puck lag senast någon som har lite mer info om honom?Han ska gå vårat hockeygymnasium här uppe.
                               Sebastian Kjelle'n -04a liten spelare till växten men målfarlig ifrån era trakter han gör det bra hoppas det fortsätter..

                               • Kommentar avatar
                                Henke , 1 månad sedanSvara

                                Fråga om en ungdom spelare om det är ok?
                                Edvin Ahlstrand var med Göteborgs Tv puck lag senast någon som har lite mer info om honom?Han ska gå vårat hockeygymnasium här uppe.
                                Sebastian Kjelle'n -04a liten spelare till växten men målfarlig ifrån era trakter han gör det bra hoppas det fortsätter..

                                • Kommentar avatar
                                 Shailen, 1 månad sedanSvara

                                 Letar du efter ett skuldkonsolideringslån, lån utan säkerhet, företagslån, hypotekslån, billån, studielån, personliga lån, riskkapital osv! Jag är en privat långivare, jag ger lån till företag och privatpersoner med låga och rimliga räntor på 2%. E-post till: christywalton355@gmail.com

                                 • Kommentar avatar
                                  Johan, 4 veckor sedanSvara

                                  Tror på det när jag ser det! Den nuvarande laguppställning är inte mycket att hänga i granen....
                                  Tre tänkta "nyckelspelare" i Sellgren, Sigalet och Hjalle är borträknade och behöver ersättas med 3 minst likvärdiga spelare/bättre för att laget ens ska se starkare ut än den förgående upplagen som var ett direkt fiasko!
                                  I nuläget ska Frölunda vara glada om de ens slår sig in på play in plats..


                                  Lämna en kommentar