Inför match 200927 – Djurgården–Frölunda


► Dick Axelsson mot Joel Lundqvist.
► Alexander Holtz mot Lucas Raymond.
► Robert Ohlsson mot Roger Rönnberg.
► Djurgården mot Frölunda är en kul tillställning på förhand, här får ni allt ni behöver veta inför, som att Frölunda har centerbrist: både Nicklas Lasu och Johan Sundström saknas, och att Niklas Rubin får fortsatt förtroende i mål.
► Här diskuterar ni matchen. Välkomna.

Rakapuckar.com bild

Vad: DJURGÅRDEN–FRÖLUNDA
Var: Hovet.
När: 15.00.
TV: C More Hockey 14.50.

Foto: STOCKHOLMLIVE


SÅ KAN LAGEN STARTA

Djurgården
Kedjor:

88 Alexander Holtz–40 Jacob Josefson–72 William Eklund
10 Niclas Bergfors–29 Sebastian Strandberg–31 Dick Axelsson
91 Linus Andersson–85 Michael Haga–62 Manuel Ågren
37 Henrik Eriksson–28 Oscar Bjerselius–13 Kalle Östman
46 Albin Grewe

Saknas: Anton Hedman, Mattias Guter (skadade), Tom Wandell (sjuk),

Backar:
50 Tobias Ekberg–43 Tom Nilsson
4 Marcus Högström–37 Jesper Pettersson
3 Tobias Björnfot–56 Robin Norell
18 Simon Johansson

Målvakter
59 Mantas Armalis (89 Niklas Svedberg)

Rakapuckar.com bild


## Det här är Djurgårdens SHL-premiär, åtta dagar efter att serien kickade igång. Fördel Frölunda som är igång, eller fördel Djurgården som är laddat till tänderna? 

## Ledaren och förre NHL-spelaren Jacob Josefson har haft det jobbigt med skador sedan han kom hem från Nordamerika 2018, missat 34 av 104 SHL-matcher.  Senast opererades en trasig armbåge (”Det var ett grustag där inne”) och stockholmaren missade mycket av försäsongen. Nu är han dock hel och agerar pappa i en spännande förstakedja.

## I den ingår fräcka tonåringarna Alexander Holtz, 18, och William Eklund, 17 (fyller 18 i oktober). Holtz skott är sylvasst, Eklund är fräck som tusan och med bättre händer än pappa ”Fimpen.” Christian, alltså. 

## Dick Axelssons kontrakt började inte gälla förrän i september, han ligger alltså efter med lagträningen. Men Dick är ju Dick, alltid sevärd. Hur blir det med den där matchen mot Joel Lundqvist, han som Stockholmsgamängen brukar säga bestämmer i svensk hockey?

## Djurgården har medvetet hållit i plånboken på grund av coronapandemin, saknar dessutom starka forwards i Anton Hedman och Mattias Guter, bådas framtid högst osäker efter hjärnskakningar. Suck. Ständigt dessa hjärnskakningar. Sent avbräck i rutinerade Tom Wandell som inte kommer till spel.

Men kika på laguppställningen och ni ser att det här laget är inte pjåkigt alls. Josefsons kedja spännande, Sebastian Strandbergs har fungerat i flera år, norske Michael Haga har tagit stora kliv, och det har verkligen speedige Manuel Ågren också. Förra vintern en Axel Jonsson Fjällby light. Nu stryker vi kanske L-ordet? 

## På backsidan kommer Marcus Högström nog behöva spela mycket i vinter. Unge Tobias Björnfot är NHL-lån. Som Theodor Lennström i Frölunda.

Rakapuckar.com bild


Frölunda
Kedjor:

59 Simon Hjalmarsson–9 Jan Mursak–18 Lucas Raymond
25 Elmer Söderblom–72 Patrik Carlsson–17 Robin Alvarez
40 Joel Mustonen–22 Linus Nässén–51 Mats Rosseli Olsen
21 Karl Henriksson–20 Joel Lundqvist–12 Max Friberg
47 Daniel Torgersson

Saknas: Johan Sundström, Nicklas Lasu (skadade).

Backar:
58 Jesper Sellgren–16 Stefan Elliott
6 Mattias Norlinder–10 Jens Olsson
34 Theodor Lennström–5 Filip Johansson
15 Anders Grönlund

Saknas: Viktor Ekbom (skada).

Målvakter:
41 Niklas Rubin (33 Johan Mattsson)


Sannolika PP-formationer:
* Norlinder, Hjalmarsson, Lundqvist, Mursak, Raymond.
* Sellgren, Elliott, Carlsson, Alvarez, Friberg.


Tränaren Roger Rönnberg: 
– De spelare med minst repetition i vårt spel, som Alvarez, Elmer, Nässén, Kalle Henriksson, Lucas, även en sådan som Jan, börjar komma in i vårt spel, spelar på vanor, behöver inte åka runt och tänka.

## Med Nicklas Lasu ur spel tar, visar laguppställningen som nyss släpptes, Linus Nässén centerrollen med comebackande Mats Rosseli Olsen och Joel Mustonen på vingarna. Jag gissade Mustonen. Nässén är vuxen och spelar moget, ingen stor sak, inga konstigheter. På det här sättet  behöver Frölunda inte göra några stora ändringar, en ut och en in. Daniel Torgersson får ny chans som extraforward, såg bra ut mot HV.

## Nyfikenheten är stor på det här nya Frölundalaget med mer ungdomlig touch – och inte blev den mindre efter den stabila 3–0-segern mot HV71 i premiären. Nu får vi se om spelarna kan följa upp detta, om alla individer kan sitta ihop på ett lika fint sätt som mot HV, om det finns samma driv, samma skridskoåkning, samma intensitet och inte minst samma sprudlande spelglädje. Nyckelord: ödmjukhet. Ingen får tro man är världsmästare efter en enda seger.

## Mest imponerade i premiären: trots flera nya, inte minst på backsidan, var Frölunda väldigt ”connectat” vilket tydligen är hockeyns senaste modeord. Men så här: spelarna tycktes känna varandra väldigt väl, gjorde saker tillsammans, trots att det är tidigt på säsongen.

Rakapuckar.com bild

## Två av tre mål mot HV kom i power play, båda enheterna levererade. Hur blir det i eftermiddag? 

## Johan Sundström fick ett litet bakslag med sin ljumske efter att ha tränat med laget måndag, tisdag. Tog ett litet steg tillbaka, tränar på is men för sig själv. Möjligt att han kan vara aktuell mot Skellefteå (torsdag) eller Leksand (lördag), men inte alls säkert. Frölunda vill ha sin viktige center ”helt hel” som Roger Rönnberg uttryckte det. Viktor Ekbom är också på G, börjar nog träna med laget (iförd skydd för käken) någon gång i nästa vecka.

## Intressant att Niklas Rubin fortsätter i mål, han har tagit ett tidigt grepp om förstaspaden. Men ... "tidigt" är nyckelordet. Frölunda vill fortsatt bygga två. 

## Frölunda reste (buss) till Stockholm redan på lördagen efter att ha tränat på hemmaplan, bussar hem direkt efter matchen och tar sedan ledig måndag.

***

Som vanligt vet ni var ni ser matchen bäst om ni inte vill hålla till i TV-soffan:

O’Learys Avenyn är stället att gå till.

Bra käk, skön personal, en massa TV-apparater – och alla ”coronaprotokoll” följs givetvis.

Det betyder att man behöver sitta vid ett bord, så ring gärna 031-730 49 00 (eller mejla avenyn@olearys.se) och boka. För säkerhets skull. Ståplats och sedvanligt gôtt ”häng” tillåts ju inte i dessa tider.

***

Det här känns jäkligt spännande på förhand, Djurgårdens premiär med allt vad det innebär, Frölundas match 2 och höjd kravbild, men som inte det räckte:

1. Dick Axelsson mot Joel Lundqvist.
* Det finns en hatkärlek där, håll koll i duellerna. Inte så att de tycker illa om varandra privat, snarast stor respekt dem emellan, men båda kan få ögonen att mörkna så där härligt.

2. Alexander Holtz mot Lucas Raymond.
* De båda kompisarna kommer vara topp 10-val i draften den sjätte oktober. Kanske till och med topp 5, Ottawa har både plats 3 och 5 i draftordningen – tänk om Daniel Alfredssons gamla klubb vill ha ett svenskt paket.

3. Robert Ohlsson mot Roger Rönnberg
* Två vänner som kamperat ihop och har gyllene minnen tillsammans, både från juniorlandslaget och Frölunda. Vänskapen får dock stå åt sidan under match.

Rakapuckar.com bild

***

Tacksam om ni tänker på att det här gäller – och det kommer vara än viktigare nu än före coronapandemin:

rakapuckar.com är beroende av att läsarna visar förståelse och betalar för sig.

1 kr/dag, alltså 30 kr/månad, är minimiavgiften. Det är fullt tillåtet att överskrida den …

Betalningsmodeller:

Swish: 0736-854501
Bank: SEB 5001 00 769-13 

För er utomlands behövs:
IBAN: 1950000000050010076913 
Bic: ESSESESS

***


***

Ni läste väl om Stefan Elliott i går?

***

Såg HV71 trycka på febrilt mot Rögle i tredje perioden i går, just efter sena 2–2-målet slappnade man av, ställde till det, Rögle avgjorde och göteborgaren Simon Ryfors blev hjälte.

Fascinerande det där, när det studsar emot, då gör det gärna det rejält.

HV har visserligen bara spelat tre matcher, men tre torsk … det är inget man bara hämtar sig från så där. Starter är viktiga. Tveklöst. Det är där man lägger grunden till självförtroendet.

Nicklas Rahm kunde verkligen ha fått en bättre start som huvudansvarig tränare. Nu får vi se vad han och hans spelare är gjorda av.

Bara bortasegrar på lördagen, förresten. En dag är ingen dag, men det här med hemmafördel, den kommer nog att i princip suddas ut nu när publik är förbjuden. Eller vad tror ni?

Djurgården–Frölunda i dag hade varit en helt annan match med ett fullsatt Hovet som burit fram sina favoritspelare.

***
Borna Rendulic har ett helt fantastiskt skott, det såg vi redan på försäsongen, men mest imponerande är ju att han snackar snudd på flytande finska. Nå, kroaten var sju år i tusen sjöars land ... men ändå ... finska, wow!

  

KommenteraTillbakaNästa inläggDela på FacebookDela på Twitter
74 kommentarer
 • Kommentar avatar
  Magnus A, 3 veckor sedanSvara

  Tack för alltid lika intressant läsning, ska bli mycket spännande att se vad detta förhållandevis unga Frölunda kan göra denna säsongen! Såg att Lasher är klar för Pelicans, inte så oväntat kanske?

   Kommentar avatar
   Daniel B, 3 veckor sedanSvara

   Härligt. Ville inte sen honom i ett annat shl-lag. Räknar med att Frölunda inte ville/kunde signa honom om han ville komma ”hem”.

   Kommentar avatar
   JT, 3 veckor sedanSvara

   Han kommer nog inte bli kvar hela säsongen. Kontraktet är skrivet för en match i taget.

   Kommentar avatar
   Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

   Ja, Pelicans är en början-lösning. Skulle SHL få spela inför publik säg i november, så ...

 • Kommentar avatar
  Peter Smögen, 3 veckor sedanSvara

  Djurgården skrämmer ingen på papperet, nog borde Frölunda städa av detta?

  • Kommentar avatar
   Manne, 3 veckor sedanSvara

   En enkel dag på jobbet, vi kommer köra över de. 5-1.

    Kommentar avatar
    Daniel B, 3 veckor sedanSvara

    Va, inte 4-1. Vad har hänt manne..)

    Kommentar avatar
    Manne, 3 veckor sedanSvara

    4-1 finns med också såklart, alltid. Men idag blir det 5-1.

  • Kommentar avatar
   Patric Agblad, 3 veckor sedanSvara

   Varför Mustonen som center när Nässén finns i kedjan?

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

    Bara en gissning. Mer rutinerad. Kan mycket väl bli Nässén också. Eller Kalle. Vi får se. Inget som avgör.

    Kommentar avatar
    Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

    Och det blev Nässén. Och inget konstigt i det. :) Här finns flera som klara spela center och gör ett utmärkt jobb.

  • Kommentar avatar
   Lars-Åke, 3 veckor sedanSvara

   Om laget gör vad de gjorde mot HV så tror jag på Sebbe Indian idag.

   • Kommentar avatar
    Peter, 3 veckor sedanSvara

    Nässén borde väl vara det solklara valet som center?

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

     Kan mkt väl bli Nässén. Men inte solklart. RR mkt för rutin på centerpost.

     Kommentar avatar
     Peter Smögen, 3 veckor sedanSvara

     Nog viktigt med rutin på C platsen, fast hur ska man få rutin utan speltid där? RR lite väl feg ibland....

     Kommentar avatar
     Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

     Alltså, Mustonen var bara min snabba gissning, la inte allt för stort tankearbete bakom. Så fäst ingen vikt vid just detta. 13 fw ska göra jobbet.

   • Kommentar avatar
    Tore, 3 veckor sedanSvara

    Ett bidrag skickat !

    • Kommentar avatar
     #18, 3 veckor sedanSvara

     Idag hoppas jag att Mattson kommer att visa upp 60 fokuserade minuter. Vill inte se något billigt baklängesmål som får laget att komma av sig. Utöver det vill jag se samma hårda, precisa, långa uppspel och intensiva skridskoåkning som i lördags. Håller laget dessutom hårt på disciplinen så kommer Djurgården att få gräva djupt för att ta poäng av oss.

     • Kommentar avatar
      Danne, 3 veckor sedanSvara

      Är ett evigt tjat om Lash i varje ny tråd som Leman startar! Glöm honom nu! VF blir och ÄR ett bättre lag utan honom och Rhet.
      Laschr enbart användbar i PP, dr han är grym! Men nu får andra kliva fram. I spelet 5-5 är Lash bedrövlig och behöver inte ens vara på isen. Där ser jag mycket hellre Mursak, som kommer bidra mer sett över hela matcherna.
      Sen Mustonen som center? Knappast va... eller, hoppas verkligen inte det. Inte på bekostnad av Nässen, som kanske är 3 ggr bättre än Mustonen.
      Eller gör han 5 mål i år kanske, vår tilltänkta poängkung, Musto? Märkligt att han får speltid före de skickliga juniorerna. Väldigt märkligt.

       Kommentar avatar
       Manne, 3 veckor sedanSvara

       Vem har sagt att Julmusten ska bli vår poängkung? Det är bara struntprat, för han kommer aldrig bli det. Aldrig någonsin.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

       Vilken träd har jag startat om Lasch nu? Förstår inte. Var inte ens klart med Pelicans när jag skrev den här texten.

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

       *tråd

       Kommentar avatar
       Pupule, 3 veckor sedanSvara

       Tror nog det Danne menade var att andra drar upp Lasch hela tiden i dina "trådar".

       Kommentar avatar
       Christer, 3 veckor sedanSvara

       Tror inte du ska läsa det så, Leman. Tror Danne menade att andra nämner Lasch i nästan alla trådar du startat...

       Kommentar avatar
       Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

       Aha, okej, då förstår jag. Ledsen att jag missförstod. Förlåt, Danne.

       Kommentar avatar
       Danne, 3 veckor sedanSvara

       Leman, var inte menat mot dig, utan andra som skriver i dina trådar om Lash.

     • Kommentar avatar
      Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

      Klar fördel för bortlaget statistiskt sett men också att frölunda har spelat en match och ör varma i kläderna.

      • Kommentar avatar
       Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

       Rubin kvar i kassen. Nässén tar Lasus centerroll. La till och updaterade i texten ovan.

        Kommentar avatar
        Daniel B, 3 veckor sedanSvara

        Rubin i kassen.. Hmm, är du förvånad Henrik? Jag är det, trodde som du att Frölunda gör som tidigare år och delar på målvaktsposten.

        Kommentar avatar
        Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

        Det gör de. Så är det sagt. "Bygga två." Men man vet aldrig hur de matchar.

        Kommentar avatar
        #18, 3 veckor sedanSvara

        Det var en skräll! Den såg jag inte komma i ärlighetens namn. Var helt övertygad att Mattson skulle komma in idag. Jag är ruggigt taggad inför matchen i eftermiddag.

        Kommentar avatar
        Manne, 3 veckor sedanSvara

        Det är lotterinämnden som sköter Frölundas målvakter, vem som ska stå.

        Kommentar avatar
        Daniel B, 3 veckor sedanSvara

        Haha, det ordet var ett tag sen man hörde manne. Vi kan väl säga att vi är förvånade.

        Kommentar avatar
        X, 3 veckor sedanSvara

        Svårt flytta på Rubin om han fortsätter hålla nollan

      • Kommentar avatar
       Bengt Andersson, 3 veckor sedanSvara

       Har man spelare som Mustonen i ett lag då kan man vara lugn som tränare, går alltid ut och kör 100% över hela isen ! som är ett måste i dagens hockey, och i dagens bortamatch mot ett hungrigt DIF är hårt jobb från första nersläpp segervapnet, inget mål bakåt även i denna match skulle smaka mumma.

       • Kommentar avatar
        Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

        Twittrade förut, för den som är nyfiken:
        Vad gäller Lasch som börjar säsongen ”hemma” i Pelicans tror jag så här:
        Om SHL får spela med publik (inte fjuttiga 500) i höst, eller iaf vinter, kan artistkontrakt med ngn klubb bli aktuellt.
        Om inte … då blir det Lahti, eller om luckor öppnas i Schweiz/Ryssland.

         Kommentar avatar
         Daniel B, 3 veckor sedanSvara

         Känslan är att OM dom går upp till 500 så kommer just den siffran hålla i sig ett tag tror jag. Risken är att man höjer till 500 bara för att göra idrotten ”nöjd” och så kanske dom är tysta ett tag. Nu vet jag att man inte är nöjda med 500 men då har dom i alla fall gjort något. Min känsla. Givetvis beroende på hur det ser ut om1-2 månader.

         Kommentar avatar
         Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

         Du har säkert rätt. Får ingen annan känsla.

       • Kommentar avatar
        Henrik Leman, 3 veckor sedanSvara

        Sent avbräck i Djurgården: centern Tom Wandell kommer inte till spel.

         Kommentar avatar
         Maxad, 3 veckor sedanSvara

         Va synd =0)

       • Kommentar avatar
        Daniel B, 3 veckor sedanSvara

        Kom igen nu Frölunda. Nu går vi för 3 pinnar. Jag missar första delen matchen så jag får fråga er hur det ser ut.

        • Kommentar avatar
         LasseBrasse, 3 veckor sedanSvara

         Frölundas spel ser grymt bra ut! Det ger vibbar ifrån säsongen 16, hårt tröck, attackhockey! Kul att se på!

          Kommentar avatar
          Daniel B, 3 veckor sedanSvara

          Gött Lasse. Härligt att höra.

        • Kommentar avatar
         Maxad, 3 veckor sedanSvara

         Ser ju ruggigt bra ut så här långt! =0)

          Kommentar avatar
          Daniel B, 3 veckor sedanSvara

          Ni som kollar på matchen, njut. Själv är man på barnkalas....

        • Kommentar avatar
         Alvin, 3 veckor sedanSvara

         Henriksson, Nässén och även Söderblom är ju riktigt bra igen. Blir svårt för Rönnberg att plocka bort nån av dem.

          Kommentar avatar
          Daniel B, 3 veckor sedanSvara

          Härligt att höra. Såg precis att vi har en ”junior” i varje kedja. Riktigt kul.

        • Kommentar avatar
         Maxad, 3 veckor sedanSvara

         Bara effektiviteten som saknas än så länge.

         • Kommentar avatar
          John, 3 veckor sedanSvara

          Raymond ser mer och mer ut som Lasch. Dicken måste haka Raymond för att få stopp på han.

          • Kommentar avatar
           Kalle, 3 veckor sedanSvara

           Fyfan vilken skillnad från förra året med spelande bra backar! Riktigt kul å se! + alla juniorer som är bra mycket bättre iår!

           • Kommentar avatar
            Rw, 3 veckor sedanSvara

            Elliott är ett monster än så länge!

            • Kommentar avatar
             Alvin, 3 veckor sedanSvara

             Yes, Elliot är grym! Men många som är riktigt bra hittills idag

             • Kommentar avatar
              John, 3 veckor sedanSvara

              Mantas Armalis kommer inte kunna stå emot det här mycket längre till. 08orna är inte med i matchen.

               Kommentar avatar
               Daniel B, 3 veckor sedanSvara

               Hoppas man kan få in en puck snart. Gäller att få utdelning om man har spelet. Nu ser jag inte matchen men av det man läser här så spelar vi bra.

             • Kommentar avatar
              Benji , 3 veckor sedanSvara

              Meeeen tryck in den, Lätt hänt att Djurgården tar ledningen trotts VF tryck. Borde gjort något mål på alla chanser

              • Kommentar avatar
               Danne, 3 veckor sedanSvara

               Riktigt kul att se spelare som Nässen mfl av de unga killarna!
               Vad Hjalle gör som förtjänar spel i PP är fortfarande ett mysterium. Kan omöjligt förstå det!r slarvig i allt, fipplar med puck, passar fel och ganska dålig avslutare.
               Hjalle är viktig i mycket, men PP skall han inte spela. Aldrig mer någonsin .

               • Kommentar avatar
                Alvin, 3 veckor sedanSvara

                Rubin ser bra ut också

                • Kommentar avatar
                 Maxad, 3 veckor sedanSvara

                 Kunde lätt varit en ledning med 3 baljor så här långt. Men dif e såklart inte ofarliga.

                 • Kommentar avatar
                  Manne, 3 veckor sedanSvara

                  Korv med bröd efter första, nu behöver vi bara lägga på senapen och ketchupen i andra och sedan avsluta det hela i tredje med den goda gurkmajonäsen. Då är tre poäng hemma.

                   Kommentar avatar
                   Daniel B, 3 veckor sedanSvara

                   Haha.

                 • Kommentar avatar
                  #18, 3 veckor sedanSvara

                  Dicks satsning på Henriksson måste komma att granskas. Blindside, tredje gubbe och efter Henriksson spelat pucken. Måste, bara måste granskas i efterhand.

                   Kommentar avatar
                   Manne, 3 veckor sedanSvara

                   Ja. Betydligt viktigare än att blåsa för minsta lilla petande. Tycker det är alldeles för petigt nu. Man måste få kampa och röra en motståndares klubba utan att det blir utvisning.

                   Kommentar avatar
                   Kalle, 3 veckor sedanSvara

                   Sjuka är att thornberg sitter å säger att den är helt korrekt!

                   Kommentar avatar
                   VF1944_Robin, 3 veckor sedanSvara

                   Reagerade också på att dom sa att den va klockren och bra tackling. Tycker inte om när du kommer blindside.

                 • Kommentar avatar
                  Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

                  Typisk 0-0 match

                   Kommentar avatar
                   Alvin, 3 veckor sedanSvara

                   Men känns som Frölunda har varit det bättre laget och borde ha satt en eller två kassar

                   Kommentar avatar
                   Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

                   Ja, lite övertag. Fler spel genom centrallinjen behövs.

                 • Kommentar avatar
                  Manne, 3 veckor sedanSvara

                  Svaga avslut.

                  • Kommentar avatar
                   Benji , 3 veckor sedanSvara

                   Elliott är grym!!! Vilken back!!!
                   Men svaaaga avslut

                   • Kommentar avatar
                    Björn L, 3 veckor sedanSvara

                    Frölunda har svårt att hålla klubborna på isen, därav slarviga passningar och inga skott! För högt tempo som gör att de blir ofokuserad, huvudet hänger inte med.

                    • Kommentar avatar
                     VF, 3 veckor sedanSvara

                     Paaaang 0-1

                     • Kommentar avatar
                      Alvin, 3 veckor sedanSvara

                      Det är galet att Frölunda inte fått mål ännu. Elliott gör en makalös match

                      • Kommentar avatar
                       Alvin, 3 veckor sedanSvara

                       Yes!!! Nu så

                       • Kommentar avatar
                        Herr Lakers, 3 veckor sedanSvara

                        Bomb

                        • Kommentar avatar
                         VF, 3 veckor sedanSvara

                         Molinder stenhårt direktskott

                          Kommentar avatar
                          Manne, 3 veckor sedanSvara

                          Norlinder.

                        • Kommentar avatar
                         VF, 3 veckor sedanSvara

                         PP igen dif hinner inte med just nu

                         • Kommentar avatar
                          Maxad, 3 veckor sedanSvara

                          Härligt!! Äntligen....och väldigt rättvist.

                          • Kommentar avatar
                           Danne, 3 veckor sedanSvara

                           Men HUR kan Hjalle få chans på
                           Chans i PP??? Ofattbart!

                           • Kommentar avatar
                            LasseBrasse, 3 veckor sedanSvara

                            PP, Raymond till Norlinder, 1-0!! Så jävla gött! Så här var det längesen man såg Frölunda spela! Underbart!

                            • Kommentar avatar
                             Benji, 3 veckor sedanSvara

                             Bäst före datum på Axelsson

                              Kommentar avatar
                              Björn L, 3 veckor sedanSvara

                              Han har ju inte startat sitt trän ännu!!

                            • Kommentar avatar
                             Kålle, 3 veckor sedanSvara

                             Härligt, Juniorerna och nyförvärven visar vägen...igen. Friberg, MRO och Musten hänger löst enligt mig.

                              Kommentar avatar
                              Julius, 3 veckor sedanSvara

                              Friberg är nog en av de säkraste platserna i laget! Hade han varit målskytt också hade han inte spelat i SHL. Däremot Mustonen, MRO och Lasu är lätta att ersätta med Juniorer.

                              Kommentar avatar
                              Kålle, 3 veckor sedanSvara

                              Du har rätt Julius, men jag har väldigt svårt att se hans storhet. Att kämpa och ge gärnet kan de flesta.

                              Kommentar avatar
                              X, 3 veckor sedanSvara

                              Ja, men alla gör en bra match tycker jag. Just nu känns det svårt för Sunny och Lasu att ta tillbaka platsen :) Men en positiv utmaning med så många spelare i bra form

                              Kommentar avatar
                              R@Y, 3 veckor sedanSvara

                              Du ser väl att Sundström har sponsrat hela DIF? Fint tycker jag!

                            • Kommentar avatar
                             Ted, 3 veckor sedanSvara

                             Man har ökat spelförståelse hos backarna jämfört med förra säsongen. Gör att forwards kan komma med mer fart.Tidigt på säsongen men de ser onekligen bra ut.

                             • Kommentar avatar
                              Alvin , 3 veckor sedanSvara

                              Ser väldigt bra ut, längesen jag såg Frölunda sitta ihop så här bra, kul!

                              • Kommentar avatar
                               Håkan G, 3 veckor sedanSvara

                               Backarna är tokbra. Tycker man skall bänka Grönlund helt och hållet. Med det här spelet kommer målen komma. Inget lag kan stoppa Frölunda med den här backbesättningen

                                Kommentar avatar
                                Manne, 3 veckor sedanSvara

                                Grönlund är på efterkälken emellanåt. Hänger inte med i tempot, det är så enkelt.

                                Kommentar avatar
                                #18, 3 veckor sedanSvara

                                Håller inte alls med baserat på dagens match. Tycker Grönlund spelar riktigt bra idag. Bra om initiativ i anfallszon ovanpå det. För övrigt tycker jag Jens ser ruggigt stark ut i det fysiska spelet och att Lennström spelar ett mycket snyggt, följsamt och effektivt försvarspel idag.

                                Kommentar avatar
                                Kålle, 3 veckor sedanSvara

                                Jag var kritisk till värvningen av JO, men han har varit långt bättre än man kunnat tro. Bra och fysisk, en betydligt bättre och rörligare variant av Printz som ändå inte var dålig.

                              • Kommentar avatar
                               Mogge , 3 veckor sedanSvara

                               Ser för J bra ut. Inget att klaga på. Håll nu nollan i sex perioder.

                               • Kommentar avatar
                                Pupule, 3 veckor sedanSvara

                                Elliott en positiv överraskning. Även om man visste att han är en gedigen allroundback så tippar han det med råge. Grymt bra!

                                 Kommentar avatar
                                 Pupule, 3 veckor sedanSvara

                                 *toppar

                               • Kommentar avatar
                                Mattias, 3 veckor sedanSvara

                                Riktigt imponerande spel av Frölunda så här långt. 0-3 speglat matchen mer rättvist.

                                • Kommentar avatar
                                 Peter, 3 veckor sedanSvara

                                 14-33 i skott. Galet att det bara står 0-1.

                                 • Kommentar avatar
                                  Andreas1965, 3 veckor sedanSvara

                                  Känns det inte lite ibland som man letar lite för bra lägen istället för att bara nypa till den. Att Elliot inte har gjort mål idag är ju helt makalöst

                                  • Kommentar avatar
                                   Alvin, 3 veckor sedanSvara

                                   Elliott-Sellgren känns som SHL:s bästa backpar. Kul i BP att se att både Nässén och Henriksson fick förtroende i samma BP.

                                    Kommentar avatar
                                    Manne, 3 veckor sedanSvara

                                    Nej, det är garanterat något backpar i HV eller Luleå. Luleå tror jag det var som blev världsmästare för några dagar sedan, enligt Aftonblaskan. Ironisk..

                                    Kommentar avatar
                                    Andreas1965, 3 veckor sedanSvara

                                    Ja junisarna skäms verkligen inte för sig, tar plats och gör så mycket rätt är själv riktigt svag för Elmer. Elliot/Sellgren är gryma

                                  • Kommentar avatar
                                   Benji , 3 veckor sedanSvara

                                   Lundqvist bra idag! Riktigt fysisk

                                   • Kommentar avatar
                                    Julius, 3 veckor sedanSvara

                                    Känns som Raymond har det kämpigt i 5 mot 5

                                    • Kommentar avatar
                                     Kalle, 3 veckor sedanSvara

                                     Kan seriöst inte se att lennström skulle kunna ta ens en ahl plats! Om sellgren blir skickad tillbaka till Sverige lixom!

                                     • Kommentar avatar
                                      Daniel B, 3 veckor sedanSvara

                                      Jag har sett slutet av andra och hela tredje och måste säga att backarna vi har är ta mig fan helt otroliga. Sellgren, elliott, normanderna och Johansson är riktigt bra. Gillar junisarna, dom sköter sig också bra. Mycket som är bra. Jens har varit väldigt stabil. Mm, få in tvåan nu..

                                      • Kommentar avatar
                                       Andreas1965, 3 veckor sedanSvara

                                       Stäng den här matchen i PP nu då känns inte bra med bara 0-1

                                       • Kommentar avatar
                                        JE, 3 veckor sedanSvara

                                        Dicken satsar stenhårt för att lyckas sätta en checking to the head, ren tur att Robin är lite längre

                                        • Kommentar avatar
                                         Peter, 3 veckor sedanSvara

                                         Hjalle spelar bara PP för sitt namn.. Går inte förklara det på något annat sätt...............

                                         • Kommentar avatar
                                          Conta , 3 veckor sedanSvara

                                          Följer matchen på radio, vilken kommentator. Hemmalaget Frölunda, Frölundas coach Robert Olsson tar timeout???

                                           Kommentar avatar
                                           Anna Agdestein , 3 veckor sedanSvara

                                           Jösses... Noll koll på läget.

                                         • Kommentar avatar
                                          Mogge , 3 veckor sedanSvara

                                          Så j gött!

                                          • Kommentar avatar
                                           JE, 3 veckor sedanSvara

                                           Jaaaa, där satt den

                                           • Kommentar avatar
                                            Conta , 3 veckor sedanSvara

                                            Han gör 2-0 för Djurgården, nej Frölunda.
                                            Är radio sportens kommetator onykter?

                                            • Kommentar avatar
                                             VF, 3 veckor sedanSvara

                                             Armalis rädda sönder djurgården annars 7-0,8-0

                                             • Kommentar avatar
                                              Tom Sawyer, 3 veckor sedanSvara

                                              Verkligen finfin match och väääldigt härligt med vinst :)

                                              • Kommentar avatar
                                               Kålle, 3 veckor sedanSvara

                                               Gött, detta ser väldigt bra ut.

                                               • Kommentar avatar
                                                Manne, 3 veckor sedanSvara

                                                DIF överkörda. Inte en suck! Bort med Hjalle från PP för övrigt. Tar hundra år innan karln skjuter.

                                                • Kommentar avatar
                                                 T T, 3 veckor sedanSvara

                                                 Det här var en helt ok insats av VF. Med Sundström, Lasu och Ekbom klara för spel finns inget lag i Sverige som kan utmana.

                                                  Kommentar avatar
                                                  Pupule, 3 veckor sedanSvara

                                                  Mja, vi är 2 matcher in på säsongen. Det ser onekligen bra ut. Det jag gillar mest är att lagdelarna sitter ihop på ett riktigt bra sätt, samt att backsidan imponerar stort. Sedan gäller ju att man fortsätter spela på samma sätt. Skön start, hur som helst.

                                                • Kommentar avatar
                                                 Per, 3 veckor sedanSvara

                                                 Alltså detta är så sjukt imponerande! Nr 21 och 22 är fantastiska!!! Tillsammans med de andra ungdomarna.

                                                  Kommentar avatar
                                                  Daniel B, 3 veckor sedanSvara

                                                  Håller med. Elmer har steppat upp mot förra säsongen. Han är omöjlig att ta pucken ifrån. Junisarna i backlinjen är också otroligt bra och tänk att en gamling som Jens Olsson spelar så stabilt. Mm, mycket som är bra. Jag vet, bara två matcher men sättet man kontrollerar dessa matcher och man håller en jämn och hög nivå i 6 perioder, det är imponerande.

                                                • Kommentar avatar
                                                 Per, 3 veckor sedanSvara

                                                 Ungdomarna får purre att se fyrkantig ut. Säger ju allt.

                                                 • Kommentar avatar
                                                  Matte, 3 veckor sedanSvara

                                                  Imponeras av FHC spelglädje - men hur många experter har sagt att Jens O är så bra som vi har sett i två matcher?

                                                  • Kommentar avatar
                                                   green, 2 veckor sedanSvara

                                                   Söker du efter brådskande ekonomisk hjälp eller snabba lån?
                                                   Om ja, kontakta den mycket säkra och legitima privata långivaren som jag har arbetat med tidigare.
                                                   Han heter Mr Green och hans e-postkontakt är greenfinance247@gmail.com
                                                   Du kan också skicka honom whatsapp-meddelande via +17243828037.
                                                   Han erbjuder lån till 2% ränta.
                                                   Tack.


                                                   Lämna en kommentar