Morning Mailbag #35 – brist på delaktighet?


► Kära läsare, det är måndag, och inte ska vi väl svika en tradition?
► Vi snackar hockey i dag. Vi gör det i ännu en Morning Mailbag. Välkomna.

Rakapuckar.com bild

JOURNALISTIK KOSTAR. Regelbundna läsare behöver betala för sig. Läs mer härSwish: 0736-854501

FÖLJ PÅ FACEBOOKGör det här – då får ni veta när en ny text ligger ute.
FÖLJ PÅ TWITTERGör det här – av samma anledning.
FÖLJ PÅ INSTAGRAMGör det här – för bilder och "stories."
DELA OM NI GILLAR. Bidra gärna till ökad läsning. Dela-knappar finns under varje text.

***


FÖR DEN SOM har tid och lust vill jag tipsa om följande:

I helgen bjöds jag in av supportrarna Philip Steingrüber och Patric Agblad som driver sajten frolundabladet.se. Det blev ett långt snack där jag säkert babblade för mycket, vara tyst är ju inte en av mina främsta kvalitéer, men möjligen kan det ändå vara av intresse för någon.

Rakapuckar.com bild

Länken har ni här. Går också att lyssna genom att klicka nedan.


En hel del av vad jag sa känns säkert igen här inifrån, bland det med att gruppen Frölunda inte kommit samman, att laget de senaste två säsongerna inte vuxit utan snarast blivit mindre, att Kalle Henriksson ska spela center, och så vidare, och så vidare.

Något att lyssna till när ni kör bil, åker spårvagn, städar, eller när ni finner det lämpligast att lyssna på andras funderingar.

Låt mig sticka in en ursäkt här till Filip Cederqvist som kom upp av en anledning, trots att vi snackade Frölunda:

Filip ska till Djurgården, ingen annanstans. Att jag var osäker på om det var den klubben eller AIK får skyllas på att min hjärna ibland känns extra full. 

Rakapuckar.com bild

Mest intressant för mig var när Philip och Patric tog upp vad de upplevde vara brist på kommunikation från Frölunda, brist på känsla av delaktighet som medlemmar och supportrar.

Om detta är något som fler ställer upp på bör representanter för Frölunda kanske lyssna och ta sig en funderare på vad som kan göras bättre i framtiden.

Inte minst i pandemiska tider är det enormt viktigt för alla idrottsklubbar att hålla fast vid sina supportrar.

***

I kväll är det SM-final 2 mellan Växjö och Rögle, den följer jag med spänning, den tänker jag skriva några rader om, det vet ni, och till det lilla fåtal som tycker det är fel vill jag bara säga:

Om man inte gillar något på smörgåsbordet behöver man inte äta av det.

Om man inte gillar en text på sajten behöver man inte läsa just den.

Det blir inte mindre av Frölunda för att rakapuckar.com innehåller mer.

Rakapuckar.com bild

Christian Folin, backgöteborgaren, hade en stark final 1, tycker jag. Högst delaktig när Växjö visade hur vansinnigt svårt man gör det för motståndarna att skapa målchanser.

Erik Källgren fortsätter se ut som en synnerligen kompetent och stabil SHL-målvakt. Visst, det är lättare i ett lag som Växjö än vad det kommer bli i ett lag som Frölunda, ändå tror jag nog ni kan tycka det är spännande att hålla ett extra öga på Källgren i kväll.

Presenterar Frölunda något i veckan? Kanske. En ledig vecka kvar, nästa måndag drar försäsongsträningen i gång.

I kväll är det final 1 i Schweiz mellan Henrik Tömmernes Genève-Servette och Carl Klingbergs Zug.

Tömmernes gör fortsatt succé, ingen i slutspelet matchar hans poängsnitt 1,38. 4+7 på åtta matcher.

Klingberg har 5+3 på åtta, fem Zugspelare är före honom, inte minst storstjärnan Jan Kovar (1+11). Säger en del om eldkraften i tåglaget.

Tömmernes, 30, har kontrakt till 2023, Klingberg, 30, ska skriva nytt (NLA, KHL) i vår, högst troligt ett tvåårs. Kanske kommer båda hem till Frölunda sedan.

Rakapuckar.com bild

Glöm inte att i natt, 03.00, spelar Sverige kvartsfinal mot USA i U18-VM borta i Texas, USA. Går att se (kostar) på svenskhockey.tv. Återstår att se hur det är med Simon Edvinssons skada.

***

Okej, vad vill ni prata om i dag? Jag tänker inte styra, lovar dock försöka svara efter bästa förmåga.

Morning Mailbag – välkomna!

Rakapuckar.com bild

***

Det här var något av helgens vackraste, tyckte jag.

 

Rakapuckar.com bild

 

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
20 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Lövet, 1 månad sedanSvara

  Morron,
  Har ju också sett artiklar om dåliga laganda i en av dem så nämndes pandemin som en orsak. Ytterst märkligt kan tyckas då det är lika för alla. Om det är den linjen man fortsätter gå på måste det ju handla om hierarki inte pandemi. Är så fallet står man ju inför ett gigantiskt problem då det sett likadant ut i två säsonger nu. Vad tror du om det spåret?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Att pandemin skulle ligga bakom dålig laganda är ju närmast skrattretande. Det var väl pandemi även för de andrs klubbarna? Men så platt förutsätter jag att inte Rönnberg resonerar. Han och jag diskuterade ju detta ämne redan när jag satt ner med honom i slutet av grundserien, han var ärlig med att det inte fungerat och att de redan hade börjat titta på andra arbetssätt. Men ja ... frågetecken kan resas för ledarskapet.

   Kommentar avatar
   CK, 1 månad sedanSvara

   Dålig laganda känns så diffust. Har vi någon aning vad som knackat mer konkret? Sprickor i laget? Kravbilden? Har kaptenerna (alla har gravt underpresterat under säsongen) suttit på för höga hästar och ställt krav på andra som de inte lyckats leva upp till själva? Det här är mycket intressant att få veta mer om tycker jag.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, jag håller med, det är ett vagt begrepp, och eftersom detta inte är ett ord Rönnberg (eller jag) använde när vi pratade där i mars så tänker jag inte snöa in på det. Inte heller såg jag minsta tendenser till sprickor under de träningar jag besökte, inte så att spelare tittade snett på varandra. Däremot kom gruppen aldrig riktigt samman, det kändes inte homogent, inte så att alla stred för exakt samma sak på samma vis – och det är/var ett problem. För oss utanför är det väldigt, väldigt svårt att sätta fingret på vad det beror på. Men Rönnberg vill ju ha ett spelarstyrt lag, och när/om spelarna inte fixar det ... må det vara att de inte köper spelidén fullt ut, att de börjar tvivla på sig själva när för mycket går emot eller vad det kan vara ... då blir det problem.

   Kommentar avatar
   Lövet, 1 månad sedanSvara

   Det var min spontana reflektion också stod på AB som i sin tur hänvisade Rylanders interjuv. Har dock inte läst den. Men om detta stämmer så är det ju allvarligt och värre än spelsystem, spelartyper m.m..

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Det är detta jag försökt hamra in sedan slutet på säsongen: viktigare än något nyförvärv är att Frölunda hittar rätt vad gäller att få bättre gruppdynamik, få laget att växa som enhet snarare än att minska, få fler spelare som utvecklas. Här har ledarstaben ett ansvar, här har självfallet även spelarna ett ansvar.

   Kommentar avatar
   Julius, 1 månad sedanSvara

   Själklart är det så HL men samtidigt är det svårt att hälla mer vatten i ett fullt glas, kvaliten saknas i laget och jag tror de själva känt detta och resultatet blir en grupp med för höga krav gentemot vad som kan plockas ur truppen

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Ja, jag har poängterat just detta, spelarna kände själva hur svårt de hade att göra mål, förvalta de chanser som trots allt skapades, må det ha berott på bristande individuella kvalitéer, spelsystem eller fan och hans moster, men visst skapade detta en oro, en otrygghet – och så växte den negativa spiralen. Inget snack om den saken.

 • Kommentar avatar
  DD, 1 månad sedanSvara

  Tömmernes har verkligen haft en fin utveckling. Vad är det som gör att Rögle lyckas få hem spelare men Frölunda lyckas sämre? I och för sig har ju Lasu, Purre och Sunken vänt hem men finns många spelare med mer potential i Schweiz etc. Kan SHL göra något för att bättre konkurrera med Schweiz eller är det enbart en skattefråga?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Du tänker på att Rögle fick hem Sjögren/Brithén? Mer individuella skäl här, skulle jag vilja säga. Var spelarna är i sina karriärer - och hur det går. Tömmernes är dominant och lever ett superliv i Schweiz, klart han ville vara kvar. För Brithén/Sjögren såg det annorlunda ut, i deras lägen passade det att åka hem, som för Sundström/Lasu. Nej, konkurrera med NLA är omöjligt för SHL, även om ekonomisk skillnad lär minska något framgent. Klubbarna fick stort statligt stöd under pandemin, en motprestation, vill jag minnas, var att inte betala ut "överlöner." Intressant att följa.

 • Kommentar avatar
  Anna Agdestein, 1 månad sedanSvara

  Jag lyssnade på podden. Mycket bra snack och jag håller angående känsla av delaktighet i säsongens Frölunda. Det känns inte helt klockren. När vi inte har fått kunna se matcherna live, inte kunnat träffa spelarna i något sammanhang som fans day eller vid andra signeringstillfällen, behövs andra kanaler. Man kan ju tycka att social medier skulle kunna funka där… Jag tycker dock inte Frölunda riktigt satsat på att förstärka känslan av delaktighet. När man främst känner igen spelarna för numret på ryggen och inget mer, typ blandar ihop #5 och #6, två ungar backar som kom utifrån…
  Jag minns t ex ”isträningen”, där hade man verkligen kunnat göra mer!

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Intressant. Återkommer till att detta är något Frölunda i så fall behöver ta till sig.

   Kommentar avatar
   Anna Agdestein, 1 månad sedanSvara

   Hade visst lite bråttom där, men du fick ihop vad jag ville ha sagt? :D

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Jag förstod. :) Och jag vidhåller, nog bra om Frölunda läser.

 • Kommentar avatar
  Henrik, 1 månad sedanSvara

  Spelar Seider efter en egen regelbok? Vad tycker du?

   Kommentar avatar
   Ingemar B, 1 månad sedanSvara

   Ibland känns det så... En fantastisk back med många verktyg i lådan. Men fortfarande ung... trots allt...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Haha ... det där var ju Sam Hallams sätt att sätta lite press på domarna. Men, så här: fram till dess att jag skrev min crosscheckingkrönika (säkert bara en slump) tycker jag verkligen han hade kommit undan med mycket, inte bara han, verkligen inte, men ofta synligt eftersom tysken gärna sätter klubban i ryggen på gammaldags vis. Sedan skärpte domarna regeltolkningen, Seider har åkt ut, synnerligen glädjande – och nu tycker jag han anpassat sitt spel därefter. Han är stor och kör över folk, men det ser jag inga problem med, så länge han använder kroppen. Skulle Seider åka ut oftare hade kritiken istället riktats mot SHL som "inte tillåter tacklingar", att det "blir innebandy" o.s.v. ;)

   Kommentar avatar
   CK , 1 månad sedanSvara

   Gillar inte Seider alls. Men han är ju fantastiskt duktig (tyvärr)...

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Man behöver inte gilla alla. :) Men en superback i vardande. Och du hade avgudat honom om han spelat i Frölunda. Tror jag.

 • Kommentar avatar
  Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

  Har inte hängt med fullt ut i sillyn än men tycker det verkar som att Färjestad och Skellefteå ser ut att kunna landa ett favoritskap baserat på nuvarande trupper. Landat bra namn till en redan solid stomme? Vad tror du om de klubbarna kommande år?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Så här års tror jag absolut ingenting. Tråkigt svar, jag vet, men absolut ingenting. Så mycket kan hända, spelare lämna, spelare komma, omöjligt att göra några slags förutsägelser. Men rent specifikt Skellefteå, visst bör laget bli bra även nästa år. Och Färjestad får hem några starka "pjäser" för att uttrycka det på Gunnar Johansson-vis. Skäl till optimism, absolut.

 • Kommentar avatar
  Ingemar B, 1 månad sedanSvara

  Funderar som många andra om varför det gick som det gjorde. VARFÖR gick det så bras i början av säsongen? VAD hände plötsligt i november-december? Det var ju inte så att plötsligt blev alla andra lag bättre. Eller? jag brukar inte vara konspiratoriskt lagd, men det är klart att ledningen och såklart även spelarna har teorier om detta. Även om det ska vändas på stenar offentligt så tycker jag att det finns saker som inte blir bättre för att de blir belysta i offentligheten. Samtal i gruppen där alla får komma till tals, där det rensas luft och sedan gås vidare. Viktigt. Sedan vet en ju förstås inte vad som är orsaken - hönan eller ägget. Gav dåligt spel "osämja" eller gav denna möjliga osämja dåligt spel? Det är skickligt att hålla ihop och vässa ett team när det blåser motvind. Kanske blir det ännu tuffare för ett team som plötsligt upptäcker att det stormar, som inte känner när det blåser upp.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Det var egentligen först i mitten januari som det började gå ordentligt emot för Frölunda, 16/1 3–1 i Karlstad, då fanns fortfarande en tro på att när det här laget får till det, då ser det mycket bra ut. Sedan rasade det rejält. Det här med ”osämja” vet jag inte var det kommer ifrån, inte så att det fanns direkta sprickor, men ett lag som hade enormt svårt att göra mål, ett lag där spelarna själva såg bristerna, där man ändå skulle ligga på, på, på och spela på exakt samma vis, där man talade om att det skulle ”lossna” men det aldrig gjorde det … spelarna förlorade tålamodet, tron, självförtroendet – och då såg de ännu sämre ut än de var. I det läget, i motgång, är det svårt att prestera som bäst. Detta måste adresseras, hur gruppen ska fungera framgent, hur man ska spela, samtidigt som det förstås behövs värvas målskyttespets. Sedan delar jag din åsikt, allt måste inte luftas offentligt.

 • Kommentar avatar
  Van Zandt , 1 månad sedanSvara

  För dålig laganda summerar RR i GP. Dåså, in med en yucca-palm och en subwoofer i omklädningsrummet, kanske nya flip-flops så är saken biff?!
  Givetvis har dom mer kött på benen i sina interna analyser men det låter genomgående i alla intervjuer och i uppträdandet på is att föreningen har tappat forfästet

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Några saker: Detta med att gruppen inte kom samman är ju inget nytt, jag har skrivit det tusen gånger, ni har konstaterat det tusen gånger, Rönnberg tog upp det i lång intervju med mig i mars. Lite förvånad blir jag att detta fick så stor genomslagskraft. Självklart har Frölunda MYCKET mer som de analyserat och jobbar med, men Rönnberg är en slipad herre som ställer upp i den stora tidningen och får ut precis det han vill säga. Ni får inte göra misstaget att tro att det som Frölunda vill prata om är det enda som finns på bordet.

   Kommentar avatar
   Van Zandt, 1 månad sedanSvara

   På nåt vis försvinner inte olustkänslan att något är riktigt galet i Frölunda.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Respekt för den känslan. Min är att klubben står inför – klyschvarning – "utmaningar." :)

 • Kommentar avatar
  Mattias, 1 månad sedanSvara

  Bra, intressant podd. Tycker ofta poddar kan tjäna på att ha tre deltagare snarare än två även om Sanny & Svensson fungerar utmärkt.
  Ang centerdiskussionen så kan jag tycka att Frölunda bör släppa Henriksson och snarare ge Niederbach den rollen. Han kanske vi kan få behålla i två säsonger innan NHL allar och där finns en helt annan offensiv uppsida. Niederbach är ju också bäst som center.
  Vi har ju dessutom Linus Nässén som också en en typisk center snarare än forward.
  Överlag tycker jag att bristen på tydliga roller för många av spelarna är vårt kanske största problem i kombination med ålderstrukturen.
  Vad säger du om rollerna HL?

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Det där en så svår diskussion. När Frölunda varit som bäst har man gärna haft fyra kedjor som hotat, må så vara på lite olika sätt, men alla har kunnat göra mål, skapa, ”ställa frågor.” I sig ser jag inga problem med det, och om alla vet att ”spelar jag bra, spelar min kedja bra, då får vi mer istid”, då är det raka puckar (flåt) och tydlighet. Problemet blir ju när alla spelar under sin förmåga. Detta om det här med roller. Niederbach, ja – här anser jag att killen klarar en roll på en vinge riktigt bra, ser inte samma centerbehov där. Men om Henriksson inte ska vara center, givet att Frölunda redan innehåller så många hårt arbetande spelare med svårigheter att göra mål … vore jag hans agent hade jag tagit en tydlig diskussion med Frölunda om nästa säsongs planer. I min värld så här: Kalle är kanske den klokaste, smartaste junior Frölunda fått fram. Att inte använda honom rätt – oklokt, osmart.

 • Kommentar avatar
  Jan Westerberg , 1 månad sedanSvara

  Jag tycker Frölundas lagbygge haltar om man jämför dom med lagen i semifinalerna. I de lagen finns olika rollspelare: målskyttar, framspelare,slitvargar mm. Frölundas lag känns som en grå massa där ingen sticker ut. Tyvärr så förlorar vi också den fysiska kampen om man jämför mot lagen i semifinalerna. Sedan har vi ju detta med alla centrar, merparten av vår forwardsuppsättning är centrar eller f.d centrar.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Inte så att Frölunda är sämre fysisk än andra lag, men när spelet inte stämmer, när man tvekar, funderar, då vinner man f*n inte många närkamper. :) Få klagade på fysiska spelet i oktober/november. Den gråa massan ligger det förstås något i, eftersom de spelare som skulle stå för det mesta av den offensiva spetsen inte riktigt gjorde det. Det är ju här Frölunda behöver addera med några nya, detta samtidigt som man jobbar med att bättre få gruppen att sitta ihop, dra åt samma håll, få bättre utveckling individuellt/lagmässigt.

 • Kommentar avatar
  Göran A, 1 månad sedanSvara

  Den som väntar sig större förändringar i Frölunda inför nästa säsong lär bli besviken.
  Tränartrojkan kommer att vara kvar. Ograverad. Det är antagligen bra.
  Den sportsliga ledningen med sjöström i spetsen kommer att sitta kvar. Också ograverad. Här hade jag gärna sett en förändring.
  Angående spelartruppen så kommer inga kontrakt att brytas. Lagets stomme kommer se likadan ut som årets säsong.
  Ett och annat nyförvärv kommer till, men inga stjärnvärvningar kommer att ske.
  Det kommer ta flera år innan Frölunda blir ett topplag igen. Resan dit tar tid.
  Vi får sikta in oss på att vara ett mittenlag under några år framöver och tävla om placeringar på undre tabellhalvan.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Delar åsikten att jag absolut inte tror att någon i sportsliga ledningen får sparken. Kan inte riktigt se varför heller. Så bråttom bör man inte ha. Finns alldeles för stora risker inblandade. Och den aom vill ge Sjöström sparken bör ju isf vilja inkludera Rönnberg här. Inte EN spelare kommer in om inte Rönnberg har haft stort inflytande. Sedan, om kontrakt sla brytas eller ej, det beror ju dels på om någon/några med kontrakt lämnar, dels på hur många nya Frölunda hittar som man känner passar, om man ser att någon kan lånas ut, o.s.v.

 • Kommentar avatar
  jan samuelsson, 1 månad sedanSvara

  Å där presenterades Spacek

  • Kommentar avatar
   Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

   Officiellt nu med Michael Spacek. Det såg ni kanske. Men ni har ju vetat om detta länge.

    Kommentar avatar
    Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

    Har ingen bra koll där. Är vass?

    Kommentar avatar
    Manne, 1 månad sedanSvara

    En Lasch variant, light... light. Ska inte jämföras såklart, men en spelare åt det hållet. En speluppläggare, främst.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 1 månad sedanSvara

    Då har vi en speluppläggare klar. Då väntar vi på två strikers..:)

    Kommentar avatar
    Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

    Så tänkt i första eller möjligtvis andra. Bra med lite mer puckskicklighet i frölunda.

    Kommentar avatar
    Herr Lakers, 1 månad sedanSvara

    Påminner mig om Roman Horak. Kan nu tänkas göra runt 30 poäng med bra omgivning.

  • Kommentar avatar
   Manne, 1 månad sedanSvara

   Intressant det Spacek säger. Följdfrågan blir: Kommer han bli besviken?

   • Kommentar avatar
    Mattias, 1 månad sedanSvara

    Vet du vad som händer med Ehn, HL? Nordamerika igen eller annan SHL-klubb? Känns ju inte som KhL eller NLA

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Nej, men han har nog X antal erbjudanden av lag som behöver den typen.

   • Kommentar avatar
    Van Zandt, 1 månad sedanSvara

    Ett tydligt symptom på att Frölunda inte mår bra är när man förlänger med Rubin o Grönlund, två på sin höjd medelmåttor en bra dag. Hade man haft en klassmålvakt så fine att Rubin agerar båsöppnare o avlastar. Samma sak med Grönlund hade man haft stabil backsida så fine om han rör sig i gränslandet 7-8 back. Istället förlänger man och kommunicerar ut att det är stabila spelare. Närmast stöttepelare. Två bedrövliga förlängningar.

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Niklas Rubin är just nu med det här hemmalandslaget i Malmö, såväl Garpenlöv som Frölunda ser Rubin som en mycket bättre målvakt än vad du gör. I fallet Grönlund håller jag inte alls med, billig, mycket bang for the buck, kan spela mycket, spela lite, köper alla roller – jag hade förlängt åtta dagar i veckan.

     Kommentar avatar
     Van Zandt , 1 månad sedanSvara

     Du har ju själv påpekat flera ggr att det där landslaget inte är någon merit på cv:t .... ”alla ska med-landslaget” . Så det går inte att komma dragandes med. De flesta ser vilken begränsad målvakt Rubin är.... Grönlund är ett skämt

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

     Det stämmer till stor del, men som målvakt, kommer Rubin med före ett antal andra SHL-målvakter så säger det ju ändå en del. Att du kallar Grönlund ett skämt visar ju bara att du inte är seriös, så just den här diskussionen tror jag vi stänger här.

     Kommentar avatar
     Van Zandt , 1 månad sedanSvara

     Jag är seriös så till vida att Grönlund inte håller måttet. Det ser de flesta.

   • Kommentar avatar
    Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

    Hinner inte svara mer just nu, återkommer.Ni ska få lite Spacek.

    • Kommentar avatar
     Mackan , 1 månad sedanSvara

     Spacek ett stort frågetecken???????????

     • Kommentar avatar
      Henrik Leman, 1 månad sedanSvara

      Nu finns text ute om Spacek – och fortsättningen.

      • Kommentar avatar
       EDWARD 51, 1 månad sedanSvara

       En riktigt skön o go avslappnad konversation emellan tre kunniga hockeygubbar på "Blogg Podden Frölunda-Bladet" - om ändå så viktiga ting. ;)

       • Kommentar avatar
        Chris, 1 månad sedanSvara

        Är de inte dags att göra ett riktigt försök på att få hem Christian Folin?
        En riktigt stabil pjäs att bygga de defensiva runt.


        Lämna en kommentar